Beskrivning

 • Smarta praktiska lösningar
 • Modernt helkaklat badrum
 • Hiss finns
 • Låg belåning-äger marken
 • Tv och bredband ingår
 • Närhet till utegym, bad & träningscenter
 • Vanadislunden & Vasaparken
 • Brunnsviken & Hagaparken
 • Tunnelbana Odenplan
 • Nya citybanan
 • ICA Supermarket med deli

Med högt och ljust läge i huset, lugnt beläget invid Odenplan ligger denna optimalt planerade sekelskiftes om 48 kvm. Här skapas ett drömhem för dig som söker härliga sällskapsytor med stort kök med matplats för många middagsgäster och som med vackra pardörrar får fin kontakt med det rymliga vardagsrummet. Smakfullt helkaklat badrum och hall med generöst tilltagna ytor till förvaring. Förening med fastighet i bra skick och god ekonomi med låg skuldsättning.

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
4
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 1.5 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 47.6kvm
 • Månadsavgift 1 533 kr 139 kr tillkommer bredband
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejgatan 75, 4tr
Förening
Brf Gjallarhornet
Lägenhetsnummer
10422-01-01-0242
Postnummer
11326
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
1 533 kr 139 kr tillkommer bredband
Byggnad
Byggnadsår
1906
Boarea
47.6 kvm
Antal rum
1.5
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
2 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 4 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Gjallarhornet
Antal lägenheter
28
Varav hyresrätter
4
Antal lokaler
1
Renoveringar utförda och planerade
1974-75

Stambyte genomfördes vid total renovering.
Stamledningar för vatten/stigar för el byttes ut.
1985

ROT-renovering av alla badrum
Delvis nyläggning av golv (parkett) i de större lägenheterna
2005

Fasadrenovering mot gatorna
Fönstermålning lägenheter mot gatan
2006

Fönstermålning lägenheter mot gården
2009

Tvättstugan renoveras och målas om
2010

Spaltventiler i alla lgh inmonterade (Solskyddskompaniet)
Målning av tak (Ahlins plåt)
2012

Ommålning av trapphus, barnvagnsförråd, cykel- och soprum
Uppfräschning av gård och inköp av nya trädgårdsmöbler.
Ny tvättmaskin och nytt torkskåp
2016

Upphandling av teknisk förvaltning
Framtagande av ny underhållsplan
Utbyte av centralfläkt
2018

Installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan till samtliga lägenheter
Upprättande av ny energideklaration
Installation av taksäkerhetsanordningar
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1 januari 1993 som en äkta bostadsrättsförening.

Fastighetsägarna i Stockholm är ekonomisk förvaltare och Bredablick sköter den tekniska förvaltningen.

Föreningen omfattar 28 bostadsrätter, fyra hyresrätter om sammanlagt 256 kvm samt en lokalhyresgäst, 160 kvm.

Ägarandelar i bostadsrätt är enligt stadgarna förbehållet makar/sambos och partner enl. partnerskapslagen. Ägarandel till barn eller närstående som ej permanent bor tillsammans med medlem är ej förenligt med stadgarna (§6). Som medlem kan endast den/de inväljas som bosätter sig permanent i fastigheten (§5). Juridisk person har aldrig beviljats inträde i föreningen.

I månadsavgiften ingår löpande kostnader för fastighetens drift och underhåll, vvs samt obligatorisk tillgång till bredband 100 Mb bredband. Bredbandsavgiften debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Fastigheten har fjärrvärme.

Föreningen har en terrest signal på taket. Signalen distribuerar i första hand de markbundna tevekanalerna via medlems egen digitalbox, Digital-T. Medlem kan utöver eget boxerabonnemang sluta privat avtal om bredbandsteve via bredbandet (kontakta styrelsen för aktuellt erbjudande).

Gemensamhetslokal saknas utöver tvättstuga, trapphus och entréer samt cykelrum och uppställningsplats för barnvagnar.

Inga garageplatser.

Vinden är bebyggd med två lägenheter. På vinden finns även vindsutrymmen för de boende.

Huset har frånluftsventilation med centralfläkt på taket. Egna ingrepp i ventilationsdon måste ansökas om hos styrelsen. Det gäller både flytt av ventilation och montering av kåpor/kolfilterfläkt.
Alla bilder
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com