Beskrivning

 • Sekelskiftescharm
 • Balkong mot gård
 • Generös takhöjd ca:3,6m
 • Stor klädkammare
 • Helkaklat badrum
 • Källarförråd
 • Lummig innergård
 • Hiss finns från gatuplan
 • Bra ekonomi i föreningen
 • Utmärkt med förvaring
 • Populärt område
 • Perfekt planlösning
 • Trivsamma sällskapsytor

Denna fastighet är anno XXXX och stoltserar med vackra fönster upp i trapplöpen. Nere i entrén dominerar paraddörrar som ger ett fint första intryck. Lägenhet är så fin och harmonin strålar emot er när ni kliver in över tröskeln. Bostaden har genomgående smakfulla färgval och fina materialval. Balkongen och sovrummen är beläget mot lugn innergård. Välskött bostadsförening med god ekonomi och näst intill skuldfri. Det är här en bostad ni inte vill missa.

När det kommer till adressen Roslagsgatan 25 bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som bl.a. Sibiriens soppkök, Meno Male, Mahalo, Buco Nero och klassiska Storstad, Prime Burger som och mycket mera. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till city och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen. I kvarteren finns flertalet bussar (bl.a. 50, 56:an som passerar Odenplan på väg till Centralen samt stombussarna 2:an och 4:an), tunnelbanans röda linje (station Tekniska Högskolan med uppgång på Odengatan ca 400 meter bort) samt Roslagsbanan. Det här är kvarter där du snabbt känner dig hemma och snart hittar dina egna små pärlor.

Våning/hiss
Hiss
Yes
Totalt antal våningar
6
Våning
2
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Energiklass
F
Allmän om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 60kvm
 • Månadsavgift 3 288 kr ingår: värme, vatten & bredband
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 25, 2tr
Förening
brf baggen 5
Lägenhetsnummer
25304
Postnummer
11355
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 288 kr ingår: värme, vatten & bredband
Byggnad
Byggnadsår
1902
Boarea
60 kvm
Antal rum
2
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
brf baggen 5
Antal lägenheter
42
Varav hyresrätter
3
Antal lokaler
4
TV och bredband
- Ingår i avgiften via Bahnhof.
- Kabel-TV via Comhem (debiteras extra)
Renoveringar utförda och planerade
Kommande renoveringar/åtgärder:
- Pågår re-lining i föreningen under hösten 2020 och väntas vara färdig innan årsskiftet.

Genomförda renoveringar/åtgärder:
2020 - renovering av entré sopprum och hissar
2018 - Byte av fläktar på taket
2017 - OVK-besiktning, spolning av stammar och installation av fibernät
2015 - Renovering av lokal
2013 - Renovering av fläktar på taket och reparation av värmeväxlare
2011 - Balkonger byggdes
2009 - Ommålning trapphus
2009 - Upprustning av innergård (2007-2008)
2008 - Energi- och OVK-besiktning (2007-2008)
2008 - Byggnation av vindslägenheter och renovering av hiss och tak samt inredning av förråd i källaren (2007-2008)
2003 - Byte av tvättmaskin och torktumlare
1996 - Under 1995-1996 utfördes en omfattande upprustning av fastigheten vilket innebar stambyte, byte av elstigar, renovering av tak, fönster, hiss och tvättstuga etc.
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Allmänt om föreningen
BRF Baggen 5 är en äkta bostadsrättsförening i Vasastan, Stockholm som äger fastigheten STOCKHOLM BAGGEN 5 med 39 bostadsrättslägenheter på adresserna Frejgatan 23, och Roslagsgatan 25.

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare).
- Soprum.
- Cykelställ på gården.
- Välskött innergård med trädäck, blomsterarrangemang med mysig belysning, där grill och flera sittgrupper finns att tillgå sommartid.

Övrigt:
- Föreningen debiterar köparen en överlåtelseavgift samt pantsättaren en pantsättningsavgift per pantnotering.
- Föreningen accepterar delat ägande.
- Juridisk person godkännes ej som medlem.
- Föreningen kräver att köparen tillhandahåller en UC för att godkännas som medlem. Detta betalas av köparen.
- Föreningen har 3 hyresrätter kvar vilket innebär en mycket bra dold ekonomisk tillgång för föreningen.
- Kommande avgiftshöjning på 1-2%.
Alla bilder
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com