Beskrivning

Arkitektritad vindsvåning

Rumbeskrivningar
Hall - entré
Öppen och inbjudande entré med italiensk svart granit, platsbyggd garderob och plats för ytterligare avhängning. Härifrån nås den stora sociala ytan som rymmer matplats och soffgrupp, bostadens ena badrum, samt den solida trappan i ekparkett upp till övervåningen.
Kök och matplats
Exklusivt arkitektritat kök från Siematic med fönster mot Idungatan, med mycket förvaringsmöjligheter samt vitvaror och gasspis från Gaggenau. Inbyggd ugn och mikrovågsugn samt extra bred kyl och frys i aluminium med ismaskin, bänkskivor i svart granit samt bardisk och avställningsbänk i valnöt. Den öppna planlösningen mot matplats och vardagsrum skapar fantastiska möjligheter för sociala tillställningar. På golvet ligger ett mörkbrunt parkettgolv i kärnrökt ek som gör bostaden extra trivsam.
Vardagsrum
Bostadens vardagsrum ligger i anslutning till matplatsen och gränsar ut mot terrassen. Här går utmärkt att möblera med stor soffgrupp eller annan önskvärd möblering. Även här ligger det mörka parkettgolvet och väggarna är vitmålade med många bevarade putsade ytor, belysningen har som i resten av lägenheten noga valts ut och designats av ljusarkitekt. I både vardagsrum och kök finns inbyggda takhögtalare kopplade till ett Sonos system. Med den öppna spisen som kan upplevas från såväl vardagsrum som matplats och kök blir känslan i bostaden svårslagen.
Terrass
Stor takterrass i soligt sydvästläge med ett helglasat skjutdörrsparti mot vardagsrummet. Här har man utsikt över innergården, takåsar och en stor alm och kan ostört avnjuta soliga sommardagar och ljumma kvällar.
Sovrum
Ett av bostadens sovrum återfinns på entréplan i anslutning till vardagsrummet. Här går att inreda med säng, skrivbord och annan önskvärd möblering, i rummet ligger ett mörkt parkettgolv, väggarna är vita med en platsbyggd bokhylla. Takkupan samt fönstret i läshörnan mot terassen ger rummet sitt trivsamma ljus.
Badrum 1
Badrummet på entréplan är utrustat med wc, dusch med glasdörrar, kombimaskin samt gott om förvaring. Handfat och blandare i glas från Agape, vägghängd wc från Flaminia, golvvärme och vitt mönstrat kakel i en smakfull fondvägg.
Biorum/ bibliotek
Trappan från entrén leder upp till biblioteket på andra våningen, här finns en stor platsbyggd bokhylla med stege samt bioduk, projektor och kabeldragningar för högtalare till biorum, sovrum och badrum. Trappan har ett skydd av glas som ger ett luftigt intryck. Här är det sällsynt högt i tak för att vara högst upp i våningen, cirka 5 meter i takhöjd med bevarade bjälkar, takfönster och en unik belysning genom ett frostat glasparti från tornbadrummet. Härifrån nås master bedroom samt bostadens tredje sovrum.
Master bedroom
Bostadens master suite är något utöver det vanliga, även här är det ca 5m till nock med fantastiska bjälkar, ljus ekparkett liksom resten av övervåningen, platsbyggd walk-in-closet med stora förvaringsmöjligheter, samt en smart nisch som avgränsning mot sängplatsen. Här finns även AC liksom i det andra sovrummet på övervåningen. Sovrummet ligger i anslutning till det magnifika badrummet “en suite” i våningens tornrum.
Master bathroom
Ett av bostadens mest magiska rum är badrummet i det åttkantiga tornrummet. Badkar, handfat och wc från Agape, separat dusch med glasväggar, stor platsbyggd badrumsmöbel i valnöt, måttbeställda speglar med inbyggd belysning, klinker och kakel från Porcelanosa samt blandare från Zazzeri. Många fina belysningsdetaljer inklusive glaspartiet mot biblioteket. Rummet är en fröjd för både öga och själ med utsikt över Tre Liljor, här kan man inte annat än trivas, rummet har figurerat i flera inredningstidningar bl.a. Residence.
Sovrum
Ett tredje sovrum i bra storlek återfinns på andra våningen, det går att inreda med både säng och stort skrivbord och har inbyggd förvaring längs med kattvinden. Rummet har takfönster samt en stor glasvägg som vetter mot nedervåningen med utsikt över vardagsrummet och terassen.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
5
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Energiklass
Ingen
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
  • Antal Rum 4.5 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea/Biarea 139kvm / 14kvm
  • Månadsavgift 7 316 kr VA, Värme & Grundutbud Kabel TV
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Tre Liljor 2A, vån 5 & 6
Förening
BRF Hugin 28
Lägenhetsnummer
00371
Postnummer
11344
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
7 316 kr VA, Värme & Grundutbud Kabel TV
Byggnad
Byggnadsår
1924
Boarea
139 kvm
Biarea
14 kvm
Antal rum
4.5
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
3 600 kr
Försäkring
3 600 kr
Total driftkostnad
ca 7 200 kr/år
Antal i hushållet
3
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Hugin 28
Antal lägenheter
37
Varav hyresrätter
3
TV och bredband
Comhem
Renoveringar utförda och planerade
Utfört underhåll
2015 - 2016 Renovering av fyra takterasser
2013 Utbyte reglercentral
2012 Renovering av värmecentral
2011 Ombyggnation av Paviljong/sophus/cykelförråd
2007 Målning av trapphus ochlägenhetsdörrar samt renovering avfönster i trapphus
2007 Nyanläggning av trädgård på innergården inkl nyplanteringar, gräsmatta, singel och stenplattor
2006 Flytt av tvättstuga från vind till källare, samt ny maskinpark
2006 Nybyggnation av förråd i källaren, inkl ny belysning och målning Paviljong/sophus/cykelförråd
2006 Dränering av husgrund
2006 Rörstambyte
2006 Renovering av hisskorgar
2003 - 2004 gäller stammar i bad- o duschrum
1994 Omläggning av tak
1994 Omputsning av fasad
1994 Fönsterpartier utbytta till treglas, med undantag av trapphus
1960 Installation av nya hissmaskiner, flytt av maskinrum till källaren

Planerat underhåll
Återställning efter brand 2020
OVK 2020
Ommålning av yttertak 2020

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2001 och sträcker sig fram till 2025.
Underhållsplanen uppdaterades 2019.
Parkering
Boendeparkering på gatan ansöks hos Stockholm stad.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hugin 28 ligger på Tre Liljor 2A & B, samt är en äkta BRF och äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
Mindre cykelförråd på gården. Tvättstuga med 2 maskiner och en torktumlare och torkskåp

Boende förfogar om ett Källarförråd
Alla bilder
Arkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåningArkitektritad vindsvåning
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com