Beskrivning

Är du en livsnjutare eller ej? Denna bostad ger dig allt man behöver och lite till, tro mig!
Med Hagaparken runt hörnet är det svårt att sitta stilla, så att vinna hälsan pga din bostad är inte illa!
Som en oas i city med närhet till det mesta, hinner du även med att festa!
Ja låt oss säga att denna bostad är härlig som få, så låt inte denna chansen gå!Välkommen till en smakfull 3:a med stilrena materialval och en öppen planlösning som ger en känsla av rymd. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder till sociala stunder.
De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp i lägenheten. I köket har man vita köksluckor, gott om arbetsytor samt bra matplats för flertalet personer vid trevligt fönsterparti. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymme och bjuder in till sällskap vid matlagningen.
Kvadratmeterna är väldisponerade och skicket är i topp!

Här bor du mellan Hagaparken och Odenplan i ett mycket restaurangtätt område område med bland annat Stockholms Matvarufabrik och Restaurang Döden i Grytan. Vill du ta en fika ligger populära café Ceasar alldeles intill. Vid mat för avhämtning finner du både thailändskt, indiskt, sushi, husman och pizza inom någon minuts gångavstånd. Du har också nära till bra matbutiker som, ICA Ynglingagatan, Coop och Ica Vanadis, samt utmärkta kommunikationer. Längtar du till grönområden ligger Hagaparken och Brunnsviken en kort promenad bort med promenadstråk längs med vattnet, här finner du även Stallmästaregården utsökta kök. Kommunikationerna är utmärkta med flera bussar i närheten, busslinje 2 går frekvent till Odenplan och vidare till Stureplan samt tunnelbana bara några minuter bort vid Odenplan. Citybanan byggs även för ännu bättre kommunikationer.

 • Perfekt 3:a för lilla familjen
 • Populär förening
 • Bygglov för uteplats finns
 • Stadspuls
 • Grönområden
 • Hagaparken
 • Öppen planlösning
 • Parkettgolv
 • Generöst ljusinsläpp
 • Gym & närservice
 • Trevliga restauranger
 • Nära badmöjligheter
 • Bra kommunikationer
 • Bara 5 min bort på Vanadisvägen ligger nedgången till pendeltågsstationen Stockholm Odenplan station

Rumbeskrivningar
Hall
Välkomnande hall med mycket plats för avhängning. Fina golv och ljusa väggar som löper vidare in i lägenheten. Redan här möts man av det fantastiska ljusinsläppet som flödar in från lägenhetens alla fönster.
Vardagsrum
Ljust och lättmöblerat vardagsrum, här finns plats för både soffgrupp och matgrupp samt eventuell annan möblering för den som önskar. Fantastiskt ljusinsläpp genom hel fönstervägg och möjligheten till en uteplats vilket ger en härlig känsla.
Sovrum 1
Stort mysigt sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng, sängbord samt eventuell annan möblering. Bra med plats för förvaring i den stora garderobsväggen. Fönster som vetter in mot den lugna innergården.
Sovrum 2
Ljust och härligt sovrum/ arbetsrum mot lugna innergården.
Badrum
Stilfullt badrum med vitt kakel på väggarna och klinker i ljus ton på golvet. Badrumsutrustning bestående av en dusch, WC-stol, handdukstork samt med handfat och ett spegelskåp. Dessutom finns här en tvättmaskin.
Kök
Stilfullt kök i vitt med bra förvaringsmöjligheter och snyggt vitt kakel ovan den generösa arbetsytan samt arbetsbelysning under väggskåpet. Köksutrustningen består av en spishäll med ugn, mikrovågsugn, spisfläkt och en kyl/frys. Bra med plats för matgrupp.
Allmän om området

Lugnt och idylliskt cityläge i attraktiva Norrtull. I kvarteren hittar du apotek, banker, mataffärer, caféer och restauranger. I området finns också ”änkehusparken” med lekplats för de små och flera förskolor finns att tillgå i området. Några minuters promenad till Birkastan och populära Rörstrandsgatan med sitt myllrande folkliv, mysiga caféer, trendiga restauranger, närheten till Odenplan och dess puls m.m. Promenadavstånd till anrika Hagaparken och Vasaparken som bjuder på grönska sommartid och isbanor vintertid. Vackra Karlbergs slott med idylliska strandpromenader och löprundor utmed vattnet finns i närområdet.

