Beskrivning

  Vid en lugn återvändsgata och intill Vitabergsparken ligger en fin och yteffektiv 20-talslägenhet med många fina originaldetaljer bevarade. Boendet erbjuder ett avskilt läge utan insyn, där man kan följa årstidernas växlingar. Huset stod klart 1931. Fasaden är typisk för det sena 1920-talets klassicism, men i huset hittar vi även spår av 1930-talets arkitektur. Det här är en bostad som tack vare sin smarta planlösning och generös takhöjd ger känslan av att var större än sina 31 kvm. Ett stenkast bort ligger härliga Nytorget och en snabb promenad bort Skanstull med sitt breda shoppingutbud och många kommunikationsmöjligheter med bland annat gröna linjen som snabbt tar dig in till city. Föredrar du bussen så går den runt hörnet. Promenera söderut på Katarina Bangata så når du strax Norra Hammarbyhamnen som med en liten båtur tar dig över till trevliga Hammarby Sjöstad. Sex trappsteg utanför dörren finns en gemensam balkong med utsikt mot föreningens lummiga innergård.

  Huset på Ringvägen 158 ritades av arkitekt Anton Wallby. Ritningarna är signerade 1929, och huset lär ha stått färdigt 1931. Fasaden är typisk för det sena 1920-talets klassicism, men i huset hittar vi även spår av 1930-talets arkitektur. Inte minst återfinns de så kallade sekundärköken där arbetsköket ligger innanför en separat matplats.

  Välkommen ut på den fina och välskötta innergården med grillplats, solstolar och plats för cyklar. Här finns till och med möjlighet att få en egen planteringslott för dig med gröna fingrar. Om du inte vill kila ner ända ner på gården kan du ta med en kopp kaffe och en bra bok till föreningens gemensamma balkong i anslutning till trapphuset. Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 3 kvm.

  Under senare år har kvarteren söder om Folkungagatan, SoFo, blivit allt populärare. Omvandlingen började så smått redan 1990 när Hannas Krog slog upp portarna på Skånegatan och blev ett vattenhåll för stans popelit. Idag samsas mode, design, inredning, kuriosa, vintage, antikviteter med mera i kvarteren. Flera nya och spännande modemärken har egna butiker i området. Vi finner även en uppsjö av restauranger, barer, kaféer och gallerier. Stämningen är tillbakalutad men samtidigt medveten, och under de varmare månaderna är Nytorget en given mötesplats för såväl stora som små. Närservicen är god och i området finns det förutom Hemköp, Coop och Ica även konditorier samt flera ekologiska mat- och speceributiker.

  Alldeles runt hörnet ligger kulturreservatet Vita bergen, som med sina små böljande gångvägar och natursköna omgivningar är en av Stockholms populäraste parker. På vintern, då snön pryder staden, är reservatet som en saga med de gamla husen. Högt uppe på en av områdets höjder reser sig Sofia kyrka. Gå in och värm dig en stund, och har du tur bjuds du på konsert.

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
4
Våning
1
Allmänt om området

Här bor du i en lugn del av SoFo, som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Ett stenkast bort ligger Nytorget med dess enorma utbud av mysiga cafeér och populära restauranger och unika butiker, gågatornas mecka med en livfullhet man bara kan älska! På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren. I kvarteren ovanför Renstiernas Gata växer södermalms restaurangliv, med fokus på bra mat. I närheten finns flera parker att njuta av, dess mindre som Nytorget och Blecktornsparken men störst finner vi Vitabergsparken endast ett stenkast bort, med ståtliga Sofia kyrka belägen mitt uppe på en höjd i Vitabergsparken som är ett riktmärke till synes långväga över Södermalm. Stämningen i parken förhöjs också av Parkteatern sommartid. Och vid parkens fot är känslan av gamla söder påtaglig där de charmiga bevarade kulturhusen radar upp sig längs Malmgårdsvägen. Följ Katarina Bangata en kort promenad mot Norra Hammarbyhamnen och du når fina promenad- och joggingstråk längs vattnet.

Närservice

Förutom det stora restaurangutbud så finner vi flertalet matbutiker i närheten, Ica, Hemköp och Coop för att nämna några.

Kommunikation

Nära till kommunikationer med tunnelbanans gröna linje vid Skanstull. Här finns också lysande bussförbindelse med flertalet bussar med täta avgångar som tar dig till city. Vill man besöka Hammarby Sjöstad, Nybroplan eller Djurgården tar man enkelt färjan nere vid kajen som går regelbundet.

Parkering

I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på https://parkering.stockholm/e-tjanster/

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 1 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 31kvm
 • Månadsavgift 1 477 kr Inkl Värme, VA, kabel-TV,1000 Mb bredband
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 158
Förening
Brf Vitbetan 25
Lägenhetsnummer
00025
Postnummer
11631
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
1 477 kr Inkl Värme, VA, kabel-TV,1000 Mb bredband
Byggnad
Boarea
31 kvm
Antal rum
1
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 3 500 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Vitbetan 25
Antal lägenheter
37
Varav hyresrätter
3
TV och bredband
Ansluten via kabelnät från ComHem, grundutbud av kanaler ingår.
Bredband anslutet till Stockholms Stadsnät, upp till 1000/1000 Mbit/s.
Renoveringar utförda och planerade
2020 Lagning av putsskador på gårdsfasaden; OVK-besiktning; ny tvättmaskin i tvättstugan
2017 Hissen har renoverats.
2016 OVK-besiktning; vindslägenhet har byggts på vinden på plan 6; underhåll av innergården; stammar/rör har spolats.
2015 Nybyggnation balkonger.
2014 Bredband har installerats och driftsatts.
2007 Renovering av ventilation.
2003 Fasadmålning, omläggning av tak, ommålning av trapphus och byte av elstigar till 3-fas.
2001 Stambyte kök och badrum.

Planerat fastighetsunderhåll 2021
Byte av leverantör av bredband/wifi, april 2021
Renovering av fönster inkl ommålning, vår/sommar
Ommålning av källartrappa
Renovering av entrédörren mot Ringvägen, vår/sommar
Ny dörr till snickeriet, vår/sommar

Framtida fastighetsunderhåll, preliminär planering
2022 Punktåtgärder dagvattenavrinning gårdssida
2023 Ommålning och renovering av trapphus
2024 Uppfräschning av trädgård/rabatter och gårdens fyskiska planering
2024 Rensning avlopp
2028 Rensning ventilationskanaler
Parkering
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på https://parkering.stockholm/e-tjanster/
Allmänt om föreningen
Brf Vitbetan 25 äger fastigheten Vitbetan 25 som har 40 lägenheter (37 bostadsrätter och 3 hyresrätter), total lägenhetsyta 1 564 kvm.
Därtill finns två lokaler på sammanlagt 148 kvm.
Föreningen bildades 30 mars 1992 och är en äkta brf. Föreningen äger sin mar
Alla bilder
(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com