FÅ EN FRIVÄRDERING

Är det kanske dags för dig att byta boende? Vi har noggrann koll på marknaden i hela Stockholm och kan erbjuda dig en korrekt och marknadsmässig värdering. Om du funderar på att sälja med oss kan vi snabbt ta fram en tydlig plan på hur vi skapar de bästa förutsättningarna för just din bostad.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 1 timme.

  Värdering av din bostad online

  En fri värdering av din bostad är någonting de flesta mäklarfirmor erbjuder idag. Man kan värdera i syfte att sälja, som underlag för förhandlingar med banken eller helt enkelt av egen nyfikenhet. En värdering görs i första hand med hjälp av slutpriser på bostäder i området med ungefär samma karaktär, och i andra hand vid ett hembesök där en mäklare sett bostadens skick, planlösning och attribut.
  Attributen kan vara kakelugn, balkong/uteplats, om det finns hiss, samt om värme,vatten, el, bredband och dylikt ingår i avgiften. Denna typ av värdering kallas Ortsprismetoden och kan göras av alla registrerade mäklare. Efter genomförd värdering utfärdas ett värdeutlåtande eller ett värderingsintyg där mäklaren sammanfattar bostadens attribut, skick, efterfrågan på ort och genomför därefter en värdering som speglar lägenhetens värde, om den skulle säljas idag.

  Onlinetjänster som erbjuder värderingar är sajter som till exempel Booli.se, där alla offentliga bostadsförsäljningar registreras och annonseras.Värderingen görs genom att man själv fyller i ett formulär på deras webbplats och sedan får en värdering direkt på skärmen. På senare tid har online värderingar blivit allt vanligare och vissa upplysningstjänster på nätet bakar även in en automatisk värdering när man söker efter en adress, till exempel Hitta.se , Merinfo.se, och även MrKoll.se.

  Dessa tjänster hämtar dina uppgifter direkt från bostadssajter som till exempel Booli.se.Värderingar är allt lättare att tillgodogöra sig och informationen om bostadsmarknaden ökar kunskapen för allmänheten gällande prisnivån i ett område. Lättillgänglig information har ökat transparensen på bostadsmarknaden både för köpare och säljare, som blivit mer kräsna gällande bostadsaffärer. Köpare ställer idag fler specifika frågor på visningar, samt att säljaren idag kan motivera bättre varför de anspråkar ett högre pris för sin bostad.


  Typ av bostäder i flerbostadshus Stockholm

  Hur ofta är bostadsrätter till salu i Stockholms innerstad?

  Folkmängden i Stockholms innerstad, eller centrala Stockholm, var år 2017 närmare 350 000 personer. Från tidigare nämnd statistik går det att utläsa att omkring 35 000 personer flyttade både in och ut från den inre staden år 2014. Vilket bör peka mot att det är relativt vanligt med bostadsrätter till salu i Stockholms innerstad. Men av ganska självklara skäl är det inte lika många bostäder till salu varje år som det är personer som flyttar, eftersom det oftast bor fler än en person per bostad.

  För att få en mer exakt siffra på hur ofta du kan hitta bostadsrätter till salu i Stockholm, finns lyckligtvis Svensk Mäklarstatistik till hands. Via denna statistik får vi fram att 10 523 bostäder har sålts i Stockholms innerstad under de senaste 12 månaderna (okt 2018 – sep 2019).

  Bostäder till salu i Stockholms innerstad
  Vilka stadsdelar kan jag hitta en bostad till salu i Stockholms innerstad?
  Vad som definieras som Stockholms innerstad avgränsas framförallt av vatten i form av sjöar, vikar, kanaler och sund. För dig som letar efter en bostad till salu i Stockholms innerstad, finns hela 21 stadsdelar att söka bland, där stadsdelarna är indelade i fyra stadsdelsområden:

  Kungsholmen
  Fredhäll, Kristineberg, Kungsholmen, Lilla Essingen, Marieberg, Stadshagen och Stora Essingen.

  Norrmalm
  Norrmalm, Skeppsholmen, Vasastaden och Östermalm.

  Södermalm
  Gamla stan, Långholmen, Reimersholme, Riddarholmen, Södermalm och Södra Hammarbyhamnen (Hammarby Sjöstad).

  Östermalm
  Djurgården, Hjorthagen, Gärdet, Norra Djurgården och Östermalm.

  Vilka områden ska jag söka för att hitta bostäder till salu innanför tullarna?
  Begreppet ”innanför tullarna” är en något snävare avgränsning av Stockholms innerstad. Om du letar efter bostäder till salu innanför tullarna är det följande områden du ska söka bland.

  Gamla Stan
  Kungsholmen
  Långholmen
  Norrmalm
  Riddarholmen
  Skeppsholmen
  Södermalm
  Vasastan
  Östermalm
  Djurgårdsstaden
  Djurgården
  Bostäder till salu i Vasastan, Stockholm
  Lagerlöfs Fastighetsmäkleri har ofta bostäder till salu i Vasastan och är väl bevandrade bland dess bostadsrättsföreningar. Du hittar lägenheter till salu i Vasastan både här på vår sida samt samma objekt på Hemnet.


