Beskrivning

Dröm 2:a högt upp med balkong mot innergård

  • Högt upp
  • Stor och härlig balkong mot innergård och Morgonsol
  • Högt i tak!
  • Moderna materialval - Stilrent
  • Stora sociala ytor med öppen planlösning
  • Mycket förvaring och dubbla Walk-in-closet
  • Nära till Tunnelbana, grönområden, service och badplatser.

Kontakta mäklaren för privatvisning.
Drömläge högt upp i huset på 6:e våningen med balkong mot lugn innergård, Unika lägenheter med 3m i takhöjd och dubbla Walk-in-closets för den trendige. Lediga garageplatser finns att hyra i huset. Lägenhetens öppna yta i vardagsrum och kök ger en fantastisk social yta med flertalet möjligheter att möblera efter egen smak. Varje kvadratmeter är väl utnyttjad och fönster i två väderstreck skänker lägenheten ett rikligt ljusinsläpp. Stilrent kök med både kylskåp och frys i fullhöjd, gott om förvaring och bra med arbetsytor. Stort sovrum med gott om förvaring och utgång mot balkongen. Rymligt helkaklat badrum med bl.a. tvättmaskin och torktumlare.

Som boende i Brf Laboratoriet får man tillgång till de fantastiska gemensamma utrymmen som takterrass med grill, stor gemensam lokal, relax med spabad, gård med utegym och garage finns att hyra i huset.

Här bor du med närhet till grönområden, Pampas Marina, gång och cykelavstånd till Kungsholmen och Vasastan. Endast 300 meter till T-bana Västra skogen som tar dig in till T-centralen på bara 7 minuter. Flera förskolor och skolor inom gångavstånd.
Från bostaden är det ca 5 min promenad till T-bana Västra Skogen som tar dig till T-Centralen på ca 7 min. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter, för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska). i Närområdet finns bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott alt. vidare till Kungsholmen och Vasastan och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Varmt välkommen på visning!

Rumbeskrivningar
Hall
Klinkersgolv med rosa väggar, många avhängningsmöjligheter och förvaring
Vardagsrum
Öppet kök och vardagsrum. 3 m i tak och ekparkettgolv, vita väggar och stora fönster. Många möbleringsmöjligheter
Kök
Full utrustat med häll/ugn, diskmaskin, kyl/frys, samt mycket arbetsyta. 3 m i tak och parkettgolv, vita väggar samt plats för stor matplats.
Walk-in-closet
Stort rum mitt i lägenheten, perfekt för förvaring av allt! Högt i tak.
Walk-in-closet
Förråd med inbyggd garderob
Sovrum
Stort sovrum med mycket väggförvaring, plast för stora möbler och dubbelsäng
Badrum
Full utrustat med tvättmaskin och torktumlare, dusch med glasvägg, WC samt handfat. Moderna materialval med mörka golv och vita väggar, samt högt i tak.
Balkong
Härlig balkong med nordostläge mot innergård. Högst upp med plats för möbelgrupp och grill. Anslutning till sovrum
Förråd
Källarförråd
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
03 Oktober 2019
Energiklass
C
Allmän om området

Allmänt om föreningen Bostadshusen The Lab ligger i nuvarande kvarteret Trubaduren. Det omfattar 266 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök men med fokus på ettor och tvåor. Föreningen har haft stor fokus på miljön och har tagit det i beaktning genom hela projektet för att skapa bostäder med hänsyn till satta miljökrav och för att få låga energi- och driftkostnader. Material har även valts för att skapa boenden som kräver så lite underhåll som möjligt. Huset i sig är direkt inspirerat av Asplunds byggnadskonst. Föreningen godkänner ett delat ägande med minsta ägarandel om 10%.

