Beskrivning

 • Välplanerad 1:a med sovalkov och balkong
 • Låg månadsavgift
 • Högst upp i huset
 • Bra kommunikationer
 • Nära matbutiker, restauranger och shoppingcenter
 • Nära till natur och promenadvägar
 • Med tillhörande vindsförråd
 • Fiberoptiskt bredband ingår i månadsavgiften

Rumbeskrivningar
Hall
Välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter.
Kök med matplats
Praktiskt kök med matplats för fyra personer. Ljusa väggar. Kakel ovan arbetsbänk. Ljusa skåpsluckor. Spisplatta, ugn, fläkt, kyl samt frys i vitt. Fönster och parkettgolv.
Vardagsrum
Ljusa väggar och fint golv. Fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Golv i parkett. Sovalkov. Utgång till balkong.
Balkong
Balkong i underbart högt läge med kvällssol.
Badrum
Badrum med badkar, wc samt handfat.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
5
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
03 April 2020
Energiförbrukning
143 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
Allmänt om området

Välkommen till Råsunda! Råsunda är kanske Solnas äldsta och mest eftertraktade område när det kommer till bosättning. Här blandas gamla sekelskiftes hus med villor i en lugn miljö, nära till natur, närservice och kommunikationer.

Närservice

Natur & fritid Råstasjön ligger inom tio minuters promenad. Runt Råstasjön och Lötsjön finns motionsslingor om ca 5 km. Hagaparken och Brunnsviken finns i närheten för den som gillar skog och natur. På vintern är det väldigt populärt att åka skridskor här. Föredrar man inomhusrekreation finns Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning i närheten av området. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. I Hagaparken finns bl.a Haga slott, Koppartälten, Fjärilshuset och Stallmästaregården. Ulriksdal erbjuder 1600-talsslottet, Värdshuset samt Slottsteater Confidencen som är Sveriges äldsta teater. Solna kyrka från 1100-talet med 1400-talskonst. I filmstaden finns det ett flertal restauranger samt en biograf. Härifrån avgår även T-bana. I Westfield Mall of Scandinavia finns även biografer med den senaste tekniken. Även nationalarenan Friends Arena finns inom promenadavstånd (ca 10min). Affärer & restauranger På gångavstånd finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med 250 butiker, både Ica och Hemköp, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga samt biografer. Solna Centrum finns inom räckhåll. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger även i närheten. På Råsundavägen 71 finns numera El Gaucho kött & delikatess och färskt bröd kan fås från Du Bon Pain på Tottvägen 5. På Råsundavägen 139 ligger caféet Juniper Tree.

Kommunikation

Bra kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Pendeltåg som tar en till Odenplan och T-centralen inom 11 minuter. Tvärbanan går mellan Sickla udde och Solna station finns också en kort promenad från lägenheten som ett alternativ. Med den T-banans blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 minuter till Kista och det är även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan. Flertalet busslinjer stannar utanför på Råsundavägen som ligger någon minut från bostaden, bl. a buss 515 som går till gångavstånd Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, Karolinska Institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig även ut till Arlanda på 30 minuter och därefter fortsätter tåget mot Uppsala. Till Bromma flygplats med Buss 152 tar det ca 28 minuter

Parkering

I området råder boendeparkering. Gott om parkeringar på gatan. Ansökes hos www.solna.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 1 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 38kvm
 • Månadsavgift 2 684 kr värme, va, fiberoptiskt bredband
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Uppfartsvägen 5, 5tr
Förening
BRF Enen 5
Lägenhetsnummer
25
Postnummer
16938
Ort
SOLNA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 684 kr värme, va, fiberoptiskt bredband
Byggnad
Byggnadsår
1939
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
38 kvm
Antal rum
1
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Cykelrum finns.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Enen 5
Antal lägenheter
30
Varav hyresrätter
2
Antal lokaler
2
TV och bredband
Kabel-TV tecknas och debiteras enskilt av bostadsrättshavaren via Comhem eller Ownit. Föreningen har kopplat fiber till lägenheterna, bredband om 1000 Mbit via Ownit ingår i avgiften.
Renoveringar utförda och planerade
1986 Stambyte kök, bad och el-stigare
2004 Takrenovering
2005-06 Fönsterbyte
2007 Renovering trapphuset
2008 Renovering tvättstuga
2009 Spolade stammar
2010 Installation fiber
2011 Installation säkerhetsdörr
2012 Installation treglasfönster
2013 Utökat/förbättrat brandskydd
2013 Godkänd ventilationskontroll/nytt fläktsystem
2015–16 Fasadrenovering
2018 renovering framsida gård
2019 stamspolning/fräsning av avloppsstam

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen kommer att genomföra ett hissbyte inom 5 år.
För övrigt finns i dagsläget (2020-03-05) inga beslutade renoveringar.
Parkering
Föreningen har fem parkeringsplatser mot en avgift om 300 kr/mån. För närvarande råder kö till dessa. I övrigt råder boendeparkering i området via Solna Stad. Avgift om 400 kr/mån eller 1000 kr/kv.
Allmänt om föreningen
Brf Enen förvärvade fastigheten 2000 och består av 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

I dagsläget (2020-03-05) finns inga beslutade avgiftsändringar.

Föreningen godkänner delat ägandeskap med ett krav på att man skall äga 50 procent av bostaden. Önskar förälder hjälpa till med finansiering och stå med på kontraktet men inte bosätta sig i föreningen är det ok så länge det finns kontaktuppgifter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns barnvagnsrum, uteplats samt cykelförråd.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren. Denna är utrustad med 3st tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
TV OCH BREDBAND
Alla bilder
(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)
Anmäl ditt intresse