Beskrivning

Ateljévåning med stort sovloft på totalt 87kvm

Välkommen till Lyceum – Farmaceutiska institutet och denna Ataljévåning med stor sovloft på totalt 87kvm. Byggnaden uppfördes 1898 och var en del av Kungliga Tekniska Högskolan. Här flyttar du in i en exklusiv studiolägenhet belägen på våning 3 i en byggnad med helt unika attribut och New York-känsla. Takhöjd om ca 4,1 meter med gigantiska fönster. Oscar Properties beskriver att de funnit inspiration till den akademiska karaktären genom Bibliothèque Sainte-Geneviève.

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
4
Våning
3
Allmänt om området

Norrmalm och City är levande kvarter med många caféer, restauranger och butiker. Kvarteren symboliseras av äldre vackra byggnader med bland annat Johanneskyrkan från 1890 samt Strindbergs kända Blå Tornet (1908) i hörnet Drottninggatan/Tegnergatan. I dessa klassiska kvarter bor man nära urban storstadspuls med mycket liv och rörelse men ändå i lugna och hemtrevlig kvarter med intim känsla, det bästa av två världar. Runt City och Norra Bantorget finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Närhet till bland annat Hötorget, Drottninggatan, Mood Gallerian, Gallerian, NK, Östermalms saluhall liksom Stureplan, Birger Jarlsgatans och Biblioteksgatans fantastiska utbud av shopping, restauranger och annan service. Allehanda kommunikationer finns inom kort promenadavstånd vid Centralen samt bussar alldeles intill. Här bor man onekligen på bästa läge med närhet till allt och ett mer centralt läge är svårt att finna.

Närservice

Kvarteret ligger med ett ypperligt läge nära Observatorielunden med lekplats, Tegnérlunden, Humlegården och Vasaparken. Gångavstånd till Hagaparken och Karlbergs slottspark.

Kommunikation

Området Norrmalm är ett kommunikationstätt område. Rådmansgatans, T-centralens och Hötorgets Tunnelbanestationer ligger inom promenadavstånd. På T-centralen och vid Norra Bantorget, S:t Eriksplan och Odenplan finns även ett flertal busslinjer samt den nya pendeltågsstationen Citybanan som nås vid Odenplan. En kort promenad bort finner ni Arlanda Express vid Norra Bantorget.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Övrigt

I området ligger välkända områden så som Casino Cosmopol, Oscars Teatern och biosalongen Sergel. Ner mot Stureplan finner ni andra kända restauranger med bland annat Riche och Sturehof.

Visa på karta - klicka här
Fakta
  • Antal Rum 2.5 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea/Biarea 57kvm / 30kvm
  • Byggnadsår 1898, Helrenoverat 2016
  • Månadsavgift 3 850 kr Värme, vatten, bredband, miniutbud IP-TV, IP-telefoni
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Teknologgatan 8C, 3tr
Förening
BRF Vegalotten
Lägenhetsnummer
01:1304
Postnummer
11360
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 850 kr Värme, vatten, bredband, miniutbud IP-TV, IP-telefoni
Byggnad
Byggnadsår
1898, Helrenoverat 2016
Boarea
57 kvm
Biarea
30 kvm
Antal rum
2.5
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FX
Driftkostnader
El
2 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 4 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Vegalotten
Antal lägenheter
69
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
IP-TV: Ownit, miniutbud ingår i medlemsavgiften
Bredband: Ownit 250mbps, ingår i medlemsavgiften
Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Allmänt om föreningen
Två unika byggnader – Zootomiska institutet på Rådmansgatan 70B och Farmaceutiska institutet på Teknologgatan 8b/c – förvärvades 2012 för att omvandla dem till moderna bostäder under namnet Lyceum. Husen är en del av det gamla kvarteret Vega, ett område som under mer än hundra år var synonymt med vetenskap och bildning och stod i centrum för framväxten av Sveriges moderna högskoleväsende. Renoveringen har tagit stort intryck av platsens historia.
Alla bilder
Ateljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvmAteljévåning med stort sovloft på totalt 87kvm
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com