Beskrivning

 • Sekelskiftes charm
 • Generös takhöjd
 • Möjlig 3a
 • Vackra ursprungsdetaljer
 • Enastående ljusflöde
 • välskött fastighet
 • Gemensam lummig innergård
 • Ett stenkast till tunnelbana och buss

Välkommen till denna mycket trevliga och välplanerade sekelskiftestvåa med ett attraktivt läge på Södermalm. Lägenheten är belägen i vacker fastighet anno 1890 vilket innebär att lägenheten har ett flertal charmiga och bevarade detaljer från byggåret såsom över 3 meter i takhöjd, stora fönster med bevarade speglar, fiskbensparkett och golvsocklar. Välskött bostadsrättsförening med låga månadsavgifter och en mycket vacker och grönskande innergård. Vädringsbalkonger med utsikt mot innegården går att nå från trapphus och är fria att använda för de boende.
Här bor du lugnt men ändå mitt på Södermalm där ett glatt cityliv lätt kombineras med ett rikt familjeliv. Bostaden är belägen kring kvarteren runt Mariatorget som tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Bostaden har närhet till mycket goda kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg och flertalet bussar som gör det enkel att färdas runt staden både dag som kväll. Söders puls med mysiga kaféer, restauranger och uteliv finner du bara på ett stenkast bort. Värt att nämna här är uteställen/restauranger som Morfar Ginko, Bistro Sud, Marie Laveau, och bageriget Fabrique och är du kaffesugen så får du inte missa Johan & Nyström och Drop Coffee. Ytterligare bekvämligheter är närheten till flertalet skolor och förskolor, apotek, post, mataffärer, gym samt grönområden såsom Tantolunden som även erbjuder bad sommartid.

Rumbeskrivningar
Hall
Välplanerad hall med bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammare och garderober. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.
Vardagsrum
Ljust och stort vardagsrum med vacker fiskbensparkett och ljust målade väggar. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord om så önskas. Två stora fönsterpartier med djupa fönsternischer som ger ett härligt ljusinsläpp till vardagsrummet.
Kök
Köket är charmigt och genomtänkt med ljusa skåpsluckor, vitt kakel ovan bänkskivan samt gott om arbetsyta och förvaring i både över och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn och spis med fläkt. Under det vackra fönsterpartiet finns gott om svängrum med matplats för 4 personer.
Sovrum
Fint sovrum med ett fönsterparti med bevarade speglar som ger ett härligt ljusinsläpp. Ljust målade väggar och en vacker välbevarad fiskbensparkett på golvet. Här finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord.
Badrum
Ett modernt och fräscht badrum med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av dusch, spegel med belysning, handfat samt skåp, handdukstork och tvättmaskin.
Förråd
Till lägenheten hör till ett källarförråd.
Våning/hiss
Hiss
Yes
Totalt antal våningar
5
Våning
2
Kommentar Våningsplan
2 tr, hiss finns!
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Energiklass
None
Allmänt om området

I Maria bor du mitt i söders puls med en unik kombination av historia, kultur och nöjesliv. Maria församling sträcker sig från Mariaberget i norr till Magnus Ladulåsgatan i söder och från Rosenlundsgatan i väster till Götgatan i öster. Här finns populära platser som Mariatorget, Götgatsbacken, Fatbursparken och Medborgarplatsen. Området har även kulturhistoriska och arkitektoniska arv som Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet vid Mariaberget. Från Monteliusvägen kan du även njuta av stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Kommunikationerna är mycket goda med t-bana, pendeltåg och flera busslinjer i närområdet. Natur & fritid Längs med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden med utmärkta promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn. Övrigt Maria församling består till mesta del av äldre bebyggelse i kombination med nyare bebyggelse i Södra stationsområdet. Det är ett område med mycket charm och många pittoreska områden att upptäcka. Var du än bor i området har du aldrig långt till caféer, restauranger eller övrig service.

