Beskrivning

Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.

 • Ljus bostad med radhuskänsla
 • Välutrustat kök för den matlagningsglade
 • Stor solig uteplats
 • Öppen social planlösning
 • Möjlig 4:a
 • Mycket bra äkta förening
 • Fantastiskt bra kommunikationer
 • Fina naturområden i närområdet
 • Nära till förskola och närservice

Rumbeskrivningar
HALL
Välkomnande hall med med bra förvaring i garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Varmbrunt klinkergolv mot espressofärgade väggar samt säkerhetsdörr. Från hallen nås bostadens klädkammare praktiskt inredd med både hyllor och klädstänger. Golvet i del av hallen och i klädkammaren har elektrisk golvvärme.
BADRUM
Rymligt helkaklat vitt badrum med bård i svart kakel. På golvet ligger klinkergolv i ljust sandbeige nyans med vattenburen golvvärme. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, vägghängt handfat med infälld spegel och belysning, samt gott om förvaring svarta skåp, med lådsektioner, samt ett frihängande skåp.
VARDAGSRUM
I bostadens hjärta ligger det rymliga vardagsrummet i delvis öppen planlösning med köket, separerade med bardisk med mörkt mosaikkakel och belysning. Vardagsrummets storlek ger utrymme för både en större matplatsdel och en soffgrupp. Från vardagsrummet når man den vidsträckta uteplatsen. På golvet ligger fanergolv i ljust trä.
KÖK
Fräscht kök (från 2014) med gott om förvaring bakom vita allmogeluckor, vitrinskåp och vinställ. Köket är som gjort för att laga mat i, och för, det större sällskapet med långa arbetsbänkar i sobert mörkgrått laminat och stor diskbänk. Bardisken som vetter mot matplatsdelen av vardagsrummet är som gjord för att duka upp ett dignande smörgåsbord eller ha som ett naturligt häng för gäster när man lagar maten. Väggarna ovanför bänkarna är klädda med stora exklusiva blyertsgrå kakelplattor, och denna färg tas fint upp av det trendiga, lättrengjorda och slitstarka spacklade golvet. Vägg vid fönstret är vitmålat. Köket har utrustats med spis (Electro Helios) med varmluftsugn samt även en fristående inbyggd varmluftsugn (Gram), köksfläkt (Electrolux), diskmaskin, fullhöjds-kyl respektive -frys (Electrolux), samt en kombinerad kyl/frys.
UTEPLATS
Den inhägnade soliga uteplatsen vetter mot den trevliga innergården och löper längs stor del av huskroppen. Här lyser solen från före lunch till solnedgången. Uteplatsen är uppdelad i matplatsdel med trätrall, som ligger i ett soligt sydvästhörn och en loungedel med gråa plattor på golvet, där man kan sitta och lapa sol från förmiddag till kvällen.
SOVRUM 1
Ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Bra förvaring i garderobsvägg. Ljusa väggar och trälaminatgolv.
SOVRUM 2
Rymligt sovrum med ljusa väggar och trälaminatgolv. Bra förvaring i garderober.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
31 Oktober 2018
Energiklass
Ingen
Allmänt om området

Välkommen till detta expansiva område med närhet till allt. Här, just utanför tullarna, bor du perfekt med gångavstånd till Vasastan med dess fantastiska restaurangutbud samt närhet till vacker grönska med fina promenadstråk . Bostadsrättsföreningen ligger i ett barnvänligt område med många grönområden och lekplatser. Några populära inslag är bland annat Pampas Marina, Huvudstabadet. Bra förskolor och grundskolor finns i närområdet. Förutom Huvudstabadet finns nu även Huvudsta strandbad. Naturen och fritid På promenadavstånd finner man Huvudstabadet, mysiga Pampas Marina med trevliga restauranger och Huvudsta Gård med vackra promenadvägar vid Ulvsundasjön. Runt knuten ligger också det vackra grönområdet Huvudstafältet samt många strandbad med mysiga bryggor under sommaren, vilket är väldigt populärt bland alla åldrar. Härifrån kan man även promenera hela vägen in mot Vasastan, S:t Eriksplan och Karlbergs slott Kultur och nöjen I området finns Huvudstabadet som är ett populärt utomhusbad med bassänger. Augustendals med 4-H gård och lekplats. Även Huvudsta Ridskola finns i närområdet.

