Beskrivning

Balkong, badrum och bästa läget!

 • STAMBYTT förening!
 • Högt upp!
 • Totalrenoverad
 • Magisk inglasad balkong i söderläge med fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Hornsbergs strand
 • Dubbla badrum med dubbla WC och golvvärme
 • Modernt och full utrustat kök
 • Stabil förening med bra ekonomi.
 • Närhet till barnomsorg.
 • Unika, historiska och naturnära promenadstråk längs vattnet, med slott, vackra ridstall och barnens djur på 4-H gården 200m bort.
 • Närhet till lyxigt sjö- och krogliv vid Pampas Marina
 • Smakfullt och påkostat kök med alla bekvämligheten
 • Mataffär i närheten
 • Promenadavstånd in till tullarna
 • Intill både T-bana och busstation
 • Nära till vatten, service, grönska och marina
 • Belåningsgrad förening 7529kr/kvm (2018)

Rumbeskrivningar
Hall
Stor och välkomnande hall med grått klinkergolv med vita väggar och inbyggda garderober för förvaring och avhängningsmöjligheter.
Vardagsrum
Härligt vardagsrum som badar i dagsljus med utgång till den stora balkongen med trämönstrat golv och vita väggar. Plats för allehanda möblering och stora fönsterpartier. Utgång till den härliga balkongen med sol hela dagen.
Kök
Stilrent kök med stora arbetsytor, inbyggda kyl/frys och diskmaskin, samt ugn mikrovågsugn och induktionshäll. Gråa luckor, grått klinkersgolv och vita väggar.
Badrum 1
Helkaklat badrum i ljusa färger och stilren ton, med golvvärme, badkar, WC, handdukstork, kommod och skåp, tvättmaskin och arbetsyta med förvaring. Svart klinkersgolv och vitkaklade väggar.
Sovrum 1
Stort sovrum med inbyggd förvaring och plats för dubbelsäng och diverse möblemang. Ljusa golv med vita väggar.
Badrum 2
I anslutning till sovrummen. Helkaklat badrum med dusch, kommod och spegel, WC , golvvärme samt handdukstork. Grått klinkersgolv och vitkaklade väggar.
Sovrum 2
Stort sovrum med inbyggd förvaring med många möbleringsmöjligheter. Ljusa golv med vita väggar.
Balkong
Inglasad balkong med fin trall i Sydostläge och FANTASTISK utsikt över Ulvsundasjön och Hornsbergs strand.
Förråd på vinden
ca 10 kvm (säljarens uppgifter)
Våning/hiss
Beskrivning av hiss
Stor och rymlig hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
7
Våning
6
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Energiklass
Ingen
Allmänt om området

Västra Skogen är ett naturskönt område med närhet till vackra Pampas Marina och Huvudsta Gård. Vackra promenadvägar vid Ulvsundasjön finns endast ett stenkast bort och härifrån kan du även promenera hela vägen in mot Vasastan, Kungsholmen och Karlbergs slott.

Närservice

Affärer och Restauranger I Västra skogens centrum finns en livsmedelsbutik (Coop), pressbyråkiosk med post samt två restauranger. I närheten finns även Huvudsta C som är ett inomhuscentrum med butiker, restauranger, apotek och vårdcentral. Solna Centrum som är en modern galleria finns inom gångavstånd. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud. I Brf Laboratoriet finns en populär sushirestaurang, ett café och Puls & Träning gym. På höjden bortanför Lundbyparken ligger Restaurang Asplund. Kultur och nöjen För den som tycker om mer aktiviteter finns möjligheter att hyra kanoter vid Pampas marina för att paddla i Mälaren. Här finns även Bergdalsviks båtklubb och självklart en krog, Sjökrogen. Vill man hålla sig lite längre ifrån vatten finns det ett flertal gym och även en ridskola i området. Skolor och Barnomsorg Västra skogens förskola är belägen i direkt närhet till Pampasparken och grönområden. I huvudsta finns även förskolor som Ängkärrs förskolan, Västra skogens förskola, Påfågelns förskola samt på Göran Perssons väg (montessoriförskola), Jungfrudansen 102, Skytteholmsvägen 11, Hannebergsgatan 21, Centrumslingan 43 och Ankdammsgatan 44. Grundskolor i närheten är Granbackaskolan (F-5), Emmylundsvägen 10-12, Tallbackaskolan (F-9), Kristinelundsvägen 1, Nybodaskolan, Framnäsbacken 22 (Skolår 4-9) och Skytteholmsskolan, Ankdammsgatan 14-16 (Skolår 1-8).

