5 anledningar till varför du skall kontakta en mäklare trots att du bor i ditt drömhem

16 augusti, 2020

Även om du kanske är nöjd med ditt hem kan det vara en idé att ta kontakt med en mäklare för att när detta väl ändras är vägen ut på marknaden snabbare. Det är aldrig ett enkelt beslut, även om det är praktiskt. Marknadsförhållanden, ekonomiska situationer och grundläggande behov beror på varför – och om – du ska sälja ditt hem, men känslor har också en effekt. Helst bör allt falla på plats i förväg. Innan du bestämmer dig för att sälja ditt hem måste du se till att du är redo. Dessa fem tecken kan vara viktiga indikatorer. Glöm inte att Lagerlöfs alltid ställer upp!

1 Du har vuxit ”ur” ditt hem

Du måste fatta ett praktiskt beslut innan du kan fatta ett ekonomiskt eller emotionellt val att sälja: Passar ditt hem fortfarande till dina grundläggande behov? Många nya familjer växer ur sina första hem och många hus blir för stora för äldre familjer, när alla barnen har flyttat ut. Om det inte finns tillräckligt med utrymme, eller för mycket att underhålla, bör du åtminstone överväga att sälja ditt hem.

2 Din dröm har förändrats

Har du en allmän uppfattning om hur du skulle vilja bo om du inte hade ditt hem just idag? Har du utforskat den tanken? Detta kan vara en motiverande faktor för att förbereda ditt hem för försäljning och sedan sälja det. Det kan handla om en klok investering. Du bör ha en bra uppfattning om vad och var ditt nästa hem kommer att vara, så att du kan börja planera att flytta in i det.

3 Du är inte för känslomässig ansluten

Varje utrymme du bor i kommer att fyllas med minnen – några svåra, några underbara, alla meningsfulla. Det är naturligt att fastna i sitt hem, men ett av tecknen på att vara redo att sälja är en minskad känslomässig anknytning. Om du verkligen är redo kommer du att kunna fatta beslutet rationellt, trots de nostalgiska känslorna du delar med ditt hem.

4 Du har pengarna

I slutändan skall du vara ekonomiskt redo att flytta. Om du har analyserat din ekonomi och fastställt att du kan ta på dig kostnaderna för ett nytt hem är du redo att sälja.

5 Du är redo för förändring

Varje förändring är utmanande och acklimatisering till något helt nytt kan vara skrämmande. Du måste vara redo för förändring, vilket ofta innebär att andra faktorer i ditt liv kan komma att bli mindre stabila tills att du är ”på banan” igen. Längtar du efter ett nytt äventyr då är du redo.

Redo för nästa äventyr? Välkommen att kontakta Alexander Yavar, VD Lagerlöfs alexander@lagerlofs.com