Beskrivning

Birger Jarlsgatan 107

 • ***kommande***
 • Möjlig 5a
 • Fungerade öppen spis
 • Högt i tak
 • genomgående
 • Balkong
 • Vackra original detaljer
 • Stora fönster
 • Låg avgift
 • Stabil förening
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
4
Våning
2
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 112kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Birger Jarlsgatan 107, 2tr
Förening
BRF Ingemar Nr 5
Postnummer
11356
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 318 kr i avgiften ingår: Värme, vatten, bredband, kabel-TV grundutbud
Byggnad
Byggnadsår
1884
Boarea
112 kvm
Antal rum
4
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Ingemar Nr 5
Antal lägenheter
27
Varav hyresrätter
2
Antal lokaler
3
TV och bredband
Kabel-TV: Com Hem.
Bredband: Stockholms Stadsnät, 700/700.


Fastigheten är ansluten till ComHem för kabel-TV och Stockholm Stadsnät levererar bredband (700/700 Mbit/s). Analogt basutbud ingår i månadsavgiften. För större TV-utbud se gärna www.comhem.se.
Renoveringar utförda och planerade
1978 Totalrenovering av fastigheten
1978 Stambyte
1978 Byte av elstigare
2009 Renovering av tvättstuga
2014 Målning av källare
2014 Renovering av innergård
2015 Installation av fiber till alla lägenheter
2015 Nytt passer- och porttelefonsystem
2016 Installation av bergvärme
2016 OVK-besiktning
2018 Besiktning och spolning av stammar
2018 Fönsterrenovering
2019 Målning av trapphus och dörrar

I dagsläget finns inga beslut om några större renoveringar, endast löpande underhåll. Det finns heller inga beslut om att förändra avgifterna. Stammarna spolades och filmades 2018 och det konstaterades att de var i god kondition och ett stambyte var ej aktuellt i en nära förestående framtid. Ny analys om 5 år.
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Allmänt om föreningen
Fakta om föreningen
BRF Ingemar Nr 5 är en äkta bostadsrättsförening i Vasastan, Stockholm som äger 1 fastighet på adresserna Birger Jarlsgatan 107, Birger Jarlsgatan 107A, och Birger Jarlsgatan 107B.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Pingisrum med pingisbord, används också som möteslokal, samt Snickarrum/arbetsrum i källaren. Lekstuga på gården. Stor gård med två stora bord och fyra bänkar. Gemensamt förråd där det finns möjlighet att förvara barnvagn. Cykelförråd i källaren. Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare. Ett torkrum med avfuktare och mangel.

Ett förråd ingår, antingen i källaren eller på vinden.
Alla bilder
Birger Jarlsgatan 107Birger Jarlsgatan 107Birger Jarlsgatan 107Birger Jarlsgatan 107Birger Jarlsgatan 107Birger Jarlsgatan 107
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com

Extra kontakt