Beskrivning

Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!

 • Välplanerad lägenhet med fönster i 2 väderstreck.
 • 12 kvm uteplats med radhuskänsla
 • Stabil förening
 • Elen ingår i avgiften
 • Fräscht helkaklat badrum med spotlights och golvvärme.
 • Bra parkeringsmöjligheter
 • Bastu och motionsrum i föreningen
 • Nära till anrik bio i Filmstaden
 • Nära natur och fina promenadstråk
 • Nära kommunikationer och närservice

Rumbeskrivningar
HALL
Välkomnande hall med access till alla övriga rum. Gott om förvaring i garderob, samt stort förråd. Närmast dörren ligger ljusgrått klinkergolv som övergår till ekstavsparkett längre in i hallen. Vitmålade väggar . Säkerhetsdörr.
VARDAGSRUM
Stort genomgående vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i 2 riktningar. Här finns plats för både stor soffgrupp och matplats och goda möjligheter att duka upp ett långbord när man vill ha fest. Ljus vägg med fin fondvägg och vackert ekstavsparkettgolv.
UTEPLATS
Från vardagsrummets matplatsdel når man den härliga och rymliga uteplatsen i soligt sydväst läge. Den rika växtligheten ger fint insynsskydd och skänker skönhet och lugn. På golvet ligger trätrall. Här finns gott om utrymme för både matbord och loungemöbler och möjlighet till sin egen grillhörna. Uteplatsens utformning och storlek skänker en riktig radhuskänsla!
SOVRUM
Rymligt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Fönster mot den lugna innergården. Ljusgrå målade väggar och laminat av ekstavsparkett. Bra förvaring i stor inbyggd garderob med spegelsjutdörrar. Vitmålade väggar, ekstavsparkett
KÖK
Smakfullt inrett kök med gott om förvaring i skåp med ekluckor och köksutrusning i rostfritt stål. Bra med arbetsbänkar i sobert grått laminat med trälist. Den öppna planlösningen mot matplatsen och med stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd. Ovanför bänkskivan är vitt rektangulärt kakel, övriga väggar är vitmålade, ekparett på golvet och spotlights i taket. Utrustning: Kombinerad kyl/frys (Samsung), Spishäll i glas (IKEA), Frihängande fläkt i rostfritt och glas (IKEA), Diskmaskin (Bosch,); Inbyggd varmluftsugn (IKEA), inbyggd Mikrovågsugn (IKEA)
BADRUM
Fräscht och luftigt badrum av hög standard och med härligt naturligt ljus från litet fönster med frostat glas. Helkaklat med stora vita kakelplattor och sobert grått klinkergolv med golvvärme. Vitmålat tak med spotlights. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat , spegel, handdukstork, badrumsskåp och tvättmaskin (Whirlpool)..
FÖRRÅD
I anslutning till hallen finns rymligt förråd med vita väggar, klinker på golvet och spotlights i taket. Dessutom finns det ett externt gemensamt källarförråd för alla som bor på Algatan 1. Detta förråd ligger i fastigheten mitt emot på Algatan.
Våning/hiss
Hiss
Ja
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
05 September 2019
Energiklass
Allmänt om området

Välkommen till Råsunda! Råsunda är kanske Solnas äldsta och mest eftertraktade område när det kommer till bosättning. Här blandas gamla sekelskiftes hus med villor i en lugn miljö, nära till natur, närservice och kommunikationer.

Närservice

Natur & fritid Råstasjön ligger inom tio minuters promenad. Runt Råstasjön och Lötsjön finns motionsslingor om ca 5 km. Hagaparken och Brunnsviken finns i närheten för den som gillar skog och natur. På vintern är det väldigt populärt att åka skridskor här. Föredrar man inomhusrekreation finns Sturebadet Haga med spa- och träningsanläggning i närheten av området. Hagaparken är en del av Nationalstadsparken även kallad för Ekoparken. I Hagaparken finns bl.a Haga slott, Koppartälten, Fjärilshuset och Stallmästaregården. Ulriksdal erbjuder 1600-talsslottet, Värdshuset samt Slottsteater Confidencen som är Sveriges äldsta teater. Solna kyrka från 1100-talet med 1400-talskonst. I filmstaden finns det ett flertal restauranger samt en biograf. Härifrån avgår även T-bana. I Westfield Mall of Scandinavia finns även biografer med den senaste tekniken. Även nationalarenan Friends Arena finns inom promenadavstånd (ca 10min). Affärer & restauranger På gångavstånd finns Westfield Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med 250 butiker, både Ica och Hemköp, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga samt biografer. Solna Centrum finns inom räckhåll. Här hittar man förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. Sundbybergs centrum är Sveriges krogtätaste kommun och ligger även i närheten. På Råsundavägen 71 finns numera El Gaucho kött & delikatess och färskt bröd kan fås från Du Bon Pain på Tottvägen 5. På Råsundavägen 139 ligger caféet Juniper Tree.

