Beskrivning

Optimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergård

 • Välplanerad lägenhet
 • Möblerbar uteplats i sydväst
 • Fräscht nyrenoverat badrum
 • Stabil förening
 • Elen ingår i avgiften
 • Bra parkeringsmöjligheter
 • Bastu och motionsrum i föreningen
 • Nära till anrik bio i Filmstaden
 • Nära natur och fina promenadstråk
 • Nära kommunikationer och närservice

Rumbeskrivningar
HALL
Välkomnande hall med access till alla övriga rum. Gott om förvaring i garderob, samt stort förråd. Närmast dörren ligger grå klinker som övergår till laminat av ekstavsparkett längre in i hallen. Vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.
VARDAGSRUM
Stort genomgående vardagsrum med fint ljusinsläpp från fönster i 2 riktningar. Här finns plats för både stor soffgrupp och matplats. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminat av ekstavsparkett. Från detta rum går man ut till den härliga uteplatsen.
UTEPLATS
Uteplatsen är utformad som en pergola och ligger i sydväst mot den lugna innergården. Den rika växtligheten ger fint insynsskydd och skänker skönhet och lugn. På golvet ligger nylagd trätrall. Här får man plats med en sittgrupp.
SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Fönster mot den lugna innergården. Ljusgrå målade väggar och laminat av ekstavsparkett. I direkt anslutning till sovrummet ligger klädkammaren.
KÖK
Gott om förvaring bakom klassiskt vita skåpluckor. Stor diskbänk med 2 hoar och arbetsbänkar i trä. Väggarna ovanför bänkarna är klätt med fint grå stavmosaiks kakel. Övrigt är väggarna vitmålade och golvet är laminat av ekstavsparkett. Delvis öppet mot matplatsdelen i vardagsrummet. Utrustning: Vit pis med ugn och elplattor (Electrolux); Fläkt i stål (Fjäråskupan); Vit Diskmaskin (IKEA); Vit Kyl/Frys (Electrolux)
BADRUM
Nyrenoverat (2019) fräscht och luftigt badrum med härligt naturligt ljus från litet fönster med frostat glas. Helkaklat med stora vita kakelplattor och sobert grått klinkergolv med golvvärme. Vitmålat tak med spotlights. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod i ljust trä, snyggt överskåp med spegel och belysning och välvda vikbara transparanta duschväggar. Det finns både plats och uttag för tvättmaskin, men på grund av att föreningens tvättstuga ligger precis bredvid denna lägenhet, så har nuvarande ägare valt att inte ha en egen tvättmaskin.
FÖRRÅD
I anslutning till hallen finns lägenhetens förråd på drygt 3 kvm. Dessutom finns det ett externt gemensamt källarförråd för alla som bor på Algatan 7. Detta förråd ligger i fastigheten mitt emot på Algatan.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Allmänt om området

Välkommen till Råsunda! Råsunda är kanske Solnas äldsta och mest eftertraktade område när det kommer till bosättning. Här blandas gamla sekelskiftes hus med villor i en lugn miljö, nära till natur, närservice och kommunikationer.

Närservice

Natur & fritid Råstasjön ligger inom tio minuters promenad. Runt Råstasjön och Lötsjön finns motionsslingor om ca 5 km. Hagaparken och Brunnsviken finns i närheten för den som gillar skog och natur. På vintern är det väldigt populärt att åka skridskor här. Föredrar man inomhusrekreation finns Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning i närheten av området. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. I Hagaparken finns bl.a Haga slott, Koppartälten, Fjärilshuset och Stallmästaregården. Ulriksdal erbjuder 1600-talsslottet, Värdshuset samt Slottsteater Confidencen som är Sveriges äldsta teater. Solna kyrka från 1100-talet med 1400-talskonst. I filmstaden finns det ett flertal restauranger samt en biograf. Härifrån avgår även T-bana. I Westfield Mall of Scandinavia finns även biografer med den senaste tekniken. Även nationalarenan Friends Arena finns inom promenadavstånd (ca 10min). Affärer & restauranger På gångavstånd finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med 250 butiker, både Ica och Hemköp, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga samt biografer. Solna Centrum finns inom räckhåll. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger även i närheten. På Råsundavägen 71 finns numera El Gaucho kött & delikatess och färskt bröd kan fås från Du Bon Pain på Tottvägen 5. På Råsundavägen 139 ligger caféet Juniper Tree.

