Beskrivning

Unik villa på gård i BRF

 • Friliggande 2-plansvilla på gården!
 • Stora sociala ytor och moderna materialval
 • Separat gästrum med egen ingång och badrum
 • Fullt fungerande kamin/öppen spis med ventilation
 • Alla fönster i söderläge
 • Stor och öppen innergård med grillmöjligheter, odlingar och gräsmatta.
 • Grönområden
 • Bra kommunikationer
 • Mall of Scandinavia
 • Läs om bostaden på Expressen nedan.

Accepterat pris/bud
Kontakta mäklaren för privatvisning.

Video finns längst ned bland bilderna.

Artikel om bostaden på expressen: https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/hemnet/flytta-in-i-unika-gardshuset-fran-halva-husens-stad/

Unikt boende mitt i Solna/Råsunda med allt och lite till!
Ett sort hus mitt inne på föreningens innergård i ett lugnt Villaområde mitt i Solna. Huset är två plan med källare och en separtat del som kan nyttjas som extra rum.
Stort vardagsrum med härliga trägolv, stort fönster och ljuvlig kamin på första plan, samt kök och matsalsdel intill. Från matsalen kan man enkelt nå ut till trädgården och föreningens gemensamma ytor. Övre plan har 2 sovrum och ett bjurspråk med härliga ytor som kan nyttjas arbetshörna, så väl som allrum och lekhörna för barnen. Stora sovrummet har inbyggd förvaring längsmed hela väggen, som ger all förvaring man kan tänkas behöva, och mer! Badrummet är helkaklat med Dusch och WC, men har plats för badkar om man föredrar det.
I källaren finns gott om förvaring, samtigit som det finns tvättmaskin och torktummlare.

Ett boende i denna del av Råsunda ger er alla möjligheter när det kommer till såväl kommunikationer som nöjen. Bussarna går precis intill och Solnas pendeltågsstation ligger bara några minuter bort. Fortsätter man till fots nås Hagaparken på blygsamma 10 minuter. Följer man Råsundavägen i motsatt riktning nås även Råsundas knutpunkt stråket. Här stoltserar läcker sekelskiftesarkitektur samt mysiga restauranger, caféer och butiker. Sist men inte minst nås Skandinaviens största shoppingcentrum Mall of Scandinavia på knappa 5 minuter till fots. I denna galleria stillar man både hunger och shoppingsug i över 200 butiker samt restauranger och caféer med mat från alla världens hörn.

Välkommen hit för livskvalité!

Rumbeskrivningar
Hall
Ljus och fräsch hall med avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren. Heltäckningsmatta i jordliga färger, samt ny ytterrdörr med kodlås från Yale (2018).
Innre hall
Ett runt rum med vita väggar och vackra trägolv. Härifrån kommer man in i det stora och härliga vardagsrummet, trappen upp till övervåningen, tvättstuga och förråd i källaren, köket, samt gäst WC:n. Högt i tak och fina hyllor på den svängde väggen.
Vardagsrum
Stort och vackert vardagsrum med högt i tak, öppen spis/kamin i fullt brukbart skick (sotad och besiktigad 2018) och allehanda möbleringsmöjligheter.
Kök
Modernt kök med alla moderna inventarier och stor matplats, samt utgång till uteplats. Samtliga inventarier från Siemens. Däribland Ny häll från 2018, el-grill, vinkyl, samt ugn med ångfunktion. Trägolv med vita väggar och högt i tak.
WC
Mysig toalett med vägghängd WC och handfat och kopparkran. Exotiska detaljer och färger ger rummet en stillsam atmosfär med härligt lugn.
Sovrum
Härligt sovrum med glada färger och fönster mot den lugna återvändsgatan. Plats för lättare möblemang och förvaring. Härligt trägolv och fin fondvägg.
Sovrum
Stort sovrum med inbyggd förvaringsvägg och plats för dubbelsäng. Rummet badar i ljus från det stora fönstret och utsikt över den ljumma trädgården.
Burspråk
Stort fönsterparti direkt mot gården med härligt ljusinsläpp och stora möbleringsytor. Sällskapsyta som kan nyttjas som arbetsyta eller vardagsrum. Trägolv och vita väggar.
Badrum
Badrum med dusch, WC och handfat. Helkaklat med väggar i vitt och mörkt golv.
Gästrum med Badrum
En trappa ned finns en separat uthyrningsdel med egen ingång och badrum. Har egen pentry med liten matplats och diskho och plats för dubbelsäng. Parkettgolv och vita väggar. Badrummet är helkaklat med WC, Dusch och handfat. Finns ingång till källarförråd och egna tvättrummet från källarplan.
Förråd/tvättstuga
Stor källare med tvättpelare, samt förråd med plats för tvätthängning. Utgång upp till hallen, samt till uthyrningsdelen och den ljumma trädgården.
Uteplats
Liten uteplats vid köket som rymmer lättare möblering, samt direkt intill den stora trädgården, samt föreningens gemensamma uteplats med grill och utemöbler.
Allmän om området

Natur och fritid Råstasjön ligger inom tio minuters promenad. Runt Råstasjön och Lötsjön finns motionsslingor om ca 5 km. Hagaparken och Brunnsviken finns i närheten för den som gillar skog och natur. På vintern är det väldigt populärt att åka skridskor här. Föredrar man inomhusrekreation finns Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning i närheten av området. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. I Hagaparken finns bl.a Haga slott, Koppartälten, Fjärilshuset och Stallmästaregården. Ulriksdal erbjuder 1600-talsslottet, Värdshuset samt Slottsteater Confidencen som är Sveriges äldsta teater. Solna kyrka från 1100-talet med 1400-talskonst.