  Bostäder till salu i Stockholms innerstad

  Bostäder till salu i Stockholm

  Att byta boende är alltid en spännande fas i livet. Det blir början till ett nytt kapitel med nya minnen och erfarenheter, där endast din fantasi begränsar möjligheterna. Känslan av att titta på bostäder till salu i Stockholm är magisk. Att föreställa sig hur man står där utanför ytterdörren med vidöppna sinnen och tar sina första steg in i sitt potentiella drömhem. Hur man fridfullt vandrar runt där i bostaden, rum efter rum. Det är inte mycket som slår den känslan.
  På Lagerlöfs Fastighetsmäkleri har vi förstått att kvalitet är viktigare än kvantitet. Därför satsar vi på att vara mer personliga och erbjuda ett helhetskoncept för både köpare och säljare, med fokus på Stockholm. Du som exempelvis letar efter lägenheter till salu i Vasastan har därmed stor nytta av att bokmärka vår hemsida och återkomma ofta.


  Typer av bostäder till salu i Stockholms innerstad

  I Stockholms innerstad finns förutom lägenheter även andra bostäder till salu, nämligen småhus. Men småhus utgör endast en liten del av samtliga bostäder till salu. Stockholms Stad publicerade områdesfakta år 2014 kring Stockholms inre stad, där följande data framgår:

  Antal bostäder i flerbostadshus: 195 049 st
  Antal småhus: 564 st
  Totalt antal bostäder: 195 613 st

  Men inte alla lägenheter är till salu då det även finns en hel del hyresrätter i innerstan. I Stockholms Stads statistik står att 65,8 % av alla bostäder i flerbostadshus ägs av bostadsrättsföreningar och därmed är bostadsrätter.

  Enligt Svensk Mäklarstatistik har 2 344 bostadsrätter sålts under de senaste 12 månaderna i Vasastan och Norrmalm.

  Invånarantalet var 62 765 personer år 2017 och i stadsdelen har scener i flera svenska långfilmer spelats in, bland annat: Mannen på Taket och Karlsson på taket. Den folkkära författaren Astrid Lindgren bodde även i över 70 år i Vasastan.

  Bostadsrätt Stockholm priser
  Prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholms län har mellan åren 1996 – 2018 ökat från 11 124 kr/m2 till 68 771 kr/m2. Men priset per kvadratmeter, och prisutvecklingen i sig, varierar mycket mellan vilka områden eller stadsdelar man tittar på. Så vad är det egentligen som avgör priset på bostadsrätter i Stockholm? Det är så klart ett flertal faktorer som spelar in, exempelvis:

  Hur attraktivt ett område är, det vill säga hur många som vill bo i området och som därför ökar eller minskar konkurrensen om lägenheterna.
  Närhet till skola, vatten, affärer och lokaltrafik.
  Skicket på bostadsrätten: är lägenheten nyrenoverad eller har ingenting skett sedan 60-talet?
  Läget och vilken våning lägenheten finns på.
  Tillgång till hiss.
  Uteplats, balkong eller ingendera.
  Även inflationen påverkar priser på bostadsrätter i Stockholm.
  Alla har vi olika önskemål och krav för vad som passar oss. En barnfamilj prioriterar sannolikt närhet till skola högre än ett centralt läge i en fastighet utan hiss.

  Prisskillnad på bostadsrätter i Stockholms län 2018 efter områden (lägst till högst)
  Som vi precis har varit inne på, har vi alla olika värderingar när det kommer till vad vi behöver i det nya hemmet. Men trots detta finns det områden och kommuner som är mer populära än andra, vilket ger stora prisskillnader på bostadsrätter i Stockholm län.

  Nedan finner du en lista på genomsnittliga försäljningspriset på bostadsrätter i Stockholms län under 2018. Listan inleds med Stockholms stad (Stockholms kommun) och därefter följer övriga kommuner i Stockholms län. Priserna är i stigande ordning, där billigaste bostadsrätterna redovisas överst och områden med mer exklusiva fastigheter till salu visas längre ned.

  Lista bostadsrätter Stockholm priser
  Kommande bostäder till salu i Stockholm
  För att nå ut till så många som möjligt, så snabbt som möjligt, har alla våra kunder möjlighet att synas bland kommande bostäder till salu i Stockholm.

  Det finns många skäl till varför bostaden inte kan säljas direkt. Till exempel kan det röra sig om att ägaren inte har hittat en ny bostad ännu, eller att den nya bostaden inte blir tillgänglig förrän ett visst datum. Om du ser en kommande bostad som du finner intressant eller vill lära känna bättre, tveka inte att kontakta oss för mer information.


  Lista bostadsrätter Stockholm priser