Beskrivning

Norrtullsgatans trevligaste 2:a

 • Balkong
 • Köksö
 • Bra förvaringsmöjligheter
 • Spotlights i badrum
 • Stadspuls
 • Grönområden
 • Hagaparken
 • Öppen planlösning
 • Parkettgolv
 • Generöst ljusinsläpp
 • Gym & närservice
 • Trevliga restauranger
 • Nära badmöjligheter
 • Bra kommunikationer

Rumbeskrivningar
Hall
Välkomnande hall med mycket plats för avhängning. Fina golv och ljusa väggar som löper vidare in i lägenheten. Redan här möts man av det fantastiska ljusinsläppet som flödar in från lägenhetens alla fönster.
Kök
Stilfullt kök i vitt med bra förvaringsmöjligheter och snyggt vitt kakel ovan den generösa arbetsytan samt arbetsbelysning under väggskåpet. Köksutrustningen består av en spishäll med ugn, mikrovågsugn, spisfläkt och en kyl/frys. Bra med plats för matgrupp vid fönstret med härlig utsikt.
Sovrum
Stort mysigt sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord samt eventuell annan möblering. Bra med plats för förvaring i den stora garderobsväggen. Fönster som vetter in mot den lugna gatan.
Badrum
Stilfullt badrum med vitt kakel på väggarna och klinker i ljus ton på golvet. Badrumsutrustning bestående av en dusch, WC-stol, handdukstork samt en kommod med handfat och ett spegelskåp ovan. Dessutom finns här en kombinerad tvättmaskin med torktumlarfunktion för ökad komfort.
Vardagsrum
Ljust och och lättmöblerat vardagsrum, här finns plats för både soffgrupp och matgrupp samt eventuell annan möblering för den som önskar. Fantastiskt ljusinsläpp genom hel fönstervägg och balkongdörrar vilket ger en härlig utsikt.
Balkong
Rymlig balkong i högt sydvästläge med många soltimmar och bra plats för utegrupp. Härlig vy ut över himmel, takåsar och gatan.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
6
Våning
5
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
06 Mars 2020
Energiklass
Allmänt om området

Odenplan är Vasastans främsta knutpunkt med ett fantastiskt utbud av shopping, trevliga caféer, som Café Pascal och Café Blåbär och restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmeten. Här kan du njuta av allt från enklare luncher till trivsamma kvällsmiddagar på prisbelönta restauranger som Sushi Sho med stjärna i Guide Michelin, Flippin Burgers, YUC, Grill och inte minst Lilla Ego som håller mästarklass. De boende i Vasastan har verkligen det bästa av två världar med både närhet till citykärnan och dess storstadspuls men också till det hemtrevliga lugnet som finns i den genuina delen Vasastan.

Närservice

I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I det direkta närområdet kring Odenplan ligger grönskande Tegnér- och Observatorielunden samt underbara Vasaparken med dess lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. Inom bekvämt gångavstånd ligger även Hagaparken/Brunnsviken som kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor mm.

Kommunikation

Ypperliga kommunikationer där Odenplan är navet för lokaltrafiken i Vasastan. Här har man entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 mfl. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 56kvm
 • Månadsavgift 2 800 kr Gruppavtal med ComHem där basutbud på tv och bredband finns, för en extra avgift på ca 180 kr
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrtullsgatan 63, 5tr
Förening
Brf Sländan 5
Lägenhetsnummer
231249001-0041
Postnummer
11345
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 800 kr Gruppavtal med ComHem där basutbud på tv och bredband finns, för en extra avgift på ca 180 kr
Byggnad
Byggnadsår
1947
Boarea
56 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
1 920 kr
Total driftkostnad
ca 3 420 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Sländan 5
Antal lägenheter
97
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
1
TV och bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.
Föreningen har även installerat fibernät (100 Mbit/s), leverantör är Bravo bredband och det kostar 199 kr/månad. Några lägenheter har inte fibernät indraget. Om man vill installera det i efterhand så kontaktar man Bravo. Installation sker på medlemmens bekostnad.
Renoveringar utförda och planerade
2004 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och el-stigarna byttes, trappuppgångarna målades samt renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades.
2005 målades och tätades fönstren utvändigt.
2006 renoverades fasaden och balkongerna.
2007 renoverades innergården och byggdes vindslägenheter på Dannemoragatan 18.
2009 renoverades hissen på Norrtullsgatan 63.
2010 spolades V/A-stammarna och taket på Norrtullsgatan 63 renoverades. Hissen på Dannemoragatan 18 renoverades.
2011 genomfördes en ventilationsrengöring och sotning av fastigheten.
2012 åtgärdades en vattenskada efter snöröjning på taket. soptanken på Dannemoragatan 18 byttes, piskbalkongen på Norrtullsgatan 63 återställdes samt även lägenheten nedanför. Det genomfördes även en OVK-besiktning.
2013 nya maskiner och uppfräschning av tvättstugor.
2014 åtgärdades anmärkningar från OVK-besiktningen samt utbyte av tvättmaskiner i tvättstugan på Dannemoragatan.
2016 renovering av föreningens garage.
2017/2018 utfördes fönsterrenovering
2018 gjordes en stamspolning samt byttes entréport på Dannemoragatan.
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se
Allmänt om föreningen
Brf Sländan 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 97 lägenheter, varav 96 upplåts med bostadsrätt och 1 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 1 hyresrättslokal.

Föreningen köpte fastigheten 2002 (äger marken.)

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Föreningens två gemensamma tvättstugor finns bl.a i källaren en trappa ned på Norrtullsgatan 63. Den andra ligger i källaren två trappor ned på Dannemoragatan 18.

Cykelförråd med ingång från gatan finns i källaren två trappor ned på Dannemoragatan 18 och en trappa ned på Norrtullsgatan 63.

I föreningen finns en fin gemensam innergård som kan bokas för privat bruk. Det finns även en trevlig balkong (tidigare piskbalkong) som inretts med balkongmöbler. Ett grovsoprum för grovsopor och elprylar finns i källaren längst ned på Dannemoragatan 18 (mittemot tvättstugan).
Alla bilder
Norrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:aNorrtullsgatans trevligaste 2:a
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com