Kommunikation

Bra kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Pendeltåg som tar en till Odenplan och T-centralen inom 11 minuter. Tvärbanan går mellan Sickla udde och Solna station finns också en kort promenad från lägenheten som ett alternativ. Med den T-banans blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 minuter till Kista och det är även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan. Flertalet busslinjer stannar utanför på Råsundavägen som ligger någon minut från bostaden, bl. a buss 515 som går till gångavstånd Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, Karolinska Institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig även ut till Arlanda på 30 minuter och därefter fortsätter tåget mot Uppsala. Till Bromma flygplats med Buss 152 tar det ca 28 minuter

Parkering

Föreningen har sammanlagt 75 st, varav 18 st i garage och 57 st utomhusparkeringsplatser. Separat kö, men idag (2020-10-21) är det ingen ledig plats, men heller ingen i kö. Hitintills har kötiden varit kort eller obefintlig. Pris: 400kr för parkering utomhus, 800kr för parkering i garage. I området råder boendeparkering. Gott om parkeringar på gatan. Ansökes hos www.solna.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 64.5kvm
 • Månadsavgift 4 185 kr I avgiften ingår vatten, el (både fast elnätsavgift och den röliga elförbrukningen), bredband (Stockholms Stadsnät 200MBit/s både uppåt och nedåt) och Kabel TV (Basutbud Comhem). En obligatoriskt värmeavgit till kommer på 296kr. Totala månadsavgiften blir därmed 4481kr.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Algatan 7
Förening
Riksbyggen BRF Hallen
Lägenhetsnummer
231135001-0047
Postnummer
16932
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 185 kr I avgiften ingår vatten, el (både fast elnätsavgift och den röliga elförbrukningen), bredband (Stockholms Stadsnät 200MBit/s både uppåt och nedåt) och Kabel TV (Basutbud Comhem). En obligatoriskt värmeavgit till kommer på 296kr. Totala månadsavgiften blir därmed 4481kr.
Byggnad
Byggnadsår
1992
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
64.5 kvm
Antal rum
2
Ventilation
FTX - Ventilation med värmeåtervinning
Driftkostnader
Försäkring
4 772 kr
Övriga kostnader
212 kr
Total driftkostnad
ca 4 984 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Övrigt: 212 kr/år i bostadsrättstillägg
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Riksbyggen BRF Hallen
Antal lägenheter
109
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
3
TV och bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem, vilket ger tillgång till ett basutbud TV.

Föreningen har gemensamt bredband från Stockholms Stadsnät indraget i samtliga lägenheter. Kostnaden ingår i månadsavgiften. Uttaget för bredbandet är i varje lägenhet placerat vid det primära telefonjacket. Föreningen betalar för 200MBit/s, både uppåt och neråt. IP-telefoni kan även beställas som tilläggstjänst.
Renoveringar utförda och planerade
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2019 Byte av portdörrar
2017 OVK, Tvättstugeutrustning, Markytor
2016 Tvättstugeutrustning
2015-2016 Hissrenovering
2014 Stamspolning, installation ytterbelysning

PÅGÅENDE RENOVERINGAR:
Garagerenovering - Klar i november 2020

Inga större renoveringar planerade närmaste åren.
Parkering
Föreningen har sammanlagt 75 st, varav 18 st i garage och 57 st utomhusparkeringsplatser. Separat kö. Hitintills har kötiden varit kort. Pris: 400kr för parkering utomhus, 800kr för parkering i garage.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Pris: 400kr för 30 dygn, 1000kr för 90 dygn.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/
Allmänt om föreningen
Föreningen har 3 gemensamma tvättstugor, barnvagnsrum och utrymme att förvara cykel. På Algatan 5 har föreningen ett motionsrum, utrustad med gymmaskiner (löpband, cykel, multimaskin och boxboll). I anslutning till motionsrummet finns bastu, dusch och toalett. Anläggningen bokas kostnadsfritt.
Alla bilder
Optimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergårdOptimalt planerad 2:a med grönskande pergola i sydväst mod lugn innergård
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Cathrine Brooling

Cathrine Brooling

Fastighetsmäklare

070-8666584

Cathrine@lagerlofs.com