Kommunikation

Området har en egen tunnelbanestation som heter Västra Skogen. Här passerar två olika tunnelbanelinjer mot T-centralen med avgångar var 5:e minut. Resan till T-centralen tar ca 7 min. Linje mot Solna C tar ca 2 minuter och till Kista C ca 10 minuter samt 3 minuter till Fridhemsplan. Bussar går direkt till Solna C och till Karlbergs Station. På Armégatan går buss 507 till Odenplan. Även buss 152 går mellan Bromma flygplats och Liljeholmen.

Parkering

Finns garage i Motorborgen / Västra Skogen, avgifter och lediga platser hittas på: https://www.solna.se/boende--miljo/parkera-i-solna/forhyrd-parkering

Övrigt

Natur och fritid Ulvsundasjön finns endast ett stenkast bort och erbjuder fina promenadvägar. I området finns även Huvudstabadet, ett populärt utomhusbad med bassänger och Augustendal lekpark - med 4-H gård med lekredskap och husdjur till de yngres förtjusning. Vid Huvudsta strand återfinns nu Solnas första publika strandbad. Sandstrand, picknickytor, badbryggor och utomhusdusch är några av inslagen i solnabornas nyaste tillskott i stadsmiljön. Badet ligger nedanför existerande Huvudstabadet och erbjuder badmöjligheter för alla som vill plaska och simma i vackra Ulvsundasjön. Bättre tillgång till grönområden för picknick och rekreation går knappast att hitta. Huvudstabadet med bassäng och sandstrand ligger nära huvudsta gård.

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 80kvm
 • Månadsavgift 4 586 kr Ingår värme och vatten, samt kabel-TV basutbud. (bredband 100/100 som tillval om 88kr/mån, med kommer troligen uppgraderas till 1000/1000 och ingå i avgiften inom kort)
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Johan Enbergs Väg 54B, 6tr
Förening
BRF den Gyllende porten
Lägenhetsnummer
10563
Postnummer
17161
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 586 kr Ingår värme och vatten, samt kabel-TV basutbud. (bredband 100/100 som tillval om 88kr/mån, med kommer troligen uppgraderas till 1000/1000 och ingå i avgiften inom kort)
Byggnad
Byggnadsår
1969
Boarea
80 kvm
Antal rum
3
Fönster
3-glas
Driftkostnader
El
1 500 kr
Försäkring
1 500 kr
Total driftkostnad
ca 3 000 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF den Gyllende porten
Antal lägenheter
90
Varav hyresrätter
3
Antal lokaler
1
TV och bredband
Fiber 100/100 Mbit finns som tillval, för en extra kostnad på 88kr/månad.
ComHem i huset. Kommer troligen uppgraderas till 1000/1000 inom kort och ingå i avgiften (styrelsens uppgifter)
Renoveringar utförda och planerade
2017 - 2018 stambyte av Husab.
2020 - 2023 Planerar att göra Ventilationen, IMD och kanske även solceller på taket.
Parkering
Finns Boendeparkering från Solna Stad. Se mer info på www.solna.se
400 kr / mån eller 1000 kr / 3mån
Allmänt om föreningen
Energiprestanda:156 kWh/kvm och år
Kontakta mäklaren för mer information och för att ta del av energideklarationen.

Föreningen förvärvade 2000-12-01 fastigheten Fältmarskalken 2 av Solna bostäder AB i Solna Kommun.

Belåningsgrad:
7529kr/kvm (2018)

Lägenhetsfördelning:
42 st 4 rum och kök
40 st 3 rum och kök
2 st 2 rum och kök
6 st 1 rum och kök

Husen på Johan Enbergs väg byggdes mellan åren 1968-69 och är en Solnasiluett känd för dem som kört Essingeleden norrut. De karaktäristiska höghusen i 10 våningar balanserar på klipporna i en mjuk båge. Bakom dem sträcker det 300 meter långa, svagt böjda bostadshuset ut sig. Ljus och luft eftersträvades i både bostaden och stadsplanen. Husens form och områdets planering har givit i stort sett alla lägenheter del av den magnifika utsikten mot Stockholms innerstad och Ulvsundasjön.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tillgång till gästrum finns tillgängligt att hyra för 300 kr per natt. Rummet har två sängar, dusch och kök. Det finns även möjlighet att hyra Hobbylokalen eller snickarverkstaden som kan användas för enklare arbeten eller andra aktiviteter som till exempel läsecirkel. En liten Kostnad för detta tillkommer.
Gästrums bokning: http://dengyldeneporten.se/category/boende/gastrum/

HEMSIDA
Bostadsrättsföreningen har egen hemsida www.dengyldeneporten.se
Alla bilder
Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!Balkong, badrum och bästa läget!
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com