Beskrivning

 • Topp renoverad
 • Social planlösning
 • Härligt ljusinsläpp
 • Sekelskiftes charm
 • Generös takhöjd
 • Vackra ursprungsdetaljer
 • Enastående ljusflöde
 • Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm.
 • Välskött fastighet
 • Solid Brf
 • Gemensam lummig innergård
 • T-bana Mariatorget
 • Mariaberget & Skinnarviksberget
 • Kvarter med intressant historia
 • Fantastiskt utbud av allt
 • Ett stenkast till tunnelbana och buss

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
3
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Energiklass
Ingen
Allmänt om området

I Maria bor du mitt i söders puls med en unik kombination av historia, kultur och nöjesliv. Maria församling sträcker sig från Mariaberget i norr till Magnus Ladulåsgatan i söder och från Rosenlundsgatan i väster till Götgatan i öster. Här finns populära platser som Mariatorget, Götgatsbacken, Fatbursparken och Medborgarplatsen. Området har även kulturhistoriska och arkitektoniska arv som Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand och en unik stenhusbebyggelse från 1700-talet vid Mariaberget. Från Monteliusvägen kan du även njuta av stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Kommunikationerna är mycket goda med t-bana, pendeltåg och flera busslinjer i närområdet. Natur & fritid Längs med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden med utmärkta promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn. Övrigt Maria församling består till mesta del av äldre bebyggelse i kombination med nyare bebyggelse i Södra stationsområdet. Det är ett område med mycket charm och många pittoreska områden att upptäcka. Var du än bor i området har du aldrig långt till caféer, restauranger eller övrig service.

Närservice

Affärer & restauranger Det finns det gott om både stora och välsorterade mataffärer som "ICA Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och Coop Zinken några minuter bort samt "stora Coop" på Medborgarplatsen är några exempel på stora matbutiker med generösa öppettider. På Medborgarplatsen finner ni även en saluhall full med delikatesser. Vill man hellre äta ute kan vi tipsa om följande restauranger i området; Folkoperan med tillhörande populära Folkbaren, "Nostrano" vid Timmermansgatan, "Tabbouli Libanesisk Bar och Kök" på Tavastgatan, "Häktet" på Hornsgatan och "Ljunggrens" på Götgatan. Alternativen är många och chansen är stor att du i detta område hittar just din favorit. Skolor & barnomsorg Maria församling är förskoletätt område med ca 24 förskolor samt ca 9 grundskolor. För förskola och skola nära er och för olika pedagogiska inriktningar se http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/. Stadsdelens äldsta skola är Södermalmsskolan som invigdes 1881. Kultur & nöjen Här bor du mitt i Söders puls med en unik kombination av spännande historia, fängslande kulturliv och modernt nöjesutbud. Nöjesutbudet är mestadels centrerat till kvarteren kring Mariatorget och Götgatan ner till Medborgarplatsen. Vid Mariatorget finns tex restaurang, bar, bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra och på Medborgarplatsen finns Snaps samt Filmstaden Söder.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket goda via T-bana Mariatorget alternativt Slussen samt pendeltåg via station Stockholm Södra. Ett flertal busslinjer trafikerar området såsom stomlinjen med buss 4 samt busslinjerna, 55, 57, 66 och 74.

Parkering

Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis https://www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 54kvm
 • Månadsavgift 2 679 kr ingår VA och värme.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Krukmakargatan 2, 3tr
Förening
Brf Mullvaden Första 20
Lägenhetsnummer
614
Postnummer
11851
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 679 kr ingår VA och värme.
Byggnad
Byggnadsår
1890
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
54 kvm
Antal rum
2
Fönster
2-glas
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Mullvaden Första 20
Antal lägenheter
27
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
2
TV och bredband
Com hem
Renoveringar utförda och planerade
Utbyte av fläktsystem till uthyrningslokaler pågår. Diskussion ska under hösten tas om förslag på hur fiber till varje lägenhet ska finansieras. OVK i höst. I annat ingen inplanerad åtgärd

Genomförda renoveringar
Huset är stambytt för VVS och el 1986-87. Övrigt löpande underhåll har skett under åren och huset bedöms vara i gott skick.
Parkering
Boendeparkering genom Stockholm stad på kringliggande gator.
Allmänt om föreningen
Brf Mullvaden 20 registrerades 1999 och förvärvade fastigheten STOCKHOLM MULLVADEN FÖRSTA 20, år 2009. Föreningen består av ett bostadshus om 6 våningar, samt två lokaler. Byggnaden har en total yta om 2208 kvm fördelat på 1993 kvm boarea och 215 kvm i lokalyta. Stabil ekonomi.

Gemensamma utrymmen
På gården finns en stor, rymlig tvättstuga med sju tvättmaskiner, en grovtvätt, fyra torktumlare, fyra torkskåp samt två manglar. Grovsoprum. Källsortering. Barnvagnsförråd. Två cykelförråd.

Föreningen har en mycket vacker innergård med en parkliknande historisk miljö och ett tjusigt lusthus i 1700-talsstil som går att hyra för kalas och tillställningar. Nybyggd lekplats perfekt för de yngre, belägen i den bortre delen av gården.
Alla bilder
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com