Beskrivning

Sjöutsikt

 • Sjöutsikt
 • Inglasad balkong
 • Till bostaden tillhör ett källarförråd
 • Insynsfrit
 • Bästa västerläge
 • Stora fönsterpartier
 • Sol från dag till kväll
 • Stort badrum
 • Ljust & högt läge
 • Optimal planlösning med stora ytor
 • Stambytt & välskött fastighet
 • Dolda tillgångar i uppemot 28 hyresrätter
 • Natursköna omgivningar vid Ulvsundasjön intill huset
 • Optimala kommunikationer med 5 minuter till city
 • Tunnelbana & bussar
 • Lugnt & trivsamt område
 • Ett stenkast från grönska och vatten
 • Huvudsta Gård & Pampas Marina
 • Goda parkeringsmöjligheter
 • Nya & renoverade Huvudsta Centrum
 • Ulvsundasjön med fint renoverad badplats
 • Flera busslinjer i området
 • Kort promenad till en stor 4H gård
 • Solna Centrum, Mall of Scandinavia & Friends arena
 • Nytt utomhusbad & Pampas Marina
 • Promenad- & cykelvägar till city
 • Snabb access till E4:an & Stockholms vägnät
 • Citynära läge med låg kommunalskatt
 • Fler livsmedelsbutiker i området
 • Restauranger & konditori i närområdet
 • Skolor & förskolor inom ett stenkast

Rumbeskrivningar
Förråd
Till bostaden tillhör ett källarförråd
Våning/hiss
Beskrivning av hiss
Stort hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
3
Våning
3
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
29 Januari 2018
Energiklass
Allmänt om området

Välkommen till detta expansiva område med närhet till allt. Här, just utanför tullarna, bor du perfekt med gångavstånd till Vasastan med dess fantastiska restaurangutbud samt närhet till vacker grönska med fina promenadstråk . Bostadsrättsföreningen ligger i ett barnvänligt område med många grönområden och lekplatser. Några populära inslag är bland annat Pampas Marina, Huvudstabadet. Bra förskolor och grundskolor finns i närområdet. Förutom Huvudstabadet finns nu även Huvudsta strandbad. Naturen och fritid På promenadavstånd finner man Huvudstabadet, mysiga Pampas Marina med trevliga restauranger och Huvudsta Gård med vackra promenadvägar vid Ulvsundasjön. Runt knuten ligger också det vackra grönområdet Huvudstafältet samt många strandbad med mysiga bryggor under sommaren, vilket är väldigt populärt bland alla åldrar. Härifrån kan man även promenera hela vägen in mot Vasastan, S:t Eriksplan och Karlbergs slott Kultur och nöjen I området finns Huvudstabadet som är ett populärt utomhusbad med bassänger. Augustendals med 4-H gård och lekplats. Även Huvudsta Ridskola finns i närområdet.

Närservice

Affärer och restauranger Huvudsta centrum består av ett inomhustorg med butiker som ligger runtom. Det är ett tvåplanscentrum med bland annat restauranger, kaféer, apotek, livsmedelsaffär, gym, vårdcentral, tandläkare, frisörer och direktentré till tunnelbanans blå linje. Solna Centrum samt Sundbyberg Centrum ligger inom cykelavstånd med all tänkbar service som man kan tänkas behöva från butiker, restauranger m.m. Skola & omsorg Barnomsorg i närheten består av förskolor på Göran Perssons väg (montessoriförskola), Förskolan Fantasia på Jungfrudansen 102, Skytteholmsvägen 11, Hannebergsgatan 21, Centrumslingan 43 och Ankdammsgatan 44. Grundskolor i närheten är Nybodaskolan, Framnäsbacken 22 (Skolår 4-9) och Skytteholmsskolan, Ankdammsgatan 14-16 (Skolår 1-8) Granbackaskolan F5 Tallbackaskolan F9. Även förskolan Gomorronsol (föräldrakooperativ) har öppnat på Skytteholmsvägen 11.

Kommunikation

En favorit för barnen är populära Augustendals 4H-gård. Kommunikationer i form av tunnelbana som tar dig till Fridhemsplan på 5 minuter och till T-Centralen tar det 8 minuter. I rusningstrafik går tunnelbanan var 6:e minut. Det går även ett flertal busslinjer i närheten. Nära till Huvudsta C som erbjuder service i form av restauranger, butiker, apotek etc. För den som söker ett större utbud av butiker och restauranger finns Solna centrum (10 minuters promenadavstånd) samt Mall of Scandinavia ca 30 minuters promenad bort. Goda kommunikationer med tunnelbanans blå linje som trafikerar Huvudsta och Västra Skogen, här grenar 2 linjer in mot stan och utåt. Huvudsta trafikeras även av flera busslinjer mellan Solna Centrum och Blackebergs sjukhem samt nattbuss mellan Stockholm C och Hjulsta. Andra busslinjer passerar enskilda delar av Huvudstaområdet, till exempel bussar mot Karolinska sjukhuset, Danderyds sjukhus eller Blackebergs sjukhus. Samt nära till Bromma flygplats via direktbuss. Tvärbana och pendeltåg i Sundbyberg (ca 10-15 min promenad, eller två hållplatser med blå linjen).

