Beskrivning

 • Två Fantastiska balkonger en mot gatan en mot innergården
 • Bevarad sekelskiftescharm
 • Vacker fastighet från 1911
 • Höga fönsterpartier
 • Takhöjd ca 3 meter
 • Fina ytskikt
 • Invid Vasaparken
 • Utmärkta kommunikationer
 • Sankt Eriksplan & Odenplan

  På mycket populär adress hittar ni denna trivsamma femma belägen i byggnad anno 1911. Det här är en riktig pärla med dubblabalkonger en med för och en med efterermiddagssol som är ca 6kvm. Bostaden är även extremt ljus och luftig tack vare fönster i två väderstreck och generös takhöjd. I bostaden finns tidstypiska detaljer bevarade såsom stuckaturer och takrosetter, djupa fönsternischer med speglar, spröjsat glas och höga golvsocklar.

  Det här är Vasastans bästa adress för barnfamiljer då lugnt läge men samtidigt 20meter till Vasaparken. Denna lägenhet vill ingen barnfamilj missa!

  kontakta mig för mer info !

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
6
Våning
4
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 5 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 125kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Gästrikegatan 3, Högt upp
Förening
Brf Liljan 31
Postnummer
11362
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
5 800 kr värme, vatten, bredband, kabel-TV
Byggnad
Boarea
125 kvm
Antal rum
5
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 3 500 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Liljan 31
Antal lägenheter
27
Varav hyresrätter
2
Antal lokaler
2
TV och bredband
Tv levereras av Comhem och bredband via T3.
Renoveringar utförda och planerade
2021 Renovering av fönstrens ytterkarmar i gatu- och gårdshus

2019 Under våren: Nya dörrar till garage, restaurang och café
Under hösten: renovering av fasaden mot gatan

2018 Ny takfläkt för ventilation av restaurangen; utbyggnad av soprummet i garaget

2017 Fibernät installerat, ny värmecentral

2016 Brandstegar monterade på gathusets tak

2014 Stamspolning i samtliga lägenheter

2012 Ommålning av husens yttertak

2011 Installation av motoröppnare i gatuhusets entré från gatan resp ut mot gården. Målning av paneler i båda husen samt rekonditionering av husens entrégolv

2010 Radonmätning i gat-och gårdshus. Installation av radonfläkt i gårdshusets källare.

2009 Tillbyggnad av balkonger på gårdshuset, inalles 6 st, samt ytterligare 1 balkong på gathusets gårdssida. Upprustning av tvättstugan

2008 Målning av fönster (utsidan). Iordningställande av 4 extra lägenhetsförråd

1999 Balkonger på gathusets gårdssida (10 st)

----

1996-97 Vindsvåningarna (2 st) i gathuset.

1996-97 Renovering av hela huset, med allt från rör och elstammar till kök och badrum; i detta ingick också utbyggnaden på gården med grovsoprum, trappavsats till tvättstugan och förrådet.

1933 Garageinfart (8 platser)
Parkering
Föreningen har 8 garageplatser i källarplan (1850 kr/månad). Föreningens medlemmar har förtur till platserna.
Förr parkering på gata https://parkering.stockholm/
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen består av 27 lägenheter, 12 i gathuset och 15 i gårdshuset. I gathuset ligger den indiska restaurangen The Holy Cow. 1 december 2017 öppnade Café Koya som serverar hälsosam fika i japansk mysig miljö.
Alla bilder
(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com