Beskrivning

Renoveringschans

Renoveringschans!

  Kontakta Ansvarig mäklare för privatvisning/mer info!

  Välplanerad bostad i stabil förening, belägen i Huddinges mest expansiva område Flemingsberg!

  Optimalt planerad 3:a i populär förening belägen i expansivt område. Närhet till pendeltåg, högskola, Flemingsbergs centrum samt Huddinge sjukhus.

  Fantastisk bostad i populära samt stabila Brf Kullen. Denna optimalt planerade bostad med möjlighet att sätta egen prägel för personen som vill lägga ner tid och pengar på en fin renovering! Här erbjuds fantastiskt ljusinsläpp, otroligt god planering samt ett lugn och en hemtrevnad som nästan går att ta på.

  Flemingsberg är ett område under stor expansion då man har planer att i framtiden låtas bygga shopping center, en arena för 16 000 besökare samt tvärbana. Flemingsberg är med andra ord ett område under stor satsning vilket gör detta till den perfekta platsen att köpa bostad i.

  Närhet till alla typer av kommunikationer genom pendeltåg och buss samt närhet till bekvämligheter som ett centrum bara en kort promenad från bostaden. Bostaden är även perfekt för dig som börjar studera på Södertörns högskola då du genom en promenad på 5 minuter tar dig till campus, med andra ord vardagslyx! Närhet till en handfull restauranger, mataffärer, gym samt apotek finner du en 5 minuters promenad från porten i Flemingsbergs centrum.

Rumbeskrivningar
Entré
Välkomnande samt rymlig entré med ett fint ljus som välkomnar dig som boende. Möjlighet till bra förvaringsmöjligheter genom klädhängare. Fräscha och ljusa färger finner du genom hela bostaden vilket är något som skapar en fräsch samt uppiggande känsla vilket bidrar till att öka trivselkänslan.
Vardagsrum
Välkommen in i vardagsrummet, detta rum är otroligt rymligt. Fönsterpartierna skapar ett väldigt trevligt ljus i detta utrymme som hjälper att ge rummet en uppfriskande samt pigg känsla. Rymligheten i detta rum ger dig goda möjligheter för olika typer av möblering, även denna del av bostaden har vitmålade väggar med ett ljust parkettgolv. Vita fräscha färger med ett ljust parkettgolv är något som ger detta rum den lilla extra touchen.
Kök
Stort kök i ljus färg vilket skapar en jättebra känsla av ljus och hemtrevnad. Fräscha vitvaror genom spishäll med tillhörande fläktsystem, kyl/frys, micro, ugn samt en diskmaskin för att göra vardagen lite enklare.
Badrum
Fräscht badrum med vitt kakel och inslag av mörka detaljer, samt heltäckande golvmatta. Gott om utrymme för insättning av maskiner samt goda möjligheter för förvaring, stort och bra duschutrymme vilket gör detta till ett praktiskt och fint badrum.
Sovrum
Mycket rymligt och trevligt sovrum med väggar i vit kulör vilket skapar en frisk känsla som sträcker sig genom hela bostaden. Från detta rum har du även en mysig utsikt mot den trevliga innergården. Här får du med enkelhet plats för en dubbelsäng samt enkelsäng om det skulle vara av preferens, plats för tillhörande nattduksbord samt TV finns även. Gott om ljusinsläpp från fönsterparti.
Sovrum
Mindre sovrum med utsikt över gatan. Här får du med enkelhet plats för en enkel samt enkelsäng om det skulle vara av preferens, plats för skrivbord / nattduksbord samt TV. Gott om ljusinsläpp från fönsterpartiet och ger gott om rymd.
Inglasad balkong
Stor balkong med inglasning och utsikt över innergården. Många soltimmar och perfekt att ha möblemang och grillning.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
7
Energideklaration
Utförd
Beställd
Allmänt om området

Att bo i Flemingsberg Flemingsberg är Huddinges mest expansiva kommundel. Här växer en urban stadsmiljö fram i en ny stadsdel runt tågstationen. I Huddinge finns flera högskolor och företag kopplade till utveckling och forskning. Flemingsberg har ett stort antal flerfamiljshus från 60- och 70-talet och i det utvecklingsprogram som startats kommer 12.000 nya bostäder byggas i centrum, arbetsplatser skapas och en utökad service erbjudas. Här finns restauranger, shopping och nöjen.

Närservice

Flemingsberg har närhet till idrott och rekreation, bl.a. nya Fleminghallen, sportcentrat i Visättra, Flottsbro alpina skidbacke, mountainbike-banor och badsjöar. Sörmlandsleden och Sverigeleden (cykel) passerar nära Flemingsberg. Campus Flemingsberg har ca 17.000 studenter och flera högskolor (t.ex. Södertörns Högskola, KTH, Polishögskolan) och ett forskningscentra, Novum forskningspark. Den största arbetsgivaren är Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. I och i anslutning till området finns många förskolor, flera grundskolor och två gymnasieskolor (IT-gymnasiet och Yrkesskole-gymnasiet). I centrum finns en fritidsgård, Ungzon, för 13-19 år. Här finner man även ett äldreboende.

Kommunikation

Flemingsberg är hållplats för såväl fjärrtåg som pendeltåg. Man tar sig lätt både till Arlanda och Stockholm C (18 min.). Förutom många busslinjer, som redan nu finns, kommer en spårväg att byggas. Det blir en tvärförbindelse till andra kommundelar, t.ex. Kungens Kurva, med ändhållplats i Älvsjö.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 68kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Terapivägen 12A
Förening
HSB BRF Kullen
Postnummer
14156
Ort
HUDDINGE
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
6 797 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud), samt att obl. tillägg på El debiteras månadsvis i efterskott.
Byggnad
Byggnadsår
1975
Boarea
68 kvm
Antal rum
3
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
3 000 kr
Försäkring
3 000 kr
Total driftkostnad
ca 6 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB BRF Kullen
Antal lägenheter
471
Varav hyresrätter
52
Antal lokaler
9
TV och bredband
Föreningen är ansluten till TV via Com Hem och bredband via Telenor.
Renoveringar utförda och planerade
2016 - Stamspolning
2017 - Byte av fönster
2017 - Renovering av trapphus (påbörjas)
2020 - Renovering av balkonger
2020 - Renovering av trapphus
2020 - Renovering av gården, etapp 1
2021 - Renovering av gården, etapp 2
2021 - Byte tvättmaskiner i tvättstugor

Kommande renoveringar
2024 - Stambyte (planerad start tidigast)
Parkering
I föreningen finns ca 227 garageplatser som går att hyra till en kostnad om 350 kr/månad. Inga lediga parkeringsplatser, kö för tillfället. I övrigt råder parkering enligt skyltning.
Allmänt om föreningen
HSB:s Brf Kullen i Huddinge. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 471 lägenheter varav ca 51 upplåts med hyresrätt. Det finns även 9 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1988 (äger marken) och adresserna Terapivägen 10-14 .

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är ca 200 kr/hushåll. (Halvårsavgift ca 100 kr/hushåll) Ansökan görs hos Medlemsregistret 08-785 35 55.

I föreningen finns tvättstugor som är belägna i respektive port. I föreningen finns även bastu och gym.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/sodertorn/brf/kullen/
Alla bilder
Renoveringschans
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Jan Ocean Hsia

Jan Ocean Hsia

Reg. Fastighetsmäklare

0709448659

ocean@lagerlofs.com