Närservice

Affärer och Restauranger På gångavstånd finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med 250 butiker, både Ica och Hemköp, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga samt biografer. Solna Centrum finns inom räckhåll. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger även i närheten. På Råsundavägen 71 finns numera El Gaucho kött & delikatess och färskt bröd kan fås från Du Bon Pain på Tottvägen 5. På Råsundavägen 139 ligger caféet Juniper Tree. Skolor och Barnomsorg Det finns ett flertal skolor i Råsunda bland annat Ekensbergsskolan, Råsundaskolan och Solnagymnasium. Dessutom flera förskolor, Stråkets förskola, öppna förskolan, Solrosens förskola och Näckrosens förskola. Kultur och nöjen I filmstaden finns det ett flertal restauranger samt en biograf. Härifrån avgår även T-bana. I Westfield Mall of Scandinavia finns även biografer med den senaste tekniken. Även nationalarenan Friends Arena finns inom promenadavstånd (ca 10min).

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Pendeltåg som tar en till Odenplan och T-centralen inom 10 minuter. Tvärbanan går mellan Sickla udde och Solna station finns också en kort promenad från lägenheten som ett alternativ. Med den T-banans blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 minuter till Kista och det är även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan. Flertalet busslinjer stannar utanför på Råsundavägen som ligger någon minut från bostaden, bl. a buss 515 som går till gångavstånd Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, Karolinska Institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig även ut till Arlanda på 30 minuter och därefter fortsätter tåget mot Uppsala.

Parkering

Det råder boendeparkering i området. Gott om parkeringar på gatan. Läs mer om boendeparkering på: (https://www.solna.se/boende--miljo/parkera-i-solna/boendeparkering)

Fakta
 • Antal Rum 5 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea/Biarea 126kvm / 5kvm
 • Månadsavgift 5 210 kr Värme, vatten, sopphäntning, fastigehtsskötsel
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vasavägen 3B
Förening
BRF Frithiof & Ingeborg
Lägenhetsnummer
F
Postnummer
16958
Ort
SOLNA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
5 210 kr Värme, vatten, sopphäntning, fastigehtsskötsel
Byggnad
Byggnadsår
1931
Byggnadstyp
2-plansvilla
Boarea
126 kvm
Biarea
5 kvm
Antal rum
5
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Nya ytterdörrar med kodlås 2018
Nya fönster
Kaminen sotad och renoverad 2017/2018
Uthyrningsdelen renoverad inkl. badrum 2017/2018
Driftkostnader
El
2 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 4 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Frithiof & Ingeborg
Antal lägenheter
6
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
Fiberanslutning är planerad. I dagsläget finns ADSL eller trådlöst bredband.
Parabol-tv, digitalbox.
Renoveringar utförda och planerade
RENOVERINGAR

Byte av värmesystem enligt underhållsplan, medel finns avsatt.
Fastighetens tak ska ses över enligt underhållsplan, medel finns avsatt.

2018 Byte av avlopps- och dagvattenrör från fastigheten till den kommunala anslutningen
2018 Stamspolning samt kontroll av fastighetens avloppsstammar
2018 OVK
2018 Renovering av källaren i 3B
2018 Renovering av föreningens gemensamma bastu
2017 Byte av expansionskärl till fjärrvärmesystemet
2017 Fasadbelysning samt lyktstolpar
2016 Renovering av föreningens gemensamma uteplats
2015 Renovering av balkonger
2015 Nya entrédörrar
2014 Nytt tak gårdshus
2013 Nytt tak garage och förråd
2006 Nya fönster, isolerglas
2006 Omdragning av fjärrvärme
2004 Utbyggnad av gårdshus
2000 Ny el
2000 Ny uppvärmningscentral
2000 Stambyte kök och badrum
2000 Nya lägenhetsdörrar
Parkering
Föreningen har 3 parkeringsplatser på föreningens tomt, mot en kostnad om 250:-/mån. Separat kö tillämpas & inga platser lediga just nu. Boendeparkering via Solna Stad på gatan utanför.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1999 och består av 6 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Under 2018 har föreningen har minskat sina lån till 2 773 431:-. Inga planerade avgiftshöjningar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelförråd
Bastu
Uteplats med trädgårdsmöbler och grillplats
Trädgårdsförråd
Odlingsplats med pallkragar, en per lägenhet
Verkstad med arbetsbänk och div. verktyg
Alla bilder
Unik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRFUnik villa på gård i BRF
Karta
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com

Jan Ocean Hsia

Jan Ocean Hsia

Fastighetskonsult

0709448659

ocean@lagerlofs.com