Beskrivning

Ett hem att längta hem till!

Rumbeskrivningar
Beskrivning
Hall Rymlig hall med platsbyggda garderober med skjutdörrar till höger. Säkerhetsdörr Kök Modernt kök med ljusa materialval och stora arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, spis, ugn, kyl och frys Vardagsrum Luftigt och ljust vardagsrum. Ekparkett, stora fönsterpartier och ljust målade väggar. Här finns plats för stor soffgrupp. Vardagsrummet har direkt anslutning till balkongen och kök. Sovrum I anslutning till vardagsrummet ligger ett rofyllt och rymligt sovrum. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och goda förvaringsmöjligheter i walk in closet. Barnrum/kontor Med ingång från vardagsrummet finner ni ett mindre rum som går att disponera som barnrum/kontor. Badrum Stort badrum med duschhörna och vikbara glasdörrar. Klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat med kommod samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Här ligger även elburen golvvärme
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
3
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
24 Mars 2019
Energiklass
Allmänt om området

Silverdal är beläget i södra Sollentuna och ligger på cykelavstånd till Stockholms innerstad. Från Silverdal är det bara några minuters promenad ner till Edsviken - som är en vik av Östersjön. Strandpromenaden fortsätter åt ena hållet hela vägen in till Edsbergs slott, och åt andra hållet kommer man efter ungefär tio minuters promenad till Ulriksdals Slott med underbar slottsträdgård och trädgårdscafé. På Silverdals torg finns gym (Puls och träning), frisör, inredningsbutiken Anna i Silverdal, närbutik, café, pizzeria och en asiatisk restaurang.

Närservice

Natur & fritid För den som vill ha ett aktivt friluftsliv finns mycket att välja mellan i Sollentuna. Det finns bland annat sim & sporthall, bowling, tennishall, squash och badminton. Det finns goda löpmöjligheter längs Edsviken med elbelysta motionsspår för de som tycker om att springa. Ulriksdal med slottet och golfbanan samt norra Hagaparken ligger på cykelavstånd. Längs Edsvikens vatten finns båtklubbar, badmöjligheter, strandpromenader och tennisbanor. Vintertid åker man gärna skridskor på Edsviken. Närhet till stora skogsområden, Nationalstadsparken och Ulriksdals slottsområde. Skolor & förskolor I Silverdal finns flera förskolor och skolor, för mer information se kommunens hemsida. Butiker & Service Helenelund har ett mindre köpcentrum som ligger precis intill Kista Centrum med närmare 200 butiker. Vill man hålla sig i kommunen så är det bara ett par kilometer till Sollentuna Centrum som har närmare 110 butiker. Silverdal gränsar även mot Solna där ni bland annat finner Mall of Scandinavia.

Kommunikation

Om du istället vill åka kommunalt ligger pendeltågsstationen Helenelund på promenad/cykelavstånd - tågen till Stockholms Central tar femton minuter. Möjligheter för direkttåg till både Arlanda och Uppsala. Buss 526 går från Silverdals skolan till både Sollentuna Centrum och Karolinska sjukhuset. I rusningstid går buss 516 och 526 in och ut ifrån Stockholms innerstad - som intensivast en gång var tionde minut (hållplats Rådanvägen). Linje 178 knyter an Danderyd, Danderyds sjukhus (tunnelbana röd linje), Helenelund (pendeltåg), Kista (tunnelbana blå linje) och Jakobsberg station.

