Beskrivning

Disponentvillan i Nyköping

 • Sjöutsikt
 • 12 rum fördelat på 560 kvm
 • ca 60 minuter från Stockholm
 • Hus från 1845 med bevarade tidstypiska detaljer
 • Högt i tak
 • Vackra takstukaturer och passager med valvbåge
 • Eldstäder
 • Magnifik tomt med underbar trädgård
 • Stensatt uteplats med sjöutsikt

Rumbeskrivningar
Entreplan
Genom stora, dubbla portar kommer man in i denna pampiga entrén med välvda nischer, tidsenligt stengolv samt goda avhängningsmöjligheter. Hall med en stor öppen spis, samt gäst WC. Sällskapsrum salong och matsal i fil och samtliga vätter mot Nyköpingsån och har sjöutsikt. Rummen är rymliga med generös takhöjd, fiskbensparkett, takrosetter, höga golvlister, bröstpaneler, väggmålningar och vackra paraddörrar. Sällskapsrum med kakelugn. Från salongen finns dubbla dörrar ut mot den stenlagda uteplatsen och trädgården. Stort familjekök med en pampig fungerande vedspis från Husqvarna, spis, ugn, diskmaskin (Smeg), helkyl och helfrys (Bosch), samt matplats för ca. 6 personer. På entréplanet finns 2 möjliga sovrum, ena vid hallen och andra vid köket. Vid köket finns även en groventré och matkällare, stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och gott om förvaringsmöjligheter.
Övre plan
Det finns två trappor till övre plan, ena via hallen och andra via serveringsgången vid köket. På övre plan finns fem utmärkta sovrum, varav ett mycket rymligt Master bedroom, med ensuite badrum och sjöutsikt, samt en väl tilltagen Walk-in-closet. Här finns även hall, TV-rum, samt ett vardagsrum med fin utsikt över sjön, ytterligare ett till badrum med dusch, samt gott om förvaringsmöjligheter i alla rum.
Övrigt
Huset byggdes 1845 och köksdelen 1869. Detta hus byggdes efter Haga Slott som förlaga. Övre plan byggdes 1884. Huset är Q-märkt.
Källare
Trappa ned till källaren finns vid groventrén. Finns ett förråd på ca 6 kvm samt ett pannrum som även kan nyttjas som förvaring på ca 20 kvm.
Fastighet
Tomtarea
1964 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Detaljplan
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 1 622 000 kr
Smahusbyggnad 2 585 000 kr 1929
Typkod
220
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
25 September 2015
Energiförbrukning
75 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Nyköping Väverskan GA:1 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Nyköping Väverskan GA:6 Avtalsservitut Ledning Mm Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 04-IM1-80/10995.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0480-91/21.2 Last: Officialservitut Gång Och Cykelväg, 0480-97/17.6
Planbestämmelser
Detaljplan
Inteckningar
Totalt
5 000 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 585 000 kr
Markvärde
1 622 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
4 207 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Visa på karta - klicka här
Fakta
 • Antal Rum 12 rum varav sovrum 6 - 12
 • Hustyp 1-familjs friliggande villa
 • Boarea 560kvm
 • Tomtarea 1964 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Väverskan 4
Adress
Färgerivägen 19
Postnummer
61157
Ort
Nyköping
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1880
Byggnadstyp
2-plansvilla
Boarea
560 kvm
Antal sovrum
6 - 12
Antal rum
12
Fasad
Puts
Fönster
2-glas
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Tak
Plåt
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
2015

Byte av tak på stora huskroppen. Nytt tidsenligt plåttak, samt nya stuprännor. Allt enligt samråd med Länsantikvariatet på Länsstyrelsen.

Alla fönster och dörrar ommålade och renoverade utvändigt.

Renovering av putsen (fasad)

2012

Larm installerat i hela huset med rökdetektorer (sektor alarm)

2010

Plantering av 600 Avenboks plantor (häck) i trädgården.

Totalrenovering av stora badrummet intill mest i badrum.

Dränering cirka 3 meter runt hela huset.
Driftkostnader
El
44 000 kr
Vatten och avlopp
6 768 kr
Sotning
2 000 kr
Vägavgifter
2 000 kr
Försäkring
16 500 kr
Total driftkostnad
ca 71 268 kr/år
Antal i hushållet
6
Alla bilder
Disponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i NyköpingDisponentvillan i Nyköping
Anmäl ditt intresse
Ansvarig Mäklare
Alexander Yavar

Alexander Yavar

Reg. Fastighetsmäklare

0720775244

alexander@lagerlofs.com