Beskrivning

 • Sekelskiftesvåning
 • Grandios takhöjd
 • Vacker stuckatur
 • Höga fönsterpartier ger oslagbart ljusinsläpp
 • Tre sovrum mot rogivande innergård
 • Mycket bra förvaring
 • Skuldfri förening med ca 9 miljoner i kassan
 • Vacker fastighet med praktfull entré
 • Nära till Vasaparken
 • Närhet till city & Odenplan
 • Utmärkta kommunikationer

  Välkommen in till en magnifik sekelskiftesvåning i utmärkt skick på Västmannagatan 30! Här bor ni på 89 mycket välplanerade kvadratmeter fördelat på ett spatiöst sällskapsrum med generös takhöjd, takrosett och vacker stuckatur, fullt utrustat kök, fräscht och rymligt helkaklat badrum, tre fina sovrum mot föreningens rogivande gård och gott om förvaring. Hela bostaden andas sekelskifte med vitlaserade furugolv, vackra fönster med djupa fönsternischer, höga socklar och vackra snickerier. Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

  Här bor man i en skuldfri bostadsförening med mycket bra ekonomi. Redan i den praktfulla entrén till fastigheten förstår man att detta är en bostadsrättsförening som tar väl hand om sin fastighet.

  Belägen med närhet till fantastiska kommunikationer i form av både innerstadsbussar, gröna linjen samt pendeltåg från Odenplan och T-centralen. Bra utbud av matbutiker, restauranger, caféer, gym, butiker vid Odenplan samt Hötorget.

  Detta är en bostad att trivas i!

Rumbeskrivningar
HALL
Välkomnande hall med ljusgrå väggar och vitlaserat furugolv. Nya säkerhetsdörrar installerades i hela föreningen 2020 i samband med renovering av trapphuset.
KÖK
Utmärkt Epoq-kök med gott om förvaring bakom klassiska grå skåpluckor och mycket bra arbetsbänkar . Ljus matplats för 4-6 personer vid fönster. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt.
VARDAGSRUM
Ljust och spatiöst vardagsrum med generös takhöjd, vackra stuckaturer, höga socklar och takrosett. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. vitlaserat furugolv och sobert ljusgrå väggar.
SOVRUM 1
Rymligt sovrum med fönster mot lugn innergård. Här erbjuds mycket gott om förvaring i garderobsvägg. Ljusgrå väggar och vitlaserat furugolv.
SOVRUM 2
Mindre sovrum med vackert fönster mot innergården. Ljusgrå väggar och matchande heltäckningsmatta på golvet.
SOVRUM 3
Sovrum med rogivande väggar i grön nyans. På golvet ljus heltäckande matta. Gott om förvaring i dubbelgarderob med överskåp. Fint ljusinsläpp från stort fönster mot innergården.
BADRUM
Snyggt och stilrent badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Handfat med kommod, handdukstork, WC och integrerad tvättmaskin.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
05 September 2019
Energiklass
Ingen
Allmänt om området

Odenplan är Vasastans främsta knutpunkt med ett fantastiskt utbud av shopping, trevliga caféer, som Café Pascal och Café Blåbär och restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmeten. Här kan du njuta av allt från enklare luncher till trivsamma kvällsmiddagar på prisbelönta restauranger som Sushi Sho med stjärna i Guide Michelin, Flippin Burgers, YUC, Grill och inte minst Lilla Ego som håller mästarklass. De boende i Vasastan har verkligen det bästa av två världar med både närhet till citykärnan och dess storstadspuls men också till det hemtrevliga lugnet som finns i den genuina delen Vasastan.

Närservice

I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I det direkta närområdet kring Odenplan ligger grönskande Tegnér- och Observatorielunden samt underbara Vasaparken med dess lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. Inom bekvämt gångavstånd ligger även Hagaparken/Brunnsviken som kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor mm.

Kommunikation

Ypperliga kommunikationer där Odenplan är navet för lokaltrafiken i Vasastan. Här har man entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 mfl. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 89kvm
 • Månadsavgift 3 767 kr Obligatorisk tillägg för Bredband 289 kr
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Västmannagatan 30
Förening
Brf Tuben 7
Lägenhetsnummer
572-1-0003
Postnummer
11325
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 767 kr Obligatorisk tillägg för Bredband 289 kr
Byggnad
Byggnadsår
1889
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
89 kvm
Antal rum
4
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Driftkostnader
El
300 kr
Försäkring
200 kr
Total driftkostnad
ca 500 kr/år
Antal i hushållet
1
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Tuben 7
Antal lägenheter
29
Varav hyresrätter
0
TV och bredband

Fiber levereras via Viasat. Hastighet 1000/1000 Mbit/s.
Renoveringar utförda och planerade
2020: Renovering av gatufasad.
2020: Trapphusrenovering
2019: Ny port med elektrisk öppning.
2018: Tak lades om i samband med vindsbyggnation.
2018: Spolning av stammar samt OVK
2018: Radonmätning
2018: Spolning av avrinningsbrunnar på innergården.
2017: Vindsbyggnation
2017: Hissrenovering
2013: Spolning av stammar.
2012: Omfattande gårdsrenovering, gårdsbjälklag, fjärrvärmecentral.
2010: Samtliga fönster renoverades och byte av fönsterglas har skett till bullerdämpande (mot gata) och isolerande (mot gård).
2003: Balkonger mot innergården byggdes.
2002: Spolades rörstammar.
1994: Taket och fasaden renoverades.
1972: Byttes rörstammar samt el-stigar.

Planerade renoveringar:
Kommande år planeras energisparåtgärder, renovering av vissa fönster samt stamspolning år 2023.
Parkering

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Allmänt om föreningen
Äkta och välskött bostadsrättsförening om 29 bostadsrättslägenheter. Under 2018 renoverades vinden och blev till 4 nya lägenheter och under 2019 såldes föreningens tidigare hyreslägenhet. Detta förbättrade föreningens ekonomi och den är numera skuldfri. Den goda ekonomin har även bidragit till att föreningen under 2019 sänkt avgifterna 10% och att föreningen beslutat om en ytterligare avgiftssänkning på 10% som genomfördes i april 2020.
Föreningen tog över fastigheten 2001. Marken innehas idag med tomträtt. Fastigheten består av ett gathus samt ett gårdshus.
Alla bilder
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Cathrine Brooling

Cathrine Brooling

Fastighetsmäklare

070-8666584

Cathrine@lagerlofs.com