Beskrivning

 • Generös takhöjd
 • Låg avgift
 • Genomgående och ljus
 • Stora spröjsade fönster
 • Vacker stuckatur
 • Smakfulla materialval
 • Stort badrum/förberett för tvättmaskin
 • Stabil och skötsam förening

Rumbeskrivningar
Hall
Inbjudande hall med bra avhängningsmöjligheter. På golvet furutiljor och ljusa väggar.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med furutiljor på golv och ljusa väggar. Plats för önskat vardagsrumsmöblemang som soffa, mediabänk, bokhylla samt övrig inredning. Stora spröjsade fönster med mycket ljusinsläpp. Stor klädkammare finns i anslutning till vardagsrummet.
Sovrum
Harmoniskt sovrum mot innergård. Fönster i nisch med fina spröjs släpper in ett behagligt ljus. Ljusa väggar och furutiljor samt förvaring i form av klädkammare.
Kök
Modernt kök med furutiljor och ljusa väggar. Bänkskiva i vacker natursten samt gråa skåpsluckor med mässingsdetaljer. Utrustat med spis, fläkt, integreras diskmaskin samt kyl och frys.
Badrum
Välplanerat och helkaklat badrum i sobra färger. Utrustat med wc, handfat, spegel med förvaring samt dusch. Förberett för tvättmaskin.
Förråd
Till lägenheten hör till ett källarförråd.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Våning
3
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 49kvm
 • Månadsavgift 987 kr Ingår: Värme, bredband via fiber, Stockholms Stadsnät, sophämning, städning allmänna utrymmen, vatten och avlopp
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sigtunagatan 1, 3 tr
Förening
Brf Kamelian 1
Lägenhetsnummer
21
Postnummer
11322
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
987 kr Ingår: Värme, bredband via fiber, Stockholms Stadsnät, sophämning, städning allmänna utrymmen, vatten och avlopp
Byggnad
Byggnadsår
1898
Boarea
49 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
2 400 kr
Försäkring
2 400 kr
Total driftkostnad
ca 4 800 kr/år
Antal i hushållet
1
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Kamelian 1
Antal lägenheter
28
Varav hyresrätter
2
Antal lokaler
3
TV och bredband
Bredband via fiber, Stockholms Stadsnät, ingår i avgift. Om fiber ej finns installerat i lägenheten ska Stockholm Stadsnät kontaktas.
ComHem AB, betalas respektive medlem.
Renoveringar utförda och planerade
1898 - Fastigheten uppförs av Bergianska trädgårdarna.

1935 - Huset moderniseras och byggs om.

2010-2014 - Hela fastigheten renoveras: stambyte, ny undercentral, nya eldragningar, nytt tak, fönsterrenovering med energiglas, ombyggnad av källare, nya balkonger mot gården, fasaderna renoveras, Stockholms Stadsnät installeras, trapphusen renoveras, ComHem-TV grundutbud, nya hissar och ny gård. Arcona Concept AB bygger nya vindslägenheter. Fastigheten har nu 28 lägenheter.
Parkering
Boendeparkeing
Allmänt om föreningen
BRF Kamelian 1 är en äkta bostadsrättsförening i Vasastan, Stockholm som äger fastigheten STOCKHOLM KAMELIAN 1 på adresserna Odengatan 92, och Sigtunagatan 1.

I föreningen finns även 2 hyreslägenheter om 1rok samt 566 m² hyreslokaler.
Alla bilder
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Suzan Levin

Suzan Levin

Fastighetsmäklare

070-810 69 60

Suzan@lagerlofs.com