Närservice

Skolor och omsorg Flera förskolor och skolor inom gångavstånd bl.a Västra skogens förskola. I huvudsta finns även förskolor som Ängkärrs förskolan, Västra skogens förskola, Påfågelns förskola samt på Göran Perssons väg (montessoriförskola), Jungfrudansen 102, Skytteholmsvägen 11, Hannebergsgatan 21, Centrumslingan 43 och Ankdammsgatan 44. Grundskolor i närheten är Granbackaskolan (F-5), Emmylundsvägen 10-12, Tallbackaskolan (F-9), Kristinelundsvägen 1, Nybodaskolan, Framnäsbacken 22 (Skolår 4-9) och Skytteholmsskolan, Ankdammsgatan 14-16 (Skolår 1-8). Äldreomsog finns på Storgatan. Capio vårdcentral finns på Huvudstagatan. Naturen och fritid Ulvsundasjön finns endast ett stenkast bort och erbjuder fina promenadvägar. I området finns även Huvudstabadet, ett populärt utomhusbad med bassänger och Augustendal lekpark - med 4-H gård med lekredskap och husdjur till de yngres förtjusning. Vid Huvudsta strand återfinns nu Solnas första publika strandbad. Sandstrand, picknickytor, badbryggor och utomhusdusch är några av inslagen i solnabornas nyaste tillskott i stadsmiljön. Badet ligger nedanför existerande Huvudstabadet och erbjuder badmöjligheter för alla som vill plaska och simma i vackra Ulvsundasjön. Bättre tillgång till grönområden för picknick och rekreation går knappast att hitta. Huvudstabadet med bassäng och sandstrand ligger nära huvudsta gård. Affärer och restauranger I Västra skogens centrum finns en livsmedelsbutik (Coop), pressbyråkiosk med post samt två restauranger. I närheten finns även Huvudsta C som är ett inomhuscentrum med butiker, restauranger, apotek och vårdcentral. Solna Centrum som är en modern galleria finns inom gångavstånd. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud. I Brf Laboratoriet finns en populär sushirestaurang, ett café och Puls & Träning gym. På höjden bortanför Lundbyparken ligger Restaurang Asplund. Kultur och nöjen För den som tycker om mer aktiviteter finns möjligheter att hyra kanoter vid Pampas marina för att paddla i Mälaren. Här finns även Bergdalsviks båtklubb och självklart en krog, Sjökrogen. Vill man hålla sig lite längre ifrån vatten finns det ett flertal gym och även en ridskola i området.

Kommunikation

Här bor du med närhet till grönområden, Pampas Marina, gång och cykelavstånd till Kungsholmen och Vasastan. Endast 300 meter till T-bana Västra skogen som tar dig in till T-centralen på bara 7 minuter. Från bostaden är det ca 5 min promenad till T-bana Västra Skogen som tar dig till T-Centralen på ca 7 min. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter, för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska). i Närområdet finns bl.a. Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott alt. vidare till Kungsholmen och Vasastan och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Parkering

Lediga garageplatser finns i BRF Laboratoriet, samt boendeparkering på gatan.

Fakta
  • Antal Rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 62kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Armegatan 9b
Förening
BRF Laboratoriet
Postnummer
17169
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 358 kr inkl. värme & kallvatten (obli tillägg på 180 kr för Kabel-TV & Fiber 1000/1000)
Byggnad
Byggnadsår
2016
Boarea
62 kvm
Antal rum
2
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk, typ TFX
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 3 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Laboratoriet
Antal lägenheter
266
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
3
TV och bredband
Kabel-TV (grundutbud) via Comhem ingår i avgiften. Bredband (fiber) via Comhem tillkommer som obligatoriskt tillägg om 180 kr/mån.
Renoveringar utförda och planerade
Kommande/Gjorda renoveringar
Fastigheten är nybyggd, inga renoveringar planerade (kontrollerat 2019-06-25).
Sker just nu ansökan om bygglov för inglasning av balkongerna.
Parkering
I föreningen finns 213 garageplatser varav 16 av dessa kommer att disponeras av en grannförening. Plats går att hyra till en kostnad om ca 1 200 kr/mån eller ca 2 270 kr/mån för elbilsruta. Lediga platser finns. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se: http://www.solna.se
Allmänt om föreningen
Uppvärmning: Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Hiss: Ja
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: FTX

BRF Laboratoriet är en äkta Bostadsrättsförening och äger marken

Föreningens ekonomi
Det finns inga beslut på kommande avgiftsändringar (kontrollerat 2019-06-25). Föreningen kommer påbörja amortering till hösten.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två gemensamma tvättstugor, en större och en mindre. Det finns rymligt solterrass, relaxområde och utegym. Cykelförråd på entréplan i hus 2 och cykelställ på gården. Gemensamma barnvagns- och rullstolsförråd på entréplan och gårdsplan. Varje lägenhet disponerar ett källarförråd. Föreningen har en större gemensamhetslokal som går att boka mot mindre kostnad. Denna ligger högst upp på Trubadurvägen. Relax (Spa) innehåller större pool och bastu.
Tvättstugan består av fyra grupper tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Dessa är bokningsbara. Sedan finns tre tvättmaskiner som är drop-in, två stora torkskåp och en grovtvättmaskin.
Alla bilder
Dröm 2:a högt upp med balkong mot innergård
Karta
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com

Jan Ocean Hsia

Jan Ocean Hsia

Fastighetskonsult

0709448659

ocean@lagerlofs.com