4 tecken på att du är redo att sälja din bostad

Jajjemensan, det börjar bli dags att flytta när du fortsatt frågar dig själv ”är det här jag”? Skämt och sido! Men det börjar bli dags när du inte kan slita dig från mäklarnas skyltfönster och drömma dig bort i det där hemmet som mer och mer passar in i den framtid du vill ha. När allt kommer omkring finns det så mycket historia i väggarna i ditt hem idag men ju mer tiden går, fortsätter vi själva att utvecklats och att vilja mer för sig själv är inget ovanligt.

På Lagerlöfs hjälper vi dig att gå igenom allt du behöver tänka på med syfte att ge dig fullt förtroende för oss när du väl är redo att sälja. Men om något av de 5 exemplen nedan stämmer in på dig, börjar det nog bli dags! Glöm inte att beslutet att sälja ditt hem är inte enbart baseras på marknadsvillkor. Du måste ta hänsyn till din personliga situation.

1 Du är kapitalstark

För de flesta bostadsägare är det ekonomin som avgör huruvida redo man är att sälja sitt hem om man går i tankarna på att köpa något nytt. Det är uppenbart dåligt att sälja ditt hem om ekonomin är knaper för då är du mer påverkbar av de presumtiva köparna. Är du kapitalstark har du större motståndskraft, dvs. du bestämmer. Så ta reda på hur mycket kapital du har att arbeta med och förbered dig.

2 Du har råd att köpa ett hem som passar din livsstil bättre.

En annan faktor att tänka på är hur väl ditt hem uppfyller dina dagliga behov. Kanske kan du använda ett annat sovrum (eller till och med två) för din växande familj. Eller kanske dina barn har flyttat ut och du är redo att minska. Investera in din framtid och i dina drömmar!

3 Du är känslomässigt redo att sälja.

Innan skylten ”Till salu” planteras i trädgården eller på gatan utanför din bostadsrättsförening, ta en minut och svara på följande frågor:

  • Är du redo att lägga den tid och eget engagemang som krävs för att göra ditt hem försäljningsredo?
  • Är du medveten om att ditt hem kommer att vara ”öppet” för andra tills att det säljs?
  • Är du redo att höra orsakerna till att potentiella köpare tycker att ditt hem inte är perfekt?
  • Är du redo för ärliga – och ibland hårda – förhandlingar om vad köpare är villiga att betala för ditt hem?
  • Är du verkligen redo att flytta ut och lämna den plats där du skapat egna minnen?
  • Vill du vända kapitel och börja om på nytt?

4 Du har en mäklare

Lagerlöfs är en mäklarbyrå som särskiljer oss bland andra aktörer på marknaden. En av våra grundstenar är att vi arbetar med kvalité framför kvantitet. Detta ger oss i sin tur mer tid och engagemang för varje kund och uppdrag vi tar oss an. I slutändan genererar det i ett trevligare arbetsklimat samt säkerställer att bostaden verkligen ser ut som ett drömhem – både på bild och på visningen.

Redo för nästa äventyr? Välkommen att kontakta Alexander Yavar, VD Lagerlöfs alexander@lagerlofs.com

Vill du att vi kontaktar dig?