Beskrivning

Optimal 3:a nära Solna C

 • Kontakta mäklaren för bilder & mer information!
 • Försäljning till Sommaren 2021!
 • Balkong i söderläge, samt extra fransk balkong!
 • Insynsfritt!
 • Högt upp!
 • Stora sociala ytor!
 • Stambytt!
 • Hiss i huset!
 • 650 m till Solna Centrum, kommunikation och service!
 • Många skolor och förskolor i området!
 • Förening med god ekonomi, bra kassa och stabila hyresintäkter!

  Varmt välkomna till denna välplanerade 3:a på Ankdammsgatan. Centralt läge med närhet till både kommunikationer och grönska. Bostaden har stort vardagsrum, rymligt och socialt kök med vitvaror samt en egen balkong i rakt söderläge, samt extra fransk balkong. Vidare finner ni två stillsamma sovrum, stambytt och helkaklat badrum samt ett väl tilltaget och ljust vardagsrum med gott om sociala ytor. Här finns även möjlighet att öppna upp och ha en öppen planlösning, samt bygga till rum mot köket. Genomgående Ekparkett och ljusa väggar.

  Välskött förening med god ekonomi, samt intäkter från lokaler. ca. 14 M kr i kassa, samt 3,5 M kr årligen i hyresintäkter från lokaler!

  Belägen mitt i lugna Skytteholm precis invid Skytteholmsparken och Huvudstaparken, som erbjuder trevliga promenadstråk i grönska och ned mot vattnet. Här finns lekplatser, fotbollsplaner, gräsytor för sol och grill, samt lekplatser för barnen. Här finns många förskolor, samt skytteholmsskolan precis runt hörnet. Busshållplats 50 m från porten och endast 6 minuters promenad till Solna Centrum med bussar, närservice och T-bana som snabbt tar er in till City. 5 minuters promenad till Ica Maxi och ute på Frösundaleden går tät busstrafik i riktningar mot Solna Station, Brommaplan, Mörby och Liljeholmen.

Rumbeskrivningar
HALL
Välkomnande hall som leder direkt in i vardagsrummet. Möjlighet till förvaring och avhängning finns direkt in till vänster. Vackert marmorgolv och väggar i ljus nyans.
VARDAGSRUM
Väl tilltaget och lättmöblerat vardagsrum med otroligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot motsatta håll. Golv i ekparkett och väggar målade i ljus nyans.
KÖK
Modernt kök med rymliga arbetsytor och exemplarisk förvaring. Köket har en naturlig plats matplats intill fönster som rymmer matbord för 4 - 6 personer. Maskinparken består av kyl/frys, spis/ugn, fläkt, mikrovågsugn. Väggar i ljus nyans med kakel ovan arbetsbänk samt golv i parkett.
Balkong I SÖDERLÄGE
Underbar uteplats i rakt söderläge med sol från morgon till kväll. Här finns plats för möblemang, gröna växter och en grill för sommarkvällarna.
SOVRUM 1
Vilsamt sovrum med plats för dubbelsäng, sängmöbler och skrivbord. Rummet får mycket ljus från stort fönsterparti och har inbyggd förvaring. Tapetserade väggar och golv i ekparkett.
SOVRUM 2
Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng, sängmöbler, lättare förvaring och skrivbord. Rummet får mycket ljus från stort fönsterparti. Väggar i ljus nyans och golv i ekparkett..
BADRUM
Renoverat 2015 - Helkaklat och fräscht badrum utrustat med golvvärme, WC, tvättställ, dusch, spegelskåp och handdukstork.
FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd i källaren.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
7
Våning
4
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
09 Juli 2018
Energiklass
Allmänt om området

Skytteholm är ett lugnt område och med ett utmärkt läge i centrala Solna. Här har du närhet till det mesta.

Närservice

Affärer & restauranger I direkt närhet finns småbutiker, videobutik, Lidl, bageri, lunchrestauranger och ICA Maxi. Inom gångavstånd hittar du Solna Centrum som har ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger och även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Mall of Scandinavia i Solna är Skandinaviens största shoppingdestination. Det är också den mest spännande, med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger också inom gångavstånd.