Visa på karta - klicka här
Fakta
  • Antal Rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 56.5kvm
  • Månadsavgift 2 361 kr Inkl. värme, vatten, (obli. tillägg kabel-TV 200 kr/ mån)
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Silverdalsvägen 37
Förening
Brf Silverdals Torg
Lägenhetsnummer
12-3413-1-2026
Postnummer
19138
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 361 kr Inkl. värme, vatten, (obli. tillägg kabel-TV 200 kr/ mån)
Byggnad
Byggnadsår
2009
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
56.5 kvm
Antal rum
2
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Driftkostnader
El
2 300 kr
Försäkring
2 400 kr
Total driftkostnad
ca 4 700 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Silverdals Torg
Antal lägenheter
159
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
7
TV och bredband
Föreningen har gruppanslutning till kabel-TV (basutbud ingår) och bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s samt IP-telefoni (den fasta månadsavgiften för ip-telefoni ingår i avgiften) och kostnaden, f.n. 200 kr/månad, dras samtidigt med månadsavgiften. Föreningens lägenheter är accessanslutna för el till Sollentuna Energi. Leverantör av bredband är Bredbandsbolaget.
Renoveringar utförda och planerade
2021 (Prognos)
- OVK (Lägenheter och lokaler)
- Oljning av entréer Silverdalsvägen 23-37 och målning av entréer Silverdalstorg 6-9
2020 (Prognos)
- Byte av luftfilter i lägenhet
- Värmesystem, reglerutrustning 3st, bytes
- Ommålning av golv och väggar i källare
2019 (Prognos)
- Underhåll fasad och tak (fortsättning från 2018)
- Oljning av entréer Silverdalsvägen 23-37 och målning av entréer Silverdalstorg 6-9
- Undercentraler, ommålning & eventuellt byte av pumpar
- Spolning och justering (om det behövs) av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen)
- Rengöring av ventilationskanaler
2018
- Större underhåll fasad och tak (takbeklänad och fasadfogar)
- OVK (Lägenheter och lokaler)
2017
- OVK (Lägenheter och lokaler)
- Byte av luftfilter i lägenhet
- Oljning av entré/portar Silverdalsvägen 23-37 och målning av entré/portar Silverdalstorg 6 & 9
- Spolning och justering (om det behövs) av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen)
2016
- Delvis underhåll av tak och fasader
- Åtgärd lekplats innergård
- Justering/ spolning av dagvattenledning på gården
- Uppgradering av styr- & reglersystem
- Rensning/ tömning fetavskiljare lokaler (wok/pizzeria)
- Ommålning av plåtdörrar utomhus
2015
- Kompletterande OVK avseende injustering, kontroll och besiktning genomföras
- Rengöring av luftkanaler och injustering av luftflöden
- Målning av entrépartier, Silverdalstorg 6 och 9
- Målning alla portar, inomhus
- Förstärkning, metallvinkel, av utsatta vägghörn i trapphus
- Installation av cykelställ i alla cykelrum
2014
- Under november genomfördes OVK i föreningens alla lägenheter, hyreslokaler och i fastigheternas ventilationsanläggningar.
- Under september skedde en åtgärd av all kabelkontaktering i två eldosor utanför badrum i alla lägenheter (som i endast ett fåtal lägenheter orsakat elkortslutning, ett problem från byggnationen av föreningen som åtgärdas)
2013
- Luftfilter delades ut till alla medlemmar för utbyte (som sitter vid värmeradiatorerna)
- Entréer på silverdalsvägen oljades.
Parkering
Föreningen har ett stort garage som nås via garageinfarten vid Silverdals Torg. En bil-plats kostar 901 kr/mån och mc-platser finns att hyra för 441 kr/mån samt fyra utomhusplatser för 450 kr/mån. flera lediga platser i garaget finns tillgängliga enligt Skanska 2017-05-08. I garaget finns också platser för att ladda elbilar. Skanska hyr ut platserna (priserna avser 2017) och avgifterna ökas med 2% per år tom 2019. Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott.
Allmänt om föreningen
BRF SILVERDALS TORG
Brf Silverdals Torg bildades 2007 och består av 159 bostadsrätter och 7 stycken lokaler. Silverdal är barnfamiljernas önskeområde, med social och gemytlig prägel och massor av möjliga lekkamrater för barnen. Området är en oas för de som både gillar gröna omgivningar och närhet till stan i en perfekt kombination. De öppna ytorna har ingen trafik, och här finns mycket lekmöjligheter på gräsmattor, lekplatser och vid bäcken. Har du yngre barn kan du ha koll på deras äventyr från balkongen/uteplatsen. Sommarnjutning ges vid Edsvikens många badplatser och stora grönområden ger fina möjligheter till vandringar, löpning och skidåkning i fina motionsspår samt skridskoåkning på Edsvikens is på vintern.
I området finns flera bra förskolor och skolor, och på torget precis utanför finns närservice som café, närbutik, gym (Puls & Träning), inredningsbutiken Anna i Silverdal och två restauranger med olika kök. Vid torget parkerar man gratis i två timmar. Det är även nära till Cafè Gateau där man gärna köper färskt bröd, och till restaurang Lillstugan där man äter en god lunch och fika.
Alla bilder
Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!Ett hem att längta hem till!
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com