Beskrivning

4:a med uthyrningdel

 • Dubbla badrum med dusch!
 • Högt upp!
 • Stabil förening!
 • Separat ingång till uthyrningsdel.
 • Garage i huset!
 • Totalrenoverad!
 • Öppenplanlösning!
 • Stora fönster i två väderstreck!
 • Mycket förvaring!
 • Nära till kommunikationer, service och stadspuls!
 • Stukaturer i tak!

Kontakta ansvarig mäklare för mer info!
Optimalt planerad 4:a med balkong i sydväst i populär förening!
Garage i huset med hissen rakt ned!
Med ett härligt läge mellan Odengatans puls och Hagaparkens grönska ligger denna familjevänliga lägenhet med en stor och solig balkong i sydvästläge. Den sociala och öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är perfekt för stora middagar och umgänge med nära och kära. Tre rymliga sovrum, separat gäst-badrum med tvättmaskin och torktumlare och utomordentliga förvaringsmöjligheter gör bostaden väldigt praktisk. Fräscha renoverade badrum med duschar och ett HTH-kök samt plats för stort matbord gör det lätt att trivas här. Hela bostaden totalrenoverades 2013 samt 2017 och håller således ett genomgående mycket gott skick. Föreningen är otroligt populär och har tre trevliga takterrasser, spa & relaxavdelning, en stor innergård med grillplats, garage i huset (hyrs för 1200kr/mån) och stora ytor för att leka för de små. Föreningen har väldigt bra ekonomi och även stora lokalintäkter från 35 lokaler och 120 garageplatser (ca. 13 miljoner årligen), samt en stabil kassa på ca 6 Mkr och en hel del dolda tillgångar.

Välkommen till en hem för hela familjen att trivas i!

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
7
Våning
4
Allmänt om området

Attraktivt toppläge med närhet till både Odenplan och Östermalm på nära gångavstånd. Grönskande Vanadisparken, Observatorielunden och Lill-Janskogen i närområdet. Sibirien är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Sergels torg. Vill du bo i lugnet av Vasastan med ändå närhet till storstadspulsen, har du hamnat helt rätt! Natur & fritid Ett stenkast bort ligger anrika och vackra friluftsområdet Lill-Jansskogen och Hagaparken med promenad- och löpspår, Vanadislunden med sina lekparker och Vanadisbadet samt inte minst Brunnsviken med bra badmöjligheter.

Närservice

Affärer & restauranger Det finns ett stort antal restauranger, brunchställen, kaféer och delikatessaffärer i området, bl.a. Svartengrens, Mahalo, Balzac, Pom & Flora, Bar Nombre, Storstad och Meno male. Skolor & barnomsorg För barnfamiljen finns ett flertal förskolor i området. Närheten till Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska Institutet och Stockholms Universitet gör det lämpligt för den studerande. I området finns även Matteus, Rödabergsskolan, Johannes Skola och Engelska Skolan. Kultur & nöjen På Surbrunnsgatan ligger Norra brunn, här kan man njuta av stand up comedy av högsta klass!

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss från bl.a. Odengatan, Roslagstull och Birger Jarlsgatan. För tunnelbaneresenärer är Rådmansgatan den närmsta stationen på den gröna linjen och Tekniska Högskolan på den röda linjen.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos https://parkering.stockholm/boendeparkering

Fakta
 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 91kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Tulegatan 41, 4tr
Förening
BRF Geten
Postnummer
11353
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 516 kr
Byggnad
Boarea
91 kvm
Antal rum
4
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Geten
Antal lägenheter
112
Varav hyresrätter
4
Antal lokaler
35
TV och bredband
Föreningen är ansluten till ComHem för bredband och TV, ingår i avgiften.
Renoveringar utförda och planerade
2018 - Fönsterrenovering för föreningens samtliga lägenheter, ett projekt som är planerat att pågå fram till och med 2021.
2017 - Totalrenovering av den stora lokalen på Döbelnsgatan 52 samt ombyggnad av ventilationsanläggningarna.
2015/2016 - Totalrenovering av innergården vilket omfattande ett nytt tätskick för den nedre gårdsytan mot Tulegatan. Innergården i sin helhet rustades upp med nya växter, gräsmattor, lekplats och en gemensam pergola med grillplats.
2014 - Genomfördes stambyten i lägenheterna på föreningens sista trappuppgång; Tulegatan 43. Ett nytt skalskydd samt säkerhetssystem vid entréportar installerades.
2013 - Stambyte i lägenheterna på Döbelnsgatan 52 och 56. Nya markkärl för sopor utanför fastigheterna samt byte av fasad och fönster på gatuplanen.
2012 - Genomfördes stambyte i lägenheterna på Tulegatan 41.
2011 - Byggdes tre takterrasser, vilket möjliggjort en av stadens bästa utsikter.
2010 - Genomfördes ommålningar i gemensamma utrymmen på varje plan, trapphus samt garage.
2009 - Byttes hissarna ut och entréerna renoverades.
2005 - Genomfördes en separation av fjärrvärmesystemet som tidigare delades med grannfastigheten. Samtidigt byttes våra fjärrvärmeväxlare som sänkte våra uppvärmningskostnader. Successivt har därefter våra lokaler fått nya ventilationssystem med återvinning av värme.
2004 - Genomfördes en omgjutning av alla föreningens balkonger och fasaden mot gården på Tulegatsidan renoverades.

Kommande renoveringar
2021- Projektering för att införa laddstationer för elbilar.
2021- Uppfräschning av entrén
2021 - Renovering av bastu och relax
Parkering
I fastigheten finns 120 garageplatser som hyrs ut för ca 1200 kr/månaden samt 1400 kr/månaden för en plats med bur.
Allmänt om föreningen
Brf Geten är en oäkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 112 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även 35 hyresrättslokaler och garageplatser som årligen inbringar goda intäkter om ca 13 256 204 kr/år.
Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och äger marken.

Föreningen har god ekonomi med en belåning om ca 156 860 000 kr och en kassa om ca 6 000 000 kr. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (avstämt med föreningen 2020-09-25).

En överlåtelseavgift tas ut om 2,5% av prisbasbeloppet som betalas av köparen.
Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbeloppet per pantsättning.

Juridisk person accepteras ej som köpare.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns en trevlig innergård med sittgrupper upp till 20 personer och möjlighet att grilla. För barnen finns det gott om utrymme för lek.

I föreningen finns även tre takterrasser med sittgrupper och fin utsikt. Barnvagnsrum, bastu och cykelrum finns i fastigheten.

I föreningen finns två tvättstugor, en i huset på Döbelnsgatan och en i huset på andra sidan gården på Tulegatan 41. I tvättstugan på Döbelnsgatan finns 3 tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp samt mangel.
Alla bilder
4:a med uthyrningdel
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Jan Ocean Hsia

Jan Ocean Hsia

Fastighetsmäklare

0709448659

ocean@lagerlofs.com