8 myter om bostadsförsäljning

1 september, 2020

På Lagerlöfs erbjuder vi personlig och skräddarsydd service. För att kvalitetssäkra vår mäklartjänst erbjuder vi ett helhetskoncept, helt utan assistenter eller andra mellanhänder. För oss är detaljer viktiga, därav skapar vi en unik presentation om din bostad som tillsammans med bilderna samspelar och ger uttryck för bostadens karaktär. För att detaljer spelar roll så vill vi en gång för alla försöka släcka myten om vad man skall tänka på vid försäljning av bostad.

Myt 1: Att få ett snabbt första erbjudande innebär att du har undervärderat ditt hem

Ok, du får ett erbjudande på din bostad direkt – är detta ett tecken på att du säljer ditt hem för billigt? Du kan vara benägen att tro att det omedelbara erbjudandet är en indikator på att din egendom har undervärderats. Men om det har värderats rättvist är det vettigt att ditt hem visar sig vara attraktivt för potentiella köpare, så bli inte avskräckt. Överväg att tacka ”ja”, istället för att säga bums ”nej”. Rådfråga mäklaren vid osäkerhet.

Myt 2: Du bör aldrig acceptera det första erbjudandet

En ny bostad på Hemnet kommer får mer uppmärksamhet under den första veckan på marknaden. Denna kurva kommer sen att avta. Mer tid för en bostad gör det mer sannolikt att folk börjar ifrågasätta vad som är fel med den, så var inte hastig med att avvisa det första erbjudandet du får. Glöm inte, det finns alltid utrymme för förhandling! Rådfråga mäklaren vid osäkerhet.

Myt 3: Det är billigare att sälja ditt hem själv

När du lägger upp försäljningskostnaderna kan det tyckas en bra idé att sälja ditt hus själv, men det kostar fortfarande. Utan en fastighetsmäklares sakkunskap kommer du att missa viktiga marknadsföringsstrategier, fastighetsportaler och måste själv hantera alla förfrågningar, förhandlingar och hemmavisningar. Kom ihåg att din egen tid inte är gratis.

Myt 4: Mindre renoveringar är inte nödvändiga

Glöm inte de brister du har vant dig vid att leva med genom åren, eftersom potentiella köpare kommer att upptäcka dem direkt och kan vara mer benägna att gå till en liknande bostad som upplevs ”fräschare”.

Myt 5: Välj den mäklare som värderar din bostad högst

Vissa tror att ju högre en mäklare värderar ditt hem, desto mer investerar de i att sälja det åt dig. I själva verket är det mer troligt att den fastighetsmäklare som värderar din fastighet rättvist och till marknadspris agerar för ditt bästa.

Myt 6: En trädgård i söderläge kommer dramatiskt att öka fastighetsvärdet

Medan de flesta av oss skulle njuta av en trädgård i söderläge, är tron att den tillför mycket värde till ditt hem något av en myt. Även om det verkligen är en önskvärd funktion, ger den inte så mycket värde som du tror.

Myt 7: Baka och erbjud kaffe

Vissa tror att lukten av hemlagat bröd och kakor kommer att göra ditt hem mer tilltalande. Men din tid kommer att användas mycket bättre till att se till att ditt hem är rent och snyggt innan intressenter tittar på det.

Myt 8: Få en köpare att vänta efter att de gett ett erbjudande

Att få en potentiell köpare att svettas i hopp om att de kan vara mer benägna att förhandla uppåt kan verka som ett taktiskt drag, men att göra det kan leda till att köparen återkallar sitt erbjudande helt och hållet om de tror att du spelar spel. Att få igång en budgivning är inte alltid det bästa.

Redo att sälja din bostad? Välkommen att kontakta Alexander Yavar, VD Lagerlöfs alexander@lagerlofs.com