Närservice

Affärer & restauranger Det finns det gott om både stora och välsorterade mataffärer som "ICA Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och Coop Zinken några minuter bort samt "stora Coop" på Medborgarplatsen är några exempel på stora matbutiker med generösa öppettider. På Medborgarplatsen finner ni även en saluhall full med delikatesser. Vill man hellre äta ute kan vi tipsa om följande restauranger i området; Folkoperan med tillhörande populära Folkbaren, "Nostrano" vid Timmermansgatan, "Tabbouli Libanesisk Bar och Kök" på Tavastgatan, "Häktet" på Hornsgatan och "Ljunggrens" på Götgatan. Alternativen är många och chansen är stor att du i detta område hittar just din favorit. Skolor & barnomsorg Maria församling är förskoletätt område med ca 24 förskolor samt ca 9 grundskolor. För förskola och skola nära er och för olika pedagogiska inriktningar se http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/. Stadsdelens äldsta skola är Södermalmsskolan som invigdes 1881. Kultur & nöjen Här bor du mitt i Söders puls med en unik kombination av spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. Nöjesutbudet är mestadels centrerat till kvarteren kring Mariatorget och Götgatan ner till Medborgarplatsen. Vid Mariatorget finns tex restaurang, bar, bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra och på Medborgarplatsen finns Snaps samt Filmstaden Söder.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket goda via T-bana Mariatorget alternativt Slussen samt pendeltåg via station Stockholm Södra. Ett flertal busslinjer trafikerar området såsom stomlinjen med buss 4 samt busslinjerna, 55, 57, 66 och 74.

Parkering

Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis https://www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering.

Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 62kvm
 • Månadsavgift 2 938 kr ingår VA och värme.

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
5 400 000kr 4 12 Augusti 11: 19
5 375 000kr 1 12 Augusti 11: 15
5 350 000kr 4 12 Augusti 11: 03
5 300 000kr 1 12 Augusti 10: 58
5 250 000kr 4 12 Augusti 10: 40
5 225 000kr 3 12 Augusti 10: 19
5 200 000kr 1 11 Augusti 18: 14
5 150 000kr 2 11 Augusti 15: 52
5 140 000kr 3 11 Augusti 12: 49
5 125 000kr 2 11 Augusti 10: 18
5 100 000kr 1 11 Augusti 09: 46
5 050 000kr 2 10 Augusti 15: 20
5 000 000kr 1 10 Augusti 14: 27
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Krukmakargatan 2
Förening
Brf Mullvaden Första 20
Lägenhetsnummer
611
Postnummer
11851
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 938 kr ingår VA och värme.
Byggnad
Byggnadsår
1890
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
62 kvm
Antal rum
2
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
2 400 kr
Försäkring
2 400 kr
Total driftkostnad
ca 4 800 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Mullvaden Första 20
Antal lägenheter
27
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
2
TV och bredband
Com hem
Renoveringar utförda och planerade
Genomförda renoveringar
Huset är stambytt för VVS och el 1986-87. Övrigt löpande underhåll har skett under åren och huset bedöms vara i gott skick.
Parkering
Boendeparkering genom Stockholm stad på kringliggande gator.
Allmänt om föreningen
Brf Mullvaden 20 registrerades 1999 och förvärvade fastigheten STOCKHOLM MULLVADEN FÖRSTA 20, år 2009. Föreningen består av ett bostadshus om 6 våningar, samt två lokaler. Byggnaden har en total yta om 2208 kvm fördelat på 1993 kvm boarea och 215 kvm i lokalyta. Stabil ekonomi.

Gemensamma utrymmen
På gården finns en stor, rymlig tvättstuga med sju tvättmaskiner, en grovtvätt, fyra torktumlare, fyra torkskåp samt två manglar. Grovsoprum. Källsortering. Barnvagnsförråd. Två cykelförråd.

Föreningen har en mycket vacker innergård med en parkliknande historisk miljö och ett tjusigt lusthus i 1700-talsstil som går att hyra för kalas och tillställningar. Nybyggd lekplats perfekt för de yngre, belägen i den bortre delen av gården.
Alla bilder
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Suzan Levin

Suzan Levin

Fastighetsmäklare

070-810 69 60

Suzan@lagerlofs.com