Beskrivning

 • Fungerande öppen spis
 • Låg avgift
 • Balkong i perfekt solläge
 • Genomgående och ljus
 • Generös takhöjd
 • Vacker fiskbensparkett
 • Smakfulla materialval
 • Stort badrum
 • Stor klädkammare/walk-in wardrobe
 • Gäst-wc
 • Stabil och skötsam förening
 • Utsikt över lugna Vanadislunden och totalt insynsskyddad

Rumbeskrivningar
Hall
Välkomnande rymlig hall med stor klädkammare. Klinkergolv med ljusa väggar.
Vardagsrum
Ljust och insynsskyddat rum med utsikt mot det gröna Vanadislunden. Här får ni plats för både mysig soffdel och även stor matplats vid den vackra öppna spisen.
Kök
Stilrent kök med gott om förvaring och avlastningsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn samt integrerad köksfläkt och micro.
Sovrum
Rogivande sovrum med plats för stor dubbelsäng (nuvarande ägare har en 220 cm säng) med utgång till härlig balkong i söderläge. Här finns fantastiska förvaringsmöjligheter i garderobsvägg.
Sovrum
Härligt sovrum med plats för dubbelsäng eller våningssäng. Bra förvaringsmöjligheter i form av garderober.
Badrum
Smakfullt helkaklat badrum med dusch, wc, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat, inbygd väggvärme som håller handdukarna torra samt klinkergolv med golvvärme.
Balkong
Med balkong i perfekt önskeläge mot söder vilket ger väldigt många soltimmar från tidig morgon till sen eftermiddag. Balkongen ligger även helt vindstilla med utsikt mot innergårdar vilket gör att det är en varm och behaglig temperatur under alla årets soliga dagar. Den härliga ytan ger möjlighet att möblera fint så att balkongen kan utnyttjas för både härliga frukostar och långa sommarkvällar med utsikt över innergårdar och takåsar.
Gäst-wc
Gäst-wc finns i anslutning till hallen.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
4
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
10 November 2019
Energiklass
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Även gångavstånd till Hagaparken samt flera av Vasastans bästa skolor och förskolor. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger Mittemot bosaden ligger fantastiska nyrenoverade Vanadisbadet som är en populär plats under sommaren. I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 83kvm
 • Månadsavgift 2 075 kr I avgiften ingår V/A värme samt TV och bredband. Obligatoriskt tillägg 50 kr Balkong
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejgatan 47, 4 tr
Förening
Brf killingen 21
Lägenhetsnummer
01018
Postnummer
11349
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 075 kr I avgiften ingår V/A värme samt TV och bredband. Obligatoriskt tillägg 50 kr Balkong
Byggnad
Byggnadsår
1929
Boarea
83 kvm
Antal rum
3
Fönster
2+1
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf killingen 21
Antal lägenheter
50
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
5
TV och bredband

TV, Internet och försäkring:
Kabel-tv (12 kanaler) levereras via Zappa och Internet via Banhof och ingår i månadsavgiften. Bostadsrättstilläggsföräkringen är kollektivt upphandlad av föreningen och ingår därmed i månadsavgiften.
Renoveringar utförda och planerade
Renoveringar och åtgärder:
1996 Byttes el-stigare och V/A-stammar i kök samt badrum.
1996 Renoverades fönster.
2012 Renoverades tvättstugan.
2015 Trapphus.
2015 Fasadrenovering.
2015 Takrenovering.
2015 Hiss.
2015 Ventilation.
2015 - 2017 Ombyggnation av vindarna till 4 bostadsrättslägenheter.
2017 - Nya källarförråd byggdes i samband med vindsombyggnationen.
2020 - Sista hyresrätten såldes av under Q1. BRF amorterade av ytterligare 8 miljoner på lånen.
I dagsläget 2020-04-07 har BRF 22 miljoner i lån (info från Styrelsen).

Föreningen informerar:
- Under 2020 kommer nya 3-glasfönster med bullerdämpande effekt installeras. Detta avslutade redan i juni 2020.
- Innergården planeras att rustas upp och inhägnas under 2020.
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Allmänt om föreningen
BRF Killingen 21 är en äkta bostadsrättsförening i Vasastan, Stockholm som äger fastigheten STOCKHOLM KILLINGEN 21 adresserna Frejgatan 47, och Sveavägen 140.

Bostadsrättsföreningen bildades år 2004 och förvärvade fastigheten med äganderätt 2013. Föreningen består av 50 bostadsrätter och 4 lokaler som hyrs ut och genererar intäkter till föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. Cykelställ finns på gården. Barnvagnsrum med åtkomst från innergården. Soprum finns i entrén på Frejgatan 47.

Överlåtelseavgift om 2,5% av basbelopp, betalas av köpare. Pantsättningsavgift om 1% av basbelopp, betalas av pantsättare.

Juridisk person godkänns ej.

- Inga avgiftsändring är planerad i dagsläget.
Alla bilder
Anmäl ditt intresse