Kommunikation

Närmsta tunnelbana är tunnelbanans gröna linje även pendeltåg med uppgång vid Odenplan/Vandisvägen. Odenplan som även ligger inom bekvämt gångavstånd är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan som även nås från korsningen Vanadisvägen/Dalagatan. Flertalet bussar tar dig över hela stan såsom buss 2, 4, 6, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för (Arlandabussen) stannar vid Norra Stationsgatan bara 300m bort.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se.

Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 57kvm
 • Månadsavgift 2 843 kr inkl värme & va (obl. tillägg för bredband 180kr/mån)
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Dannemoragatan 18
Förening
Brf Sländan 5
Lägenhetsnummer
231249001-0054
Postnummer
11344
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
2 843 kr inkl värme & va (obl. tillägg för bredband 180kr/mån)
Byggnad
Boarea
57 kvm
Antal rum
3
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Sländan 5
Antal lägenheter
97
Varav hyresrätter
1
Antal lokaler
1
TV och bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem.
Föreningen har även installerat fibernät (100 Mbit/s), leverantör är Bravo bredband och det kostar 199 kr/månad. Några lägenheter har inte fibernät indraget. Om man vill installera det i efterhand så kontaktar man Bravo. Installation sker på medlemmens bekostnad.
Renoveringar utförda och planerade
2004 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och el-stigarna byttes, trappuppgångarna målades samt renoverades tvättstugan och nya maskiner installerades.
2005 målades och tätades fönstren utvändigt.
2006 renoverades fasaden och balkongerna.
2007 renoverades innergården och byggdes vindslägenheter på Dannemoragatan 18.
2009 renoverades hissen på Norrtullsgatan 63.
2010 spolades V/A-stammarna och taket på Norrtullsgatan 63 renoverades. Hissen på Dannemoragatan 18 renoverades.
2011 genomfördes en ventilationsrengöring och sotning av fastigheten.
2012 åtgärdades en vattenskada efter snöröjning på taket. soptanken på Dannemoragatan 18 byttes, piskbalkongen på Norrtullsgatan 63 återställdes samt även lägenheten nedanför. Det genomfördes även en OVK-besiktning.
2013 nya maskiner och uppfräschning av tvättstugor.
2014 åtgärdades anmärkningar från OVK-besiktningen samt utbyte av tvättmaskiner i tvättstugan på Dannemoragatan.
2016 renovering av föreningens garage.
2017/2018 utfördes fönsterrenovering
2018 gjordes en stamspolning samt byttes entréport på Dannemoragatan.
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se
Allmänt om föreningen
Brf Sländan 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 97 lägenheter, varav 96 upplåts med bostadsrätt och 1 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns även 1 hyresrättslokal.

Föreningen köpte fastigheten 2002 (äger marken.)

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Föreningens två gemensamma tvättstugor finns bl.a i källaren en trappa ned på Norrtullsgatan 63. Den andra ligger i källaren två trappor ned på Dannemoragatan 18.

Cykelförråd med ingång från gatan finns i källaren två trappor ned på Dannemoragatan 18 och en trappa ned på Norrtullsgatan 63.

I föreningen finns en fin gemensam innergård som kan bokas för privat bruk. Det finns även en trevlig balkong (tidigare piskbalkong) som inretts med balkongmöbler. Ett grovsoprum för grovsopor och elprylar finns i källaren längst ned på Dannemoragatan 18 (mittemot tvättstugan).
Alla bilder
Visa på karta - klicka här
Anmäl intresse

Länk till integritetspolicy hur vi hanterar personuppgifter.

Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com