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 65kvm
 • Månadsavgift 3 645 kr I avgiften ingår värme, vatten, el och TV grundutbud (Comhem), samt bredband.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jungfrudansen 13, 3tr Högst upp!
Förening
Brf Jungfrudansen 1
Lägenhetsnummer
1205
Postnummer
17150
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
3 645 kr I avgiften ingår värme, vatten, el och TV grundutbud (Comhem), samt bredband.
Byggnad
Byggnadsår
1973-74
Boarea
65 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
I föreningen finns källarförråd, tvättstuga, uthyrningsrum (kostnad 250 kr/natt), barnvagnsrum (i varje port) samt 3 st cykelrum.
Driftkostnader
Försäkring
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 2 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Jungfrudansen 1
Antal lägenheter
233
Varav hyresrätter
28
Renoveringar utförda och planerade
Planerade renoveringar 2021:
Föreningen håller på med att sätta upp solceller på fastigheten enligt styrelsen 2021-03-17
Fönsterbyte kommer att tas upp på nästa stämma i maj 2021.


Gjorda renoveringar:
2020 - Ny undercentral.
2020 - Anlagt ny grillplats
2019 - Installation av övervakningssystem.
2019 - Kanalrensning ventilation är gjord.
2019 - Rensning av avloppsrör och stamspolning
2018 - Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2018 - Energideklaration
2017 - 2018 Byte av tak, krönplåtar och en takkupol
2017 - Tilläggsisolerat undertaket med lösull
2016-17 - Byte av all belysning i gemensamma utrymmen till LED-belysning
2016 - Byte av spillvattenrör i port 1-5 UK. Filmning av övriga rör.
2015 - En stenmur byggdes och gräsmatta är lagd. På sikt ska man även tilläggsisolera taket.
2014 - Hissrenovering och målning samt ny belysning i trapphus.
2010-2011 - Nya utemöbler har anskaffats och antalet ställ för cyklar har utökats. Det uppfördes ett förråd för utemöbler m.m.
2009 - Radonmätning har skett i fastigheten under våren med bra reslutat. Endast ett antal lägenheter liggande på markplanet hade förhöjda radonvärden. De flesta av dessa är åtgärdade. Alla ballofixer (avstängningskranar på stamledningarna i lägenheterna) har bytts ut, så nu behöver inte avstängning ske i källarutrymmena.
2007 - 2011 - Ett antal åtgärder vidtagits i den yttre miljön. Som exempel har ett antal träd har fällts, en hel del gallring och nyplantering har skett liksom viss asfaltering. Vändplan har fått ett extra dagvattenavlopp. Den inre miljön har också varit föremål för en mängd åtgärder, som t.ex. brandsyn och nödvändiga brandskyddsåtgärder, målnings- och takarbeten i såväl korridorer som entréer. Hissdörrarna har målats och försetts med sparkplåtar. Nya anslagstavlor har anskaffats till entréerna, uppgångarna till yttertaken har förbättrats. En del åtgärder har vidtagits i undercentralen. Tvättstugan har fått bättre ventilation.
2007/2010 - Aptussystemet till ytterportarna driftsattes under 2007 och under 2010 kompletterades systemet med möjligheter att boka tvättider via en panel vid tvättstugan eller via en länk på vår hemsida. Under 2010 kopplades också uthyrningsrummet till Aptussystemet.
2007 - En energideklaration och en PCB-inventering genomfördes med bra resultat.
Slutet av 1990-talet - Nya fönsterytterdelar på alla fönster, utom på balkongerna.

Några närliggande planer för ett stambyte föreligger inte. Beräknad livslängd på stammarna är åtminstone 10 år enligt bedömning gjord 2019 vid kontroll av stammarna i huset.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser att hyra ut.
Besök Solna Stads hemsida för information om parkering i området.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2005 och består av 231 lägenheter varav 28 upplåtes med hyresrätt samt 1 st kontor. Detta innebär ett friskt kapitaltillskott till föreningen när hyresrätterna säljes. Föreningen äger marken som husen står på. För vidare information se föreningens hemsida: www.brfjungfrudansen1.se
Alla bilder
SjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsiktSjöutsikt
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com