Kommunikation

Bra kommunikationer med T-bana, pendeltåg, tvärbanan och bussar. Pendeltåg som tar en till Odenplan och T-centralen inom 11 minuter. Tvärbanan går mellan Sickla udde och Solna station finns också en kort promenad från lägenheten som ett alternativ. Med den T-banans blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm, 5 minuter till Kista och det är även smidigt att ta sig till Kungliga Tekniska högskolan. Flertalet busslinjer stannar utanför på Råsundavägen som ligger någon minut från bostaden, bl. a buss 515 som går till gångavstånd Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, Karolinska Institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig även ut till Arlanda på 30 minuter och därefter fortsätter tåget mot Uppsala. Till Bromma flygplats med Buss 152 tar det ca 28 minuter

Parkering

I området råder boendeparkering. Gott om parkeringar på gatan. Ansökes hos www.solna.se

Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrätt
 • Boarea 66.5kvm
 • Månadsavgift 4 218 kr I avgiften ingår vatten, el (både fast elnätsavgift och den rörliga elförbrukningen), bredband (Stockholms Stadsnät 200MBit/s både uppåt och nedåt) och Kabel TV (Basutbud Comhem). En obligatoriskt värmeavgift tillkommer på 306kr. Totala månadsavgiften blir därmed 4524kr.
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Algatan 1
Förening
Riksbyggen BRF Hallen
Lägenhetsnummer
231135001-0081
Postnummer
16932
Ort
Solna
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift
4 218 kr I avgiften ingår vatten, el (både fast elnätsavgift och den rörliga elförbrukningen), bredband (Stockholms Stadsnät 200MBit/s både uppåt och nedåt) och Kabel TV (Basutbud Comhem). En obligatoriskt värmeavgift tillkommer på 306kr. Totala månadsavgiften blir därmed 4524kr.
Byggnad
Byggnadsår
1992
Boarea
66.5 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX - Ventilation med värmeåtervinning
Driftkostnader
Försäkring
2 284 kr
Total driftkostnad
ca 2 284 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
Hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Riksbyggen BRF Hallen
Antal lägenheter
109
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
3
TV och bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem, vilket ger tillgång till ett basutbud TV.

Föreningen har gemensamt bredband från Stockholms Stadsnät indraget i samtliga lägenheter. Kostnaden ingår i månadsavgiften. Uttaget för bredbandet är i varje lägenhet placerat vid det primära telefonjacket. Föreningen betalar för 200MBit/s, både uppåt och neråt. IP-telefoni kan även beställas som tilläggstjänst.
Renoveringar utförda och planerade
UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2019 Byte av portdörrar
2017 OVK, Tvättstugeutrustning, Markytor
2016 Tvättstugeutrustning
2015-2016 Hissrenovering
2014 Stamspolning, installation ytterbelysning

PÅGÅENDE RENOVERINGAR:
Garagerenovering - Klar i november 2020

Inga större renoveringar planerade närmaste åren.
Parkering
Föreningen har sammanlagt 75 st, varav 18 st i garage och 57 st utomhusparkeringsplatser. Separat kö. Hitintills har kötiden varit kort. Pris: 400kr för parkering utomhus, 800kr för parkering i garage.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Pris: 400kr för 30 dygn, 1000kr för 90 dygn.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/
Allmänt om föreningen
Föreningen har 3 gemensamma tvättstugor, barnvagnsrum och utrymme att förvara cykel. På Algatan 5 har föreningen ett motionsrum, utrustad med gymmaskiner (löpband, cykel, multimaskin och boxboll). I anslutning till motionsrummet finns bastu, dusch och toalett. Anläggningen bokas kostnadsfritt.
Alla bilder
Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!Rymlig 2:a med en fantastisk grönskande pergola i soligt sydvästläge!
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare