Maximera din försäljning
Homestyling gör skillnad

Kontakta oss

Styling gör skillnad!

Vi på Lagerlöfs kan med glädje erbjuda dig en helt kostnadsfri homestyling via marknadens ledande homestylings företag när du säljer med oss idag!
Med en professionell styling så optimerar vi din bostad och dess slutpris!
Vi går igenom din bostad och uppnår tillsammans ett beslut gällande dess behov av full styling eller lättare styling light.

En styling har ett värde på ca 10-60.000 kr och en höjning av slutpriset med 7-15% är en vanlig bedömning när man stylar sin bostad inför försäljningen, det blir 245.000–525.000 kronor för en bostad som säljs för 3,5 miljoner.

Homestyling – Få ut det maximala av din försäljning – 12 effektiva tips

Homestyling-tips kan man inte få för många av om man står inför en försäljning av bostaden. Det viktigaste att tänka på är att spekulanterna ska kunna föreställa sig sin personliga stil i ditt hem! Här får du 14 riktigt bra men enkla knep som garanterat maximerar din försäljning.

1. Första intrycket

Tänk på att plocka undan kläder och skor för att ge ett prydligt och välkomnande första intryck av hallen. Bor du i hus kan du tänka på att rensa rabatten och snygga till entrén. Ställ blomkrukor och ljuskällor längst passagen till huset, avskalat men inbjudande. Detta bjuder in besökare till ett snyggare hem och får dem att känna sig välkomnade.

2. Rensa allt krimskrams

“Less is more ” Försök skapa en så luftig atmosfär du bara kan. Ta bort stora bulkiga möbler eller byt ut dem. Rummen ser större ut och du hjälper även spekulanterna att föreställa sina egna möbler i ditt hem.
Rena ytor får rummen att se större ut. Få undan personliga artefakter som familjefoton, samt lådor ovanpå skåp, rensa anslagstavlor och bort med kylskåpsmagneterna.

3. Matta för varje rum

Fundera på om mattor ska flyttas, tas bort eller bytas ut. Ljusa mattor gör rummet större, en matta under matbordet ger en ombonad känsla. Eller ta bort mattan för mer rymd.

4. Städa och putsa tills det blir skinande

Skinande fönster, blanka golv och rena vrår.
Spraya golvbrunnar, skrubba badrum och kök, rengör mattor och handtag. Ett välstädat hus är det absolut det effektivaste säljknepet. Tveka inte att ta hjälp från en städfirma, det är väl investerade pengar vid en försäljning!

5. Generalisera och neutralisera

Ta bort “personliga föremål” och ersätt med ”neutrala detaljer”. Men hemmet får inte vara för opersonligt och kallt. Inred istället med “feng shui”, städa undan i kök men dekorera med gröna örter eller en skål av citrus eller frukt, badrum ska kännas skinande rent med en ombonad känsla av snygga handdukar eller morgonrock, samt en grön kvist eller planta för att neutralisera. Spekulanterna ska känna sig hemma, men inte störas av din stil och enkelt kunna föreställa sig själva som hemma.
Måla även över starka färger, eller svårt skadade väggar, tänk vitt, grått och neutrala färger. Använd gärna samma färgskalor för att hålla ihop rummen.

6. Skapa High-lights i bostaden

Hjälp besökarna att upptäcka hela din bostad med detaljer som drar ögonen åt sig. Detaljerna upptäcks enklast med ljuskällor! Desto större rum, desto fler ljuskällor.

7. Liva upp med blommor

Färska blommor och blad i vas är oslagbart när du vill lyfta inredningen och ge hemmet ett sista lager färg. Satsa på enkelhet men gärna maffiga blommor eller blad.

8. Piffa till sovrum

Satsa på hotellkänslan av en säng med krispiga lakan, massa kuddar och lyxigt överkast – här ska du inte spara på textilierna! Låt bara dina snyggaste kläder hänga kvar om det är synligt, det ska se rymligt och härligt ut. Glöm inte ljussättning och en kvist av grönska på sängbordet.

9. Styla upp barnrummet

Barnrum ser lätt stökigt ut, dekorera med de finaste neutrala leksakerna för att behålla lekfullheten i rummet men göra det inbjudande för alla åldrar!

10. Dekorera extra utrymmet

Extrarum som mest används till förvaringsrum passar ofta som ett mysigt gästrum, ett hobbyrum, kontor eller extra barnrum.

11. Fräscha till badrum

Ta bort duschdraperi, papperskorg och överflödiga vardagssaker. Styla med nya fräscha handdukar och badlakan. Ställ in en växt, och dekorera med lyxiga tvålar, doftljus eller doftpinnar.Snygga även till i badrumsskåp och lådor, spekulanterna kommer sannerligen kika där med!

12. Homestaging av uteplats/trädgård

Möblera din altan/balkong så länge den inte är snötäckt, använd även plädar, kuddar och mattor för att skapa personlighet och en mysig känsla.
Har du en uteplats eller trädgård bör du lämna ett gott intryck genom att ta undan soptunna och dylikt.
Fina krukor vid entrén och rensa rabatterna. Ställ undan cyklar, klipp häcken och plocka undan leksaker. Glöm inte att ljussättning är viktigt! Enkelt och rent.

© LagerlöfsStockholm, Sweden