Beskrivning

Ljus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkong

 • Rymligt och ljust vardagsrum
 • Fransk balkong
 • Fungerande öppen spis
 • Mycket bra förvaring
 • Lummig innergård med lekplats
 • Gästlägenhet
 • Bra förening som gjort de stora underhållsrenoveringarna.
 • Nära natursköna områden och bra kommunikationer
 • Garage- och p-platser (kö)
 • Nära Solna C och Mall of Scandinavia

Rumbeskrivningar
ENTRÉ / HALL
Välkomnande och rymlig hall med mycket bra förvaring i stor garderob med spegelskjutdörrar, samt ytterligare delvis dolda inbyggda garderober med överskåp. Hallen övergår i en öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket ger utrymme för kontorsplats. Vitmålade väggar och fräsch mörkgrått klinkergolv vid entrén och längre in i hallen samma ekstavslaminat som i vardagsrummet. Säkerhetsdörr.
VARDAGSRUM
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönster och fransk balkong mot söder. Här finns plats för både matbord och soffgrupp. Dessutom finns något så åtråvärt som en fungerande öppen spis välplacerad i hörnet. Vitmålade väggar och laminatgolv med ekstavsmönster.
SOVRUM 1
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och med fönster mot lummig innergård. Väggarna är målade i sobert gråblåmelerad ton. På golvet ligger laminatgolv med ekstavsparkett. Mycket bra förvaring i garderobsvägg
SOVRUM 2
Rum av bra storlek som idag är ett barnrum med en inbyggd garderob med överskåp. Färgglada väggar med motiv i vit och blågråskala. Ekstavslaminatgolv.
KÖK
Fräscht fullt utrustat kök som renoverades omkring 2014-15. Plats för mindre matbord. Mycket bra förvaring bakom klassiskt vita skåpluckor. Utrustning: Induktionshäll Fläktkåpa Integrerad Kyl/frys Inbyggd ugn Inbyggd mikrovågsugn Integrerad diskmaskin (2017)
BADRUM
Vitt kakel och ockrafärgat klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, dusch med transparenta, rundade och vikbara glasväggar, handfat med kommod, speglar, samt väggskåp med lucka i ljust träslag.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
05 Juni 2020
Energiklass
Allmänt om området

Välkommen till Råsunda! Råsunda är kanske Solnas äldsta och mest eftertraktade område när det kommer till bosättning. Här blandas gamla sekelskiftes hus med villor i en lugn miljö, nära till natur, närservice och kommunikationer.

Närservice

Natur & fritid Råstasjön ligger inom tio minuters promenad. Runt Råstasjön och Lötsjön finns motionsslingor om ca 5 km. Hagaparken och Brunnsviken finns i närheten för den som gillar skog och natur. På vintern är det väldigt populärt att åka skridskor här. Föredrar man inomhusrekreation finns Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning i närheten av området. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. I Hagaparken finns bl.a Haga slott, Koppartälten, Fjärilshuset och Stallmästaregården. Ulriksdal erbjuder 1600-talsslottet, Värdshuset samt Slottsteater Confidencen som är Sveriges äldsta teater. Solna kyrka från 1100-talet med 1400-talskonst. I filmstaden finns det ett flertal restauranger samt en biograf. Härifrån avgår även T-bana. I Westfield Mall of Scandinavia finns även biografer med den senaste tekniken. Även nationalarenan Friends Arena finns inom promenadavstånd (ca 10min). Affärer & restauranger På gångavstånd finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med 250 butiker, både Ica och Hemköp, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga samt biografer. Solna Centrum finns inom räckhåll. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger även i närheten. På Råsundavägen 71 finns numera El Gaucho kött & delikatess och färskt bröd kan fås från Du Bon Pain på Tottvägen 5. På Råsundavägen 139 ligger caféet Juniper Tree.

Kommunikation

Bra kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Pendeltåg som tar en till Odenplan och T-centralen inom 11 minuter. Tvärbanan går mellan Sickla udde och Solna station finns också en kort promenad från lägenheten som ett alternativ. Med den T-banans blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 minuter till Kista och det är även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan. Flertalet busslinjer stannar utanför på Råsundavägen som ligger någon minut från bostaden, bl. a buss 515 som går till gångavstånd Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, Karolinska Institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig även ut till Arlanda på 30 minuter och därefter fortsätter tåget mot Uppsala. Till Bromma flygplats med Buss 152 tar det ca 28 minuter

Parkering

I området råder boendeparkering. Gott om parkeringar på gatan. Ansökes hos www.solna.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 72.5kvm
 • Månadsavgift 4 248 kr Värme och vatten. Därtill tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 254, vilket totalt blir 4502kr/mån.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Erik Sandbergs gata 8
Förening
Brf Oxeln 9
Lägenhetsnummer
3988-00007
Postnummer
16934
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 248 kr Värme och vatten. Därtill tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 254, vilket totalt blir 4502kr/mån.
Byggnad
Byggnadsår
1939
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
72.5 kvm
Antal rum
3
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Assisterad självdrag
Driftkostnader
El
3 500 kr
Försäkring
2 776 kr
Övriga kostnader
419 kr
Total driftkostnad
ca 6 695 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Oxeln 9
Antal lägenheter
35
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
Föreningen har ett kollektivt avtal för bredband, telefoni och tv, hos Telenor. Hastigheten för bredbandet är 250/100 Mbit/s.
I TV ingår Basutbud (12 kanaler) och tjänsten Stream.
Renoveringar utförda och planerade
2003 - 2004 Stambyte badrum och kök
2006 Ny fjärrvärmeanläggning
2006 - 2009 Nya maskiner i tvättstugan
2007 Målning av trapphus
2013 Uppfräschning av entrén
2017 Dränering runt huset
2018 Hissrenovering
2018 OVK (godkänt resultat)
2019 Nytt tak, renoverat balkonger och målat fönstren
Parkering
Det finns 6 st garageplatser i huset. Idag är det kö till platserna, anmäl intresse via E-post till oxeln9@gmail.com. Kostnaden för garage är idag 800 kr/mån. Därutöver har samfälligheten fyra stycken parkeringar med el-stolpe för 1000:-/mån. Kö system gäller.
Allmänt om föreningen
BRF Oxeln Nr 9 är en äkta bostadsrättsförening i Råsunda, Solna som äger 1 fastighet på Erik Sandbergs gata 8. Fastigheten bebyggdes 1939 och förvärvades 1987 av föreningen för ombildning till bostadsrätt.
Föreningen äger marken.
På fastigheten finns ett flerbostadshus, med 35 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 föreningslokal, med bastu samt en lokal som hyrs ut.
Föreningen är andelsägare i Kvarteret Oxelns Samfällighetsförening. Samfälligheten har god ekonomi och för tillfället rustas innergården upp med nya staket och mer växtlighet för att uppnå en större biologisk mångfald.
Alla bilder
Ljus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkongLjus hörntrea i gamla Råsunda med fungerande öppen spis och fransk balkong
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Cathrine Brooling

Cathrine Brooling

Fastighetsmäklare

070-8666584

Cathrine@lagerlofs.com