Närservice

Affärer och restauranger Huvudsta centrum består av ett inomhustorg med butiker som ligger runtom. Det är ett tvåplanscentrum med bland annat restauranger, kaféer, apotek, livsmedelsaffär, gym, vårdcentral, tandläkare, frisörer och direktentré till tunnelbanans blå linje. Solna Centrum samt Sundbyberg Centrum ligger inom cykelavstånd med all tänkbar service som man kan tänkas behöva från butiker, restauranger m.m. Skola & omsorg Barnomsorg i närheten består av förskolor på Göran Perssons väg (montessoriförskola), Förskolan Fantasia på Jungfrudansen 102, Skytteholmsvägen 11, Hannebergsgatan 21, Centrumslingan 43 och Ankdammsgatan 44. Grundskolor i närheten är Nybodaskolan, Framnäsbacken 22 (Skolår 4-9) och Skytteholmsskolan, Ankdammsgatan 14-16 (Skolår 1-8) Granbackaskolan F5 Tallbackaskolan F9. Även förskolan Gomorronsol (föräldrakooperativ) har öppnat på Skytteholmsvägen 11.

Kommunikation

En favorit för barnen är populära Augustendals 4H-gård. Kommunikationer i form av tunnelbana som tar dig till Fridhemsplan på 5 minuter och till T-Centralen tar det 8 minuter. I rusningstrafik går tunnelbanan var 6:e minut. Det går även ett flertal busslinjer i närheten. Nära till Huvudsta C som erbjuder service i form av restauranger, butiker, apotek etc. För den som söker ett större utbud av butiker och restauranger finns Solna centrum (10 minuters promenadavstånd) samt Mall of Scandinavia ca 30 minuters promenad bort. Goda kommunikationer med tunnelbanans blå linje som trafikerar Huvudsta och Västra Skogen, här grenar 2 linjer in mot stan och utåt. Huvudsta trafikeras även av flera busslinjer mellan Solna Centrum och Blackebergs sjukhem samt nattbuss mellan Stockholm C och Hjulsta. Andra busslinjer passerar enskilda delar av Huvudstaområdet, till exempel bussar mot Karolinska sjukhuset, Danderyds sjukhus eller Blackebergs sjukhus. Samt nära till Bromma flygplats via direktbuss. Tvärbana och pendeltåg i Sundbyberg (ca 10-15 min promenad, eller två hållplatser med blå linjen).

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 78kvm
 • Månadsavgift 3 843 kr
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jungfrudansen 31
Förening
Brf Jungfrudansen
Lägenhetsnummer
03103
Postnummer
17151
Ort
SOLNA
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 843 kr
Byggnad
Byggnadsår
1991
Boarea
78 kvm
Antal rum
3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX/F med återvinning
Driftkostnader
El
4 900 kr
Försäkring
1 896 kr
Total driftkostnad
ca 6 796 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Schablon
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Jungfrudansen
Antal lägenheter
64
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
9
TV och bredband
Bredband: Ansluten till Ownits bredband 1Gb/s. Detta ingår i avgiften (separat rad på fakturan, för närvarande 159 kr/mån).

TV: I varje lägenhet finns och ingår ett analogt grundutbud från Comhem. Utöver det som ingår, finns TV-erbjudanden som man kan köpa via 2 olika nät (uttagen finns i hemmen):

via kabel-nätet (Kabel-TV) från Comhem med både analoga och digitala möjligheter.
Via bredbandsnätet (bredbands-TV) från Ownit.
Telefoni: IP-Telefoni via Ownits egna telefonitjänst.
Renoveringar utförda och planerade
Har föreningen några avgiftsförändringar planerade?
Nej

Kommande renoveringar vi bör känna till?
Nej.

Nyligen gjorda renoveringar?
2016: Ommålning av tak samt omtätning av fastighetens samtliga fogar.

2017: Byte av undercentral.

2018: Byte av tvättmaskiner i samtliga tvättstugor.

2019: Installation av övervakningssystem.

2020: Ny cykelparkering i cykelrummet.

2020: Nytt passersystem för portar, tvättstugor, lokalen, bastu, förrådsentréer samt garage.

Har föreningen genomfört stambyte?
Nej.
Parkering
Föreningen har 64 garageplatser avsedda för boende i föreningen.

En garageplats kostar 400 kronor/månad.
Kötiden varierar, för närvarande är det inga personer i kön för en ordinarie plats.

Finns intresse för en av dessa platser kontakta styrelsen, styrelsen@jungfrudansen.se eller via hemsidan under fliken Kontakt - Kategori - Garageplatser.
Allmänt om föreningen
Gemensamma utrymmen
Tvättstugan - finns på bv i port 27, 31 och 35. Varje tvättstuga innehåller 2 tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I 31:ans tvättstuga finns dessutom en större tvättmaskin för grovtvätt.
Föreningslokal/gästlägenhet med fullt utrustat kök och övernattningsmöjligheter för fyra personer som föreningens medlemmar kan hyra för 200kr/dygn.
Bastu kan nyttjas kostnadsfritt.
Grillplats på innergård
Stort låsbart cykelförråd

Trappstädning utförs av städfirma.
Alla bilder
Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.Fantastisk gaveltrea med öppen planlösning och stor uteplats i två väderstreck.
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Cathrine Brooling

Cathrine Brooling

Fastighetsmäklare

070-8666584

Cathrine@lagerlofs.com