Kommunikation

Med sitt centrala läge i Solna har Skytteholm utmärkta kommunikationer. De stora vägarna Frösundaleden och Solnavägen omsluter Skytteholm i nordväst respektive nordöst. Tunnelbanans blå linje har en station i Skytteholm, nämligen Solna centrum där det även finns en bussterminal. Skolor & barnomsorg I området finns det två skolor, Skytteholmsskolan, som sträcker sig från sexårsverksamhet till nionde klass, samt Nybodaskolan. Natur & fritid Härliga naturområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan ligger även det i direkt närhet. Ett stenkast härifrån ligger Huvudstabadet som precis är nyöppnat sen förra sommaren. I nära anslutning finns det charmiga området Filmstaden som bjuder på en blandning av gammalt och nytt.

Parkering

I området råder Boendeparkering, ansökes på www.solna.se

Övrigt

Det finns även träningsanläggningar i både Solna C, Mall och Scandinavia samt Sundbyberg.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 76kvm
 • Månadsavgift 3 781 kr Inkl. Värme, VA och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg om ca.215 kr tillkommer för bredband.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ankdammsgatan 30, 4tr
Förening
brf nyboda 10
Lägenhetsnummer
6851-1119
Postnummer
17143
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 781 kr Inkl. Värme, VA och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg om ca.215 kr tillkommer för bredband.
Byggnad
Byggnadsår
1960
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
76 kvm
Antal rum
3
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Driftkostnader
El
2 400 kr
Försäkring
3 600 kr
Total driftkostnad
ca 6 000 kr/år
Antal i hushållet
2
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
brf nyboda 10
Antal lägenheter
147
Varav hyresrätter
19
Antal lokaler
8
TV och bredband
I avgiften ingår ett kanalpaket grundutbud från Telenor. Hos Telenor går det bra att köpa till ett tv-abonnemang med fler kanaler för den som är intresserad. Huset har bredband kopplat till Telenor. Varje medlem tecknar eget abonnemang för sitt hushåll.
Renoveringar utförda och planerade
Planerade renoveringar
Föreningen har en stabil, väl finansierad ekonomisk plan som sträcker sig över tio år och som omfattar bland annat renovering/alternativt byte av samtliga fönster samt renovering av fasad (Nybodagatan) och hissar.

Gjorda renoveringar
Badrummens avloppsstammar byttes i båda bostadshusen 1993.
En del lägenheter på Nybodagatan 2-4 har även fått köksstammarna bytta tidigare, övriga köksstammar byts under våren 2014.

2018-2019 gjordes ett omfattande dräneringsarbete på Ankdammsgatan samt att delar av fasaden på Nybodagatan renoverades.
2017 - Renoverades fasaden på Ankdammsgatan samt en gavel på Nybodagatan.
2016 - Målades källargångar på Ankdammsgatan 28-30
2014-2015 - Renoverades utemiljön i hela föreningen
2014 - Trapphuset på Nybodagatan målades om.
2014 - Byte armaturer i källarutrymmen och trapphus
2013 - Hissarna på Nybodagatan helrenoverades
Parkering
Det finns tre typer av parkeringsplatser: I varmgaraget finns plats för 52 bilar. (under musikstudion, entré från Nybodagatan): ca. 640 kr/mån. Ute med elstolpe finns plats för 9 bilar: ca. 400 kr/mån. Ute utan elstolpe finns plats för 20 bilar: ca.300 kr/mån. Kort kö för närvarande (kontorllerad: 2021-01-22)
Allmänt om föreningen
Nyboda 10 byggdes 1959-1960 och består av två bostadshus med 8 respektive 7 våningar. De båda husen är sammanbyggda med en enplansbyggnad som rymmer kommersiella lokaler, bland annat en tandläkarmottagning och studielokaler. I ett av bostadshusen finns också en restaurang. Bostadshusen rymmer sammanlagt 147 lägenheter, varav 128 bostadsrättslägenheter och 19 hyresrättslägenheter.

Styrelsen har i dagsläget (2020-09-02) inte beslutat om någon avgiftsändring.

Föreningen godkänner delat ägandeskap med en minsta ägarandel på 10%.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har sammanlagt 4 st cykelrum, 2 på Ankdammsgatan och 2 på Nybodagatan.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har tvättstugor i källaren i varje hus, med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel.

Mer om föreningen går att läsa på deras hemsida:
https://nyboda10.se/
Alla bilder
Optimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna COptimal 3:a nära Solna C
Anmäl ditt intresse