Beskrivning

Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
1
Allmänt om området

Attraktivt toppläge i hjärtat av Vasastan med både Odenplan och Sankt Eriksplan på nära gångavstånd. Grönskande Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden i närområdet. Vasastan är en mycket hemtrevlig stadsdel med små unika vintagebutiker, klädaffärer och caféer som bidrar till områdets charmfulla karaktär. Här finns även ett rikt utbud av mindre restauranger med en mångfald passande den mest kräsne gourmanden. Några kvarter bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. På kort promenadavstånd nås även Östermalm, Stureplan, Humlegårdsparken och Nybrokajen. Vill du bo i kärnan av populära Vasastan har du hamnat helt rätt!

Närservice

Butiker & Restauranger I direkt närhet finns även Drottninggatans trevliga gågata och Hötorget med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Känn stadspulsen med ett mångfald restauranger och butiker såsom STHLM Brunch Club, Lilla Ego och Åhléns. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat populära Sats Odenplan och Nordic Wellness. Natur & fritid I Vasastan finns ett rikligt utbud av parker och grönområden. I området kring Odenplan ligger Vasaparken med dess nybyggda lekplats, fotbollsplan/skridskobana och caféer. I närområdet finns även grönskande Tegnér- och Observatorielunden. Utmärkta vatten och grönområden finner ni vid Karlbergs slott och Hagaparken. Karlbergs slottspark har underbara promenadstråk runt Karlbergskanalen och Hagaparken/Brunnsviken kan stoltsera med båthamn, kanotklubb, badplats och på vintertid möjlighet att åka långfärdsskridskor med mera.

Kommunikation

I det direkta närområdet finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan och Norrtull hotell.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Visa på karta - klicka här
Fakta
  • Antal Rum 1.5 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 48kvm
  • Månadsavgift 3 660 kr inkl värme, va, kabel tv & bredband
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Klara Norra Kyrkogata 17
Förening
Brf Pilen 32
Lägenhetsnummer
2102
Postnummer
11122
Ort
Stockholm
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 660 kr inkl värme, va, kabel tv & bredband
Byggnad
Byggnadsår
1989
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
48 kvm
Antal rum
1.5
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
2 000 kr
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 4 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Pilen 32
Antal lägenheter
20
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
4
Parkering
13 garage platser med kort tid
Allmänt om föreningen
Brf Pilen 32
Allmänt: Fastigheten Pilen 32 finns på adresserna Klara Norra Kyrkogata 17-19 och Gamla Brogatan 25. Brf Pilen 32 består av 20 bostadsrätter, 4 st lokaler samt 13 st garageplatser med kort kötid. Föreningen bildades 2003 och klassas som äkta.
Genomförda renoveringar/åtgärder:
1989 - Stambyte
1989 - El-stigar
2009 - Fönstermålning
2011 - Fasadrenovering
2010 - Byte av undercentral
2015 - OVK
2015 - Renovering av tvättstuga
2016- Ny port ut mot Klara Norra Kyrkogata
2017- relining av avloppsstammar
2018- Stamspolning
2018 - Fläktmotorer Klara Norra Kyrkogata
2018- Tätning av gården
2019 Byte av armatur
För med information se årsredovisningen för 2020.

Vindsvåningar:
- I fastigheten med adress Klara Norra Kyrkogata 17 finns planer att upplåta råvinden.
Ritningar och projektplan finns för två etagelägenheter om 150 kvm respektive 130 kvm.

Garage:
I föreningen finns ett garage. Kontakta mäklaren för mer info kring möjlighet till garageplats.

Kabel-TV & Bredband:
Genom ComHem. Ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen:
Cykelrum - finns beläget på nedre gårdsplan
Barnvagnsrum
Tvättstuga - utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Övrigt:
- Föreningen tar ut överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift. Betalas av köparen.

Föreningen accepterar delat ägande.
- Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.
i avgift ingår värme, va, kabel tv & bredband

Närområdet:
Vasastan - City/norrmalm
Norrmalm och City är levande kvarter med många caféer, restauranger och butiker. Kvarteren symboliseras av äldre vackra byggnader med bland Johannes kyrkan från 1890 samt Strindbergs kända Blå Tornet (1908) i hörnet Drottninggatan/Tegnergatan. I dessa klassiska kvarter som utgör en oas mitt i Stockholms bor man nära urban storstadspuls med mycket liv och rörelse men ändå i lugna och hemtrevlig kvarter med intim känsla, det bästa av två världar.
Runt City och Norra Bantorget finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Närhet till bland annat Hötorget, Drottninggatan, Mood Gallerian, Gallerian, NK, Ostermalms saluhall liksom Stureplan, Birger Jarlsgatans och Biblioteksgatans fantastiska utbud av shopping, restauranger och annan service.
Allehanda kommunikationer finns inom kort promenadavstånd vid Centralen samt bussar alldeles intill.
Här bor man onekligen på bästa läge med närhet till allt och ett mer centralt läge är svårt att finna.
Bland några av skolorna finns Franska och Tyska samt Adolf Fredriks skola. Dock är den kanske mest kända nog ändå Handelshögskolan på Sveavägen. Gott om förskolor och fritids finns i närområdet.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.
Kvarteret ligger i ett kommunikationstätt område. Rådmansgatans, T-centralens och
Hötorgets Tunnelbanestationer ligger inom promenadavstånd. På T-centralen och vid Norra Bantorget, S:t Eriksplan och Odenplan finns även ett flertal busslinjer samt den nya pendeltågsstationen Citybanan som nås vid Odenplan. En kort promenad bort finner ni Arlanda Express vid Norra Bantorget.
Kvarteret ligger med ett ypperligt läge nära Observatorielunden med lekplats, Tegnérlunden, Humlegården och Vasaparken. Gångavstånd till Hagaparken och Karlbergs slottspark.
Kungsgatan ligger inom räckhåll med välkända ställen så som Casino Cosmopol, Oscars Teatern och biosalongen Sergel. Ner mot Stureplan finner ni andra kända restauranger med bland annat Riche och Sturehof.
Alla bilder
(